Omdat wij graag mexicaans eten hebben wij regelmatig creme fraiche in huis. Heerlijk bij de tortilla's, taco's, tacochips enz. enz. Nu wilde ik gisteren een bakje gaan halen bij de AH, zie ik dat ze alleen nog creme fraiche (van het eigen merk, die vind ik het lekkerste) voor warme bereiding (voor het maken van sauzen etc) hebben. Vandaag naar een andere AH; idem dito! Volgens mij heb ik vorige week zo'n zelfde bakje gekocht en er toen niet goed op gekeken, en die lekker bij de chili con carne geserveerd.... Weet iemand hoe dit zit?? Kan ik dit ook gewoon koud gebruiken? Het gaat dus om deze versie; AH Crème fraîche, beker - 200 ml
Volgens mij is het probleem eerder andersom... De crème fraiche voor koude bereiding... Gaat schiften als je het verwarmd. Als je het koud laat... Maakt het geen verschil. En hier staat het gewoon wel in het vak.. Alleen heet het dan net anders. Zure room is enkel koud te gebruiken. Crème fraich voor beide. Typisch genoeg is crème fraiche gewoon Frans voor zure room natuurlijk
Volgens mij wel hoor.. Ik gebruik het iig ook voor de tortilla's e.d. Ben er nog nooit ziek van geworden
Ah, gelukkig! Ik kan 'm dus gewoon gebruiken?! Stom he...misschien is het al heel lang zo, maar viel het me gisteren pas voor het eerst op!?!
Heeeeeeel blond dan waarschijnlijk, maar wist niet dat je verschillende soorten had. Haha, dus gebruik altijd dezelfde voor koud en voor warm. Leef nog steeds, dus zal wel kunnen
Ik heb n keer demi creme fraiche gebruikt voor een warme saus........geen goed idee, ging gelijk schiften!
Nooit geweten, haha. Ik gebruik crème fraiche koud..bijv voor guacemole en warm voor bijv quattro formaggi saus.