hoi, ik heb net even gegoogeld en gezocht op zoute haring en zwanger. we wilden dat graag strakkies eten, het is wel rauwe vis. wat zouden jullie doen, wel of niet?bij voedingscentrum staat niet schadelijk omdat het kort bewaard is, het gaat dus puur om mijn eigen gevoel.... groetjes
Volgens mij kun je dat wel eten!! Ik denk dat ik het zelf wel gedaan zou hebben, maar doe wat je gevoel zegt, dan zit je altijd goed!!
hey, ik zou het gewoon doen hoor, op het voedingscentrum hebben ze er echt wel verstand van, het is ook niet zo, dat je helemaal geen rauw vlees mag! ik eet ook gewoon droge worst en dat soort dingen, dus ik zou zeggen: eet Smakelijk
Ik zou het eerlijk gezegd niet doen. Rauwe vis wordt afgeraden. Je zult maar net een visje treffen dat niet goed is. Ik neem dat soort risico's gewoon niet.
heb ergens bij topic stel n vraag aan de verloskundige gelezen dat haring wel mag [rauw] als ie maar vers uit de viswinkel komt maarre zoute weet ik niet zal denk ik dan ook wel mogen
we zijn toch maar voor de pizza gegaan, ook al heb ik er nog wel veel zin in, maar wil eerst even bij de gyn informeren, bedankt voor jullie reacties!! en cathy zie dat je overtijd bent! succes!
Zoute haring is nooit vers. Het is haring die een bepaald rottingsproces in zout heeft doorstaan voor hij in de winkel komt. Ik zou het niet wagen als ik jou was, er kunnen veel bacterien in zitten.
oh ik dacht dat zoute haring hetzelfde was als rauwe haring, (wat is dan die haring die je met uitjes eet evt op roggebrood?) en cathy heel veel succes met testen, hoop dat ik je maandag kan feliciteren!
Even een citaat: Vaak wordt het emmertje dagen voor verkoop ontdooid, weliswaar gekoeld bewaard, maar dat helpt niet echt want boven nul is de oxydatie begonnen en weg is de Hollandse Nieuwe. Voor alle zekerheid volgt nu de definitieve doodsteek. De avond vóór verkoop wordt de haring onder kamertemperatuur schoongemaakt, daarna weer gekoeld om de volgende dag op grote inmiddels weeïg ruikende bulten (zie foto) in de vitrine geplaatst te worden. Jammer, de - laten we aannemen - goed gekaakte haring is veranderd in een doorgerijpt bitter of olieachtig smakend vissie. Eet smakelijk..; het zou verboden moeten worden! Er is maar één manier om een lekker harinkje te verkrijgen. Bij aankoop uit de - vandaag, hooguit gisteren (dus niet vijf dagen terug) ontdooide - emmer terplekke schoongemaakt, waarbij natuurlijk geen graten of andere resten mogen achterblijven. Enfin, de haringtest van het Algemeen Dagblad ontmaskert telkenjare, maar het helpt niet... Te veel "visdetaillisten" presenteren een maatje waaraan al het fijne, zilte en romige is verdwenen. Niet zelden wordt histamine aangetroffen, gewoon bedorven vis, hoewel dit door het Productschap Vis met klem tegengesproken wordt. Tis wat lang, maar het werkelijke verhaal is nog langer, vandaar dat ik niet de link maar het verhaal heb gekopieerd.
Wat je omschrijft is wel zoute haring, maar deze is gekaakt, dus t is echt niet zo dat er een vers visje in stukken wordt gesneden (heb er zelf genoeg schoongemaakt)
ow kee, mijn zin is weg, denk dat dat nu ook zo blijft de komende 7 maanden heb nog nooit gehoord van gekaakt ofzo. maar hoe kun je voor de toekomst een echte verse haring herkennen dan? bij een visboer zou je toch verwachten dat het redelijk vers moet zijn, of moet je dan naar van die visdorpjes (hardewijk of volendam?) lust jij zelf nog wel vis? eeh wat een vragen lijkt wel een interview hihi
JA LEKKER DAN! Verdorie...stond net bij de visboer te wachten tot man lief zijn haring naar binnen geschoven had... Ik had er zo graag ook eentje gehad, had er zon zin in. Maar je mag geen rauwe vis.. Maar vers schoon gemaakte haring dus wel? En morgen zijn de winkels dicht.. *zucht*
Ik eet bijna wekelijks een lekkere haring met ui en zuur! OP mijn werk op een donkerbruid broodje. Het is een vette vis en die is goed voor je tijdens de zwangerschap. Mijn vk bevestigde dit ook toen ik het haar vroeg. Volgende x gewoon nemen hoor die haring!
Mag je gewoon eten hoor! Het enige waar je op moet letten is dat ze erg zout zijn dus je moet er niet te veel eten omdat je wat moet oppassen met zout. Ik eet er ook elke week eentje, heerlijk met uitjes! Pim
Ik lust graag vis zelfs, ook haringen hoor, maar nu even niet. Als je er een koopt moet je in ieder geval kijken of hij niet zwart is vanbuiten, als het zwart op zit betekent dat dat de visboer met zijn vieze vingers eraan heeft gezeten (dan kleurt de vis na 5 minuten zwart) en rood vanbinnen is ook slecht.
Haring mag je WEL eten.. het is juist goed om ze 1x per week te eten. Het zorgt ervoor dat de hersentjes goed groeien! Geldt trouwens voor alle vette vissoorten! Ik heb er ook al verschillende op! Je mag alleen geen vis eten wat uit een vacuum verpakking komt.. !
Ook ik ben een echte haringliefhebber, ik eet elke week wel een keer haring, het liefst haal ik ze ook bij de visboer, die haalt ze dan uit een emmertje en maakt ze ter plekke schoon, HEERLIJK! Ik heb t aan de vk gevraagd en volgens haar was het echt geen probleem, ik blijf ze dan ook gewoon lekker eten.