Letten jullie bij de keuze van een naam ook op hoe deze afgekort zou kunnen worden? Er vallen bij ons veel namen af, omdat we de afkortingen niet mooi vinden. Om maar wat te noemen: We vinden Lennart een mooie naam, maar Lenny echt verschrikkelijk. En we hebben helemaal geen zin om mensen (of straks vriendjes) steeds te gaan corrigeren dat we niet willen dat ze hem zo noemen. Hebben jullie daar ook rekening mee gehouden?
Ik denk daar inderdaad wel over na, de kans dat hij soms afgekort word is natuurlijk wel aanwezig. Het is jammer als je er dan aan gaat ergeren. Ik vind het eigenlijk vergelijkbaar met het op de initialen letten, daar zou ik ook geen rare combinatie in willen hebben.
Zoiets houd je toch nooit tegen, tenzij je een 3 letter naam heb die eindigt op een klinkt zoals: Luc, Lot, Loes, An, Niek
Nee, daarom gaan we nu voor een naam waarbij we de afgekorte variant ook prima vinden. Zoals je bijvoorbeeld Lucas en Luc/Luuk niet erg kunt vinden. (Niet de naam waar we nu de voorkeur aan geven, maar als voorbeeld)
Wel belangrijk om op te letten want er zijn veel mensen die het toch niet kunnen laten om af te korten. Ik vind de meeste afkortingen niet lelijk, alleen soms denk ik wel: nehh. Zoals bij Judith; ik vind Juud echt niet mooi klinken.
Afkorten kan bijna altijd tenzij het een korte naam is. Maar dan wordt het weer vaak verkleind zoals daantje. Hier werd Matthijs al gauw mattie. Deed t zelf ook terwijl ik t niks vond maar verder ook niet echt leuk af te korten. Nu noemt praktisch iedereen hem gewoon Matthijs en wij hebben een ander koosnaampje voor hem waar hij nog beter naar luisterd.
We hebben er rekening mee gehouden. Tegenhouden doe je het nooit. Een korte naam gaan ze vaak verlengen. Flink corrigeren is het beste denk ik
Mensen maken er sowieso iets anders van. Onze zoon heet Mick. Niet af te korten, dachten wij, maar nu maken ze er Mickey van... Vind ik heel lelijk, maar wel hebben ons er maar bij neergelegd. Ik ga niemand verbeteren. Hij heet gewoon Mick en zo noemen wij hem.
Hier krijgt kindje drie namen. De eerste naam (vrij deftig) afgekort (stoere naam) wordt de roepnaam. En zelfs die roepnaam kun je afkorten en verlengen. Het hangt er bij mij af wie het doet en of het iets eenmaligs is of consequent of ik het corrigeer. De verlenging vond ik overigens iets leuker dan de afkorting. Maar ga het zelf niet doen. Denk ik
Wij hadden juist gedacht dat er geen gekke dingen waren met de naam van de jongste. Alleen wat meisjesachtig. Nu achteraf had ik toch een andere naam gekozen. Ze noemen hem vaak caylin En mn broer noemde hem al "gay" als afkorting (zelf gebruiken we kay als afkorting omdat "kee" zo raar klinkt) en hij dacht dat hij straks gepest zou worden daardoor. Sindsdien twijfel ik of het wel de goede keus was om hem zo te noemen
Nee hebben wij niet op gelet. Vriendjes gaan op latere leeftijd toch wel bijnamen voor elkaar verzinnen is mijn ervaring. Nu kun je de namen van onze kinderen wel afkorten maar heb het nog nooit iemand horen doen. Oja wel, mijn neefje, die begon de oudste vort Kenzj te noemen. Ril! Heb er dan ook iets van gezegd, en nu doet ie het niet meer.
Grappig, ik vind het juist leuk om een afkorting te gebruiken bij mijn dochter en ook no problem als een ander dat doet. Ik word ook altijd bij mijn afkorting genoemd en ook dat vind ik prima. Ik lees op het forum vaak dat mensen dat vervelend vinden.
Typisch, hier wordt ie nooit Caylin genoemd. En de naam moet je ook niet afkorten,'dan had je hem Cay/Kee moeten noemen. Jammer dat je je zo laat beïnvloeden door je broer.
Niet op gelet, maar korten zelf niet af en dat scheelt denk ik al een stuk, want ik heb tot nu toe niemand kunnen betrappen op het afkorten van de naam. Terwijl dat toch wel heel makkelijk kan V.incent, S.ilvan en L.isette.
Ik vind 'Benjamin', op z'n Engels uitgesproken, echt een hele mooie naam. Alleen vanwege de afkorting (Ben), zouden we er nooit voor kiezen om die ook te geven.. Hetzelfde geldt voor Caylen (inderdaad 'gay') en Mason (Mees).