Zoutloos eten.

Discussie in 'De lounge' gestart door sprits, 7 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Er staan idd ook leuke tips en ideeën op de genoemde sites.
    Fijn!
     
  2. minon

    minon Niet meer actief

    Vlees marineren:
    Kip:
    Honing
    Citroensap
    Paprika
    Ui (beide in grove stukken)
    kipkruiden zonder zout of chilipeper

    nachtje laten liggen en dan in de grillpan of koekepan.
    Saus erbij: paar lepels yoghurt met ananassap, kerrie, ananasstukjes en eventueel wat zoetstof. Salade? Zelfde als bovenstaande zonder kerrie en wat bosuitjes en komkommer erin.
     
  3. Kim11

    Kim11 VIP lid

    23 mrt 2011
    5.960
    178
    63
    #43 Kim11, 8 jan 2014
    Laatst bewerkt: 8 jan 2014
    Als je je groente en aardappels in een stoomkoker klaar maakt heb je geen zout nodig. De smaak is dan veel rijker dan wanneer het uit de pan komt.

    Edit, ik zie dat de tip al gegeven is!

    Ik heb een speciale steamer van philips. Daar zit een speciaal kruidenvak in. Als je dat gebruikt komt er een hele rijke smaak aan het eten. Je kunt er natuurlijk vanalles instoppen.
     
  4. ike

    ike Fanatiek lid

    5 jul 2013
    1.573
    118
    63
    Gehandicaptenzorg
    Waalwijk
    hebben jullie tips om lekkere sausjes voor over aardappels/groenten te maken zonder of met zo min mogelijk zout?
     

Deel Deze Pagina