Creme fraiche voor warme bereiding???

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 15 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Omdat wij graag mexicaans eten hebben wij regelmatig creme fraiche in huis. Heerlijk bij de tortilla's, taco's, tacochips enz. enz.

    Nu wilde ik gisteren een bakje gaan halen bij de AH, zie ik dat ze alleen nog creme fraiche (van het eigen merk, die vind ik het lekkerste) voor warme bereiding (voor het maken van sauzen etc) hebben.
    Vandaag naar een andere AH; idem dito!

    Volgens mij heb ik vorige week zo'n zelfde bakje gekocht en er toen niet goed op gekeken, en die lekker bij de chili con carne geserveerd....
    Weet iemand hoe dit zit?? Kan ik dit ook gewoon koud gebruiken?

    Het gaat dus om deze versie;

    AH Crème fraîche, beker - 200 ml
     
  2. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Volgens mij is het probleem eerder andersom...
    De crème fraiche voor koude bereiding... Gaat schiften als je het verwarmd.
    Als je het koud laat... Maakt het geen verschil.

    En hier staat het gewoon wel in het vak.. Alleen heet het dan net anders. Zure room is enkel koud te gebruiken. Crème fraich voor beide.
    Typisch genoeg is crème fraiche gewoon Frans voor zure room natuurlijk :)
     
  3. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Volgens mij wel hoor.. Ik gebruik het iig ook voor de tortilla's e.d. Ben er nog nooit ziek van geworden ;)
     
  4. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    3.878
    0
    36
    Creme fraiche gebruik ik voor warme gerechten, zure room voor koude.
     
  5. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ah, gelukkig! Ik kan 'm dus gewoon gebruiken?!

    Stom he...misschien is het al heel lang zo, maar viel het me gisteren pas voor het eerst op!?!
     
  6. koala28

    koala28 Niet meer actief

    Hier hetzelfde
     
  7. Linn84

    Linn84 Fanatiek lid

    2 nov 2010
    3.489
    1
    38
    Heeeeeeel blond dan waarschijnlijk, maar wist niet dat je verschillende soorten had. Haha, dus gebruik altijd dezelfde voor koud en voor warm. Leef nog steeds, dus zal wel kunnen ;)
     
  8. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.249
    1.009
    113
    Zuid-Holland
    Ik heb n keer demi creme fraiche gebruikt voor een warme saus........geen goed idee, ging gelijk schiften!
     
  9. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Hier ook
     
  10. Summer2012

    Summer2012 Bekend lid

    11 jul 2012
    652
    2
    18
    Nooit geweten, haha. Ik gebruik crème fraiche koud..bijv voor guacemole en warm voor bijv quattro formaggi saus.
     

Deel Deze Pagina