Waarom mislukt het toch? (Falafel)

Discussion in 'De lounge' started by AnneThamar, May 24, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Ik ben er gek op en wil het graag zelf maken. Elke keer valt het met bakken los in de pan. Iemand tips?
     
  2. topper12

    topper12 Niet meer actief

  3. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Staan goede tips bij op de site, ik kende m nog niet. Thanks.
     
  4. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik maak ze altijd in de oven en het gaat nooit mis.
    Bij Turkse/Arabische winkeltjes heb je ook een mix voor falafel, nooit zelf geprobeerd overigens (omdat het me onzin lijkt) maar misschien lukt het jou daar wel mee?
     
  5. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Mmh das ook nog een optie ja.
    Maar ik denk na het lezen van de site dat mijn mengsel wat te nat is.
    Mja heb nog paar kilo kikkererwten liggen dus k probeer t gewoon nog een x :p
     
  6. void

    void Fanatiek lid

    May 19, 2012
    2,356
    19
    38
    0161
    Beetje bakmeel erbij om het te binden..?
     
  7. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    Nov 24, 2008
    4,841
    177
    63
    Recept van Jamie Oliver een keer proberen? Die is wel erg lekker en super makkelijk. Met bonen er door moet er wat meer bloem bij, met alleen kikkererwten iets minder.
     
  8. Rosao

    Rosao VIP lid

    Nov 3, 2007
    12,893
    1,390
    113
    Ik bak ze ook in de oven en dat gaat idd prima. Ik doe er een beetje olie doorheen om te zorgen dat ze niet aan bakpapier blijven plakken.
     
  9. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    Mar 26, 2015
    11,879
    5,133
    113
    Ik bak ze ook altijd in de oven, dus ik zou dat eens proberen.
    Heb er gelijk trek in :)
     
  10. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    Apr 19, 2013
    4,965
    2,790
    113
    Hm die tips komen juist niet overeen met mijn ervaringen ;) Ik maak ze vaak met kikkererwten uit blik, en dat gaat prima. En heb ook wel eens de kikkererwten gekookt na ze te weken, en die falafel was juist nog veel steviger dan normaal.

    Wat ik meestal doe, misschien dat het helpt?

    - een wortel erdoor (maakt het iets natter)
    - bloem erdoor om wat droger/kleveriger te maken
    - soms een ei erdoor, dan is het sowieso stevig genoeg
    - meestal andere soorten peulvruchten er bij door, misschien dat dat ook helpt? Linzen of zwarte bonen of wat dan ook
    - De falafel achteraf door paneermeel rollen

    Ik bak ze overigens met redelijk wat olie op hoog vuur in de koekenpan. Het is wel heel belangrijk dat het goed heet is voor ze er in gaan.

    Enne het gaat hier niet áltijd goed, soms blijven ze bij mij wat te nat... maar ook dan zijn ze wel lekker :p
     
  11. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Mmmh ei had ik er wel doorheen. Nog genoeg tips om te gaan proberen. Qua smaak was t heerlijk, heb t gisteren op mijn pita broodje gesmeerd :):)
     
  12. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    Apr 19, 2013
    4,965
    2,790
    113
    Maar met ei erdoor blijven ze dan alsnog zacht? Of was dat zonder?
     
  13. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Nee er zat wel een ei doorheen. Maar misschien te weinig in verhouding ofzo. Ga t van t weekend nog maar eens proberen :)
     
  14. Debby81

    Debby81 Actief lid

    Aug 1, 2013
    167
    41
    28
    Hier maak ik de balletjes een dag van tevoren en vries ze dan in, als ik ze dan de volgende dag in de frituurpan doe blijven ze ook mooi heel.
     
  15. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Wil jij je recept eens opschrijven, ik wil al heel lang falafel maken maar het is er nog nooit van gekomen, en in de oven lijkt me handiger (en gezonder).
     

Share This Page