Ik ben er gek op en wil het graag zelf maken. Elke keer valt het met bakken los in de pan. Iemand tips?
Heb je het al in de frituur geprobeerd? Als dat niet helpt dan heb je misschien nog wat aan de tips uit dit artikel: https://etenvanmoederaarde.wordpress.com/tag/falafel/ En nu heb ik ook zin in een broodje falafel
Ik maak ze altijd in de oven en het gaat nooit mis. Bij Turkse/Arabische winkeltjes heb je ook een mix voor falafel, nooit zelf geprobeerd overigens (omdat het me onzin lijkt) maar misschien lukt het jou daar wel mee?
Mmh das ook nog een optie ja. Maar ik denk na het lezen van de site dat mijn mengsel wat te nat is. Mja heb nog paar kilo kikkererwten liggen dus k probeer t gewoon nog een x
Recept van Jamie Oliver een keer proberen? Die is wel erg lekker en super makkelijk. Met bonen er door moet er wat meer bloem bij, met alleen kikkererwten iets minder.
Ik bak ze ook in de oven en dat gaat idd prima. Ik doe er een beetje olie doorheen om te zorgen dat ze niet aan bakpapier blijven plakken.
Hm die tips komen juist niet overeen met mijn ervaringen Ik maak ze vaak met kikkererwten uit blik, en dat gaat prima. En heb ook wel eens de kikkererwten gekookt na ze te weken, en die falafel was juist nog veel steviger dan normaal. Wat ik meestal doe, misschien dat het helpt? - een wortel erdoor (maakt het iets natter) - bloem erdoor om wat droger/kleveriger te maken - soms een ei erdoor, dan is het sowieso stevig genoeg - meestal andere soorten peulvruchten er bij door, misschien dat dat ook helpt? Linzen of zwarte bonen of wat dan ook - De falafel achteraf door paneermeel rollen Ik bak ze overigens met redelijk wat olie op hoog vuur in de koekenpan. Het is wel heel belangrijk dat het goed heet is voor ze er in gaan. Enne het gaat hier niet áltijd goed, soms blijven ze bij mij wat te nat... maar ook dan zijn ze wel lekker
Mmmh ei had ik er wel doorheen. Nog genoeg tips om te gaan proberen. Qua smaak was t heerlijk, heb t gisteren op mijn pita broodje gesmeerd
Nee er zat wel een ei doorheen. Maar misschien te weinig in verhouding ofzo. Ga t van t weekend nog maar eens proberen
Hier maak ik de balletjes een dag van tevoren en vries ze dan in, als ik ze dan de volgende dag in de frituurpan doe blijven ze ook mooi heel.
Wil jij je recept eens opschrijven, ik wil al heel lang falafel maken maar het is er nog nooit van gekomen, en in de oven lijkt me handiger (en gezonder).