De titel zegt het al: Hoe lang van te voren is een werkgever verplicht een functioneringsgesprek aan te kondigen? Groetjes.
Geen idee, dat is hier standaard in een bepaalde maand, dus hier weten we het ook al ver van tevoren dat het in die maand gaat plaatsvinden
Mm staat dus denk ik niks van vast... Mijn man krijgt vandaag briefje voor over 7 dagen. Waarvan wij er 3 weg zijn op "vakantie" wat zijn leidinggevende weet. Manlief nu dus beetje pissig aangezien we dinsdagavond terug komen en woensdagvroeg hij dat gesprek heeft. Voorbereiden moet dus in onze "vakantie". Als je leuk team etc heb ik het niet erg (zoals mijn geval) maar zijn werk is nogal naar en ze pakken je op de kleinste dingen dus hij moet zich wel verdomd goed voorbereiden anders heb je gezeur.
Wat wil hij voorbereiden dan? Hij weet toch niet welke vragen er worden gesteld? Lijkt mij, maar misschien is het makkelijk praten omdat ik inderdaad een leuk team heb, dat als je goed functioneert dat ze hem nergens op kunnen "pakken" Om op jouw vraag terug te komen: wij hebben iedere zes weken een voortgangsgesprek. Zolang je je werk goed doet dan worden de cijfers even snel doorgenomen en daarna is het een babbeltje hoe het met je gaat.
Hij heeft een heel formulier gehad met punten waar hij een "netjes en correct" antwoord op moet geven. Dit formulier kopiëren ze en komt in het personeelsbestand. Dus wat je op schijft blijft er voor altijd staan. Zijn leidinggevende is bijzonder. Vorige week bijv onze dochter moest naar ziekenhuis dus man vraagt vrij. Nee je krijgt geen vrij. Je vrouw kan toch gaan. Oke jammer ik had er graag voor dochter willen zijn. zegt hij en iets later op de dag ziet hij de leidinggevende boven zijn leidinggevende. Die vraagt hoe met dochter gaat en man zegt ja redelijk maar ziekenhuis en helaas kan ik niet mee ik zou graag voor haar mee gaan. Waarop die leidinggevende zegt dan regelen we dat toch. Als jij bij ziekenhuis wil zijn moet dat kunnen. Dag later zegt zijn eerste leidinggevende: Ohhh is het zo belangrijk voor je dat had je wel mogen zeggen dan had ik je wel vrij gegeven.
Hij kan dan toch gewoon zijn leidinggevende vragen of het gesprek wat verder naar achteren kan worden geschoven?
Als je in een leuk bedrijf met nette leidinggevende zou werken wel ja.. Maar dit geval ligt net ff wat anders.. Hoezo ben je bang, stel je niet aan, ik eet je niet op, zo belangrijk is het niet (terwijl je later wel op je woorden gepakt word) Zulke reacties zijn vrij normaal daar.. Daarom dachten we als er een soort van regel voor is is het een stuk makkelijker onderbouwen waarom het verzet mag worden
Het komt ook allemaal wel goed maar is gewoon ongelukkig moment Het is jammer dat mijn man juist in ons weekendje weg zich daar druk om moet gaan zitten maken.. Maar niks aan te doen Dank jullie allemaal!
Als jij bepaalde onderwerpen goed en krachtig kunt onderbouwen dan heeft die eerste leidinggevende daar geen hol aan. En kan die 'm nergens oppakken. Even dat ziekenhuis voorbeeld, zoals jij m nu schets heeft jouw man zich bij het 'nee dat kan niet' antwoord neer gelegd. Ik denk, maar doe nu een aanname, als hij het krachtig had onderbouwt en desnoods had aangegeven dat hij het ook met de tweede leidinggevende wilde bespreken, er geen probleem was geweest. Ik heb een geweldige team, maar als ik zo'n vraag aan mijn LG zou stellen dan zou dat ook zijn antwoord zijn, mits ik het goed kan onderbouwen. Bij ons is het ook niet mogelijk om zo maar even weg te kunnen. En omdat er nog een andere partner bij aanwezig is begrijp ik wel waarom er nee werd gezegd. Wat betreft dat formulier vind ik raar. De leidinggevende beoordeelt toch hoe zijn functioneren is, niet hij zelf? Die zou een formulier moeten invullen of samen afspraken op papier.
Er zit verschil tussen een functioneringsgesprek en een beoordelingsgesprek. Bij een FG komt het gesprek van 2 kanten en krijg je in veel gevallen idd een formulier met vragen die jij moet beantwoorden en je leidinggevende doet ditzelfde voor jou. Bij een BG, is het dus echt een beoordeling en is het gesprek eenzijdig vanaf de kant van je leidinggevende. @ TS: hier horen wij het ook 3 á 4 weken van tevoren en we moeten het formulier dan een week van tevoren inleveren. Persoonlijk zou ik gezien hoe de werksfeer bij jouw man is juist even om uitstek vragen, omdat hij goed voorbereid zo'n gesprek in moet gaan. Werkgever is op de hoogte dat jullie een paar daagjes weg zijn en dat zou op mijn werk gewoon al een reden kunnen zijn om het uit te stellen.
Maar als hij dat formulier nu al heeft gekregen kan hij het toch vóór jullie vakantie invullen? Of zie ik dat verkeerd? Als je man gewoon goed zijn werk doet zullen ze hem nooit ergens op kunnen 'pakken' of het moet een leugen dan hun kant zijn.
Geen idee. Wij krijgen de afspraak altijd via de mail. Daarbij de bijbehorende brieven die wij in moeten vullen Hoe wij ons eigen functioneren zien hoe de leidingegevende functioneerd en of wij ons nog kunnen vinden in de visie van de instellig, etc. Wat er goed gaat en waar de leerdoelen zitten. Wat je nog wil leren of juist tegenaan loopt. Maar voorbereiden doe ik nooit. Vul dat ding in en babbel wel een eind weg met mijn leidinggevende
Nou ja, hier weten we dat de gesprekken in december zijn dus vanaf november kunnen we inschrijven op welke datum we willen... Het is meer een formaliteit hier, zit een uur met mijn baas te kletsen Heb dan ook nog nooit een slechte beoordeling gehad. Vindt het in het geval van je man dan ook wel een beetje 'vijandig' klinken.. Maar goed dat kan dan ook door een andere bedrijfscultuur komen. Dus uitstel van dat gesprek zou ik eerder aanvragen zodat hij zich goed kan voorbereiden. Of is dat not done daar?