Wij hebben hem al een paar jaar hoog staan. Vorig jaar heeft mijn man 12000 aan zorgkosten gehad dus dat was een beetje jammer . Dit jaar valt tot nu toe mee, wel een hockeyblessure (eerste hulp) maar krijgen daar nog geld van terug. Als we allebei ons hoge eigen risico opmaken komt het op 500 euro in totaal duurder uit (verschil in premie al meegerekend) dan als we laag eigen risico zouden hebben. Is te doen vind ik
Dit jaar hebben we hem weer op z'n laagst staan en daar blijft ie ook. Vorig jaar dachten we: laten we het eigen risico eens op z'n hoogst zetten. En net toen begon m'n bevalling iets later dan bedacht en ging het sowieso anders dan gepland en moest ik plots 2 januari met de ambulance mee. Was ik wel meteen door m'n eigen risico heen dat jaar Maar ik durf het niet nog een keer aan.
Dit jaar eigen risico voor het eerst op 850 gezet. Betaal 70 pm. Ik kom nooit ergens en als ik eens iets heb moet ik alles uit eigen zak betalen. Geen idee wat ik dit jaar ga doen. Ik kom al jaren niet over mijn eigen risico heen.
Ik heb 'm jarenlang maximaal gehad. Ben jong, mankeer niets, geen behoefte aan het indekken van risico's. Maar nu we misschien zwanger willen worden twijfel ik toch of ik 'm niet wil verlagen, in verband met de kosten voor de bevalling, kraamzorg e.d.. Iemand argumenten om dat wel/niet te doen?
Ligt er denk ik ook aan wat je wil. Wil je thuis bevallen of in het ziekenhuis? Ik weet eigenlijk niet of een ziekenhuisbevalling zonder medische indicatie van je eigen risico af gaat of dat dat anders werkt, maar daar zou ik eens naar kijken. En zelf moest ik onverwachts met de ambulance mee(zie mijn vorige reactie) en dat was een dure taxi. Iets van 800 euro. Natuurlijk is dat niet standaard, maar het kan wel gebeuren. Verder heb ik eigenlijk geen extra kosten gehad door de zwangerschap, dus je hoeft hem niet persé lager te zetten. Kraamzorg betaal je al sowieso voor (eigen bijdrage) of daar moet je aanvullend voor verzekerd zijn.
Voor zorg die te maken heeft met zwangerschap en bevalling uit de basisverzekering geldt het eigen risico niet.
Het loont absoluut om het eigen risico omhoog te zetten als je bijna nooit wat hebt. Maar ook als je weinig zorgkosten maakt kan het schelen. Eigenlijk is je risico ook niet de volledige 885,- euro, als je voor het maximale eigen risico gaat. De eerste 385,- betaal je altijd zelf, ook als je je eigen risico zo laag mogelijk zet. Verder levert het maximale eigen risico bij de meeste verzkeringen zo'n 250,- voordeel op. Dat betekent dat je in feite pas van ruim 600,- moet gaan betalen t.o.v. het laagste eigen risico. Vanaf 885,- hoef je niets meer te betalen dus in feite is je risico maar zo'n 250,- per jaar. Dat kan het je maximaal gaan kosten mocht je toch heel veel kosten gaan maken. Maar nogmaals, alle zorgkosten onder de 600,- haal je er dus nog uit.
Reden voor mij om 'm gewoon op max te laten staan: - ik wilde thuis bevallen. Bij m'n oudste gebeurde dit ook, maar bij de jongste moest ik tijdens de bevalling toch naar het ziekenhuis. Dit werd uiteindelijk een medische bevalling, onderleiding van een eigen verloskundige en heb ik niks aan hoeven te betalen. - kraamzorg: kun je aanvullend verzekeren om meer vergoed te krijgen. Heeft dacht ik geen impact op eigen risico. - bezoekjes aan de verloskundige/gynaecoloog en echo's worden vergoed. Het enige wat ik me kon bedenken om het eigen risico naar beneden te doen is idd het vervoer met een ambulance (maar die kans heb je natuurlijk bij niet-zwanger ook) en een medische nasleep van de bevalling (bijv. fysio).
Ik ben chronisch "ziek" en verbruik sowieso zo'n 15.000-20.000 per jaar aan dingen uit de basisverzekering. Dus zo laag mogelijk
Zo heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht maar nu ik dit lees ga ik denk mijn eigen risico omhooggevallen gooien. We hebben allebei eigenlijk nooit iets.
Gronisch ziek dus gewoon wat moet er geen Euro meer Man nooit ziek maar ook gewoon de 385. Stel hij krijgt wel een keer wat kan ik niet ff 885 missen. Dus zekere voor onzekere
Beide 885 eigen risico. Het premieverschil zetten we apart samen met de Zorgtoeslag zodat we daar de eventuele zorgkosten van kunnen betalen. Geen aanvullende tandverzekering. De premie weegt niet op tegenover de vergoeding die je krijgt. Wel een aanvullende verzekering. Mijn man de eerste aanvullende + de extra's vanuit zijn collectiviteit. Gelukkig mankeert hij amper iets en is niet brildragend. Ik aanvullend een na hoogste pakket ivm orthodontie vergoeding en bril vergoeding (ik en 2 dochters zijn brildragend) en pilvergoeding. Hierdoor weegt de premie op tegen de vergoedingen die we krijgen. Dit jaar ook natuurlijk kraamzorgkosten en tegemoetkoming in aanschaf kolf ontvangen. Wel dit jaar voor mij eenmalig het eigen risico op 385 laten staan ivm zwangerschap/bevalling. Achteraf gelukkig niet noodzakelijk geweest maar een zwangerschap/bevalling/eventuele nabehandelingen is een medisch risico. Zo bekijken en vergelijken we ieder jaar de premie tenopzichte van de vergoedingen en de verwachtte zorgkosten. En de onverwachte zorgkosten die kunnen we betalen door de bespaarde premie en zorgtoeslag apart te zetten. Ik heb dat geld liever op mijn eigen rekening staan dan dat het in de bodemloze put van de zorgverzekering valt.
Klopt dat wel? Is wel erg weinig, als ik voor mezelf moet bloedprikken tussendoor is het rond de 12 euro.
Volgend jaar naar 385 voor mij en 885 voor mijn man. Dit jaar allebei 885 gehad. En ik heb dit jaar 410 euro gebruikt, kreeg 20 euro per maand korting, kon dus mooi uit (wist van te voren niet dat ik naar het ZKH moest) En mijn man heeft geen eigen risico gebruikt. Volgend jaar behandeling die onder eigen risico valt daarom lager