Zalm klaarmaken

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanmimi, 2 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik heb hier een stukje zalm liggen om vanavond te maken met simpel witte rijst en wat worteltjes, eventueel wat tomaatjes erbij......
    Wat is lekker om die zalm een beetje op smaak te brengen? Normaal maak ik dat nooit klaar, en weet dus eigenlijk niet zo goed wat er voor kruiden op kunnen.
    Wie helpt???
     
  2. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Wat peper en zout doe ik meestal en dan op wat schijfjes citroen in aluminiumfolie in de oven tot het punt waarop je het lekker vindt. Bij mij is dat net aan gaar bij de graat. Zalm is al lekker van zichzelf, dus ik zou er niet teveel aan sleutelen.
     
  3. novaa

    novaa Fanatiek lid

    28 dec 2009
    3.286
    0
    36
    Je kunt de zalm in de oven doen.

    Oven op 200 graden (elektrisch)
    Pak een stuk allufolie
    Leg daar de zalm op in het midden
    Strooi er wat zeezout en dille overheen
    Schijfje citroen erop
    Pakketje dicht maken en 20 minuten in de oven laten staan.

    De zalm smelt als boter op de tong. Zo heerlijk

    Verder is dille dus een fijne kruiden in combi met zalm.
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    je kunt hem grillen, dat is heel lekker. Maar het lekkerst vind ik met olie bestrijken, rozemarijn, basilicum en tijm erop en dan in alufolie in de oven.
     
  5. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Klinkt lekker!!

    Straks eens wat gaan proberen dan!!
    Gelukkig dat die meiden van mij niet mee hoeven te eten, kan ik eens wat lekkers proberen:D
     
  6. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Ik heb een potje met viskruiden in de kast staan, hoef ik er zelf niet over na te denken welke kruiden ik moet gebruiken, ideaal :D
    En verder strooi ik er altijd (keltisch) zeezout over, dat is lekker grof. En dan de oven in, afhankelijk van de grootte 20-30 minuten op 180 graden. Ik doe het overigens niet in alufolie.
     
  7. tuc

    tuc Niet meer actief


    haha geen visliefhebbers??? Hier lustten ze wel graag zalm, ook met kruiden, is best een zachte smaak.
     
  8. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Het eten is hier eigenlijk met alles een probleem :x, behalve als het met een p..... Begint ;)
     
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    ow jammer
     
  10. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Maar dames, het wonder is geschied :D

    Mijn oudste dochter vond het een beetje lekker.......:p maar gelukkig wilde ze het nog wel een keer eten.
    Per ongeluk een beetje uitgeschoten met het zout maar viel uiteindelijk gelukkig wel mee, maar doen we nog een keer!!
     

Deel Deze Pagina