Zwaar maar het toch aan de wereld willen tonen!

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door -, 28 mrt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Hoi iedereen,

  dit is m'n eerste nieuwe topic, spannend he. :) In ieder geval ik ben zelf nogal zwaar. En ik lees dan ook regelmatig over zwangerschappen met overgewicht. Heb ook al wat mensen irl leren kennen die zwaar waren en toch zwanger (ook m'n moeder) en hen al uitgehoord. Maar er is één vraag waar ik nog echt mee zit.

  Als je zwaar bent is het geweten dat je buikje niet zo groeit als bij een slank iemand. Toch zou ik zelf héél erg fier op dat buikje zijn. Maar in het beste geval zou het echt zichtbaar zijn als ik al zes tot zeven maanden ver zou zijn. Dat is toch wel heel lang. Ook al werk ik aan m'n lijn toch zal ik 'waarschijnlijk' nooit die 'slanke' vrouw zijn want dan zou ik nog wel een hele tijd moeten wachten voor ik er voor kan gaan en dat wil ik niet. (mijn gewichtsprobleem is trouwens weer iets heel anders en hoort hier eigenlijk niet thuis)

  Dus de vraag! Hebben jullie tips hoe je toch kan aantonen dat je zwanger bent. Want heb ook al gehoort als het buikje dan begint te groeien de mensen gewoon denken dat je dikker wordt! (hmm wat eigenlijk ook zo is) :)

  Ik heb al gedacht aan een t shirt met tekst? Of zelfs een zwangerschapsband vroeg in de zwangerschap dragen maar dat vind ik zelf niet zo super mooi... Dus alle tips welkome he! :)

  Groetjes
   
 2. MirandaT

  MirandaT Niet meer actief

  Ik ben zelf ook best stevig en de laatste maand kan je het ook pas echt zien dat ik zwanger ben. In m'n fotoalbum staan ook wat buikfoto's ;)

  Maar je het idd kunnen benadrukken door een zwangerschapsband aan te kunnen doen. Voor de rest zou ik het ook niet weten eigenlijk..

  Ben je al zwanger?
   
 3. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Wat dacht je ervan om met een belletje op je "beginnende" buik te lopen? Of als je zwanger bent, dan straal je vanuit jezelf wel zodat mensen vragen waarom je zo gelukkig kijkt, en dan hoef je alleen maar te zeggen: ZWANGER!!!

  Bovendien bij ook minder stevige vrouwen kan het een hele poos duren voor je iets kunt tonen hoor.

  Groetjes van Kiki
   
 4. Oleole

  Oleole Niet meer actief

  Fijn om te weten dat er meer zwaardere mensen op de site zijn! zelf ben ik ook te zwaar en sinds pubertijd worstel ik daarmee. Alles geprobeerd met en zonder dokters/specialisten.

  Als je dan steeds van die verhalen leest en hoort dat zware mensen maar even moeten afvallen voor het zwanger worden. Verdrietig word je ervan.

  Ook ik zou trots zijn op mijn buikje en had er eigenlijk helemaal niet bij stil gestaan dat die pas later echt te zien is dan bij slanke mensen. Dacht toch echt o'jee als ik zwanger wordt dan word ik twee keer zo breed(hahaha).

  Veel succes!!

  groetjes
  Nicole
   
 5. Niet meer actief

  Bedankt meisjes!

  En het is idd waar dat zelfs bij de slankere vrouwtjes het ook al wat langer kan duren... Helemaal juist.

  Idd Nicole ik sukkel al een hele tijd met m'n gewicht. Ik ben altijd wat zwaarder geweest maar de laatste jaren heb ik er nog weinig controle over. Heb ook al vanalles geprobeert en niets 'lijkt' te helpen. Ik loop ook bij de dokter en heb al allerlei onderzoeken laten doen maar wat ze vinden is gewoon een slechte stofwisseling en maag en darm problemen. Enfin ik neem alles op wat er maar op te nemen valt. Dus fiets ik en step ik maar ja soms durf ik m'n kopje ook wat te laten hangen.

  Toen ik begon te beseffen dat ik graag een kind wou vond ik m'n gewicht echt in de weg staan maar van dat idee ben ik afgestapt. Heb er zoveel over gelezen en heb al zoveel verhalen gehoort. Plus m'n mams is toch wel echt het levende bewijs dat het kan. Ik voel me trouwens best goed. Heb last van kwaaltjes waar een ander ook last van kan hebben. Dus ja. Ik denk maar het enige wat ik kan doen is op m'n eten letten, m'n suplementje nemen en wat sporten. Ben tenslotte ook maar een mens. Dus zwaar of niet vanaf m'n vriend een startsein geeft gaan we er gewoon voor.

  En m'n maansteen vertoont barsten dus wie weet ;) ... Kon het niet laten. :rolleyes:
   
 6. Silla

  Silla VIP lid

  31 jan 2006
  11.064
  0
  0
  Noord - Holland
  Hi Meis,

  Ook ik ben wat aan de stevige kant, en ook mijn moeder ik moet je er wel bijzeggen mijn moeder is ruim 20 kilo afgevallen toen ze mij kreeg en dat geldt ook toen ze 11 jaar later mijn broertje kreeg !!
  Dus er is nog hoop voor ons ook NA de bevalling!!

  Greetz Silla
   
 7. asjuh

  asjuh Fanatiek lid

  28 dec 2005
  3.028
  0
  0
  mama en huisvrouw
  noord-Brabant
  ze hebben ook van die mooie ketinkjes met zo`n soort van balletje eraan ( zwangerschapsbelletje) .. ;) dan weten ze het ook wel ...verder zou ik me niet druk maken om wat mensen zeggen of denken ...ze lullen toch ...een T-shirt met ZWANGER hahahaha is ook een goeie ..
  liefs asjuh
   
 8. Kalush

  Kalush Fanatiek lid

  7 jan 2006
  2.694
  0
  0
  Noorden v/h land
  Ik heb ook een kennis, en die is vrij zwaar.. Ze is pas bevallen van een klein mannetje.. en idd niemand die wist dat ze zwanger was..
  Is wel sneu..
  Ik ben zelf ook niet super slank.. mensen die weten dat ik zwanger hebben zeggen wel dat ze wat kunnen zien, anderen denken vast dat ik elk weekend zwaar aan het bier zit, en een bierbuik aan het kweken ben..

  Ik denk dat hoe je je kindje draagt ook wel meetelt.. Koop gewoon zo'n leuk zwangerschapsbelletje.. of een leuk t-shirt..
  Zodat het de mensen niet kan ontgaan dat je zwanger bent..

  Ik heb vandaag ook weer iemand verteld dat ik zwanger ben, en ja ze zitten meteen naar je buik te kijken of ze al wat kunnen zien..
  Kan vervelend zijn, als het niet opvalt!

  Succes!

  Groetjes Kalush
   
 9. safian78

  safian78 Actief lid

  26 jan 2006
  428
  0
  0
  Dat lijkt mij inderdaad ook erg vervelend, ik ben zelf ook redelijk stevig, heb altijd gelijnd maar begon een eetstoornis te ontwikkelen, via therapie ben ik eraf gekomen, een hele grote stap maar dat was gewoon nodig. Nu moeten de kilo's er nog af, en dat lukt met niet, balen maar goed..... Ik heb wel een tip voor de stevigen onder ons: als je denkt dat je een eetstoornis hebt (en het zijn niet alleen slanke mensen die een eetstoorins hebben!!), ga dan actie ondernemen want er gaat zoveel tijd verloren als je het ontkent!!!! Ik heb er 10 jaar mee geworsteld, en je leven wordt er niet leuker van!!! Eigenlijk hoort dat hier misschien niet thuis maar ik wilde het toch even kwijt!!!
  Groetjes Safian
   
 10. Nora86

  Nora86 Fanatiek lid

  17 mrt 2006
  4.738
  0
  36
  Inderdaad wel fijn dat er meer dames zijn op dit forum.
  MirandaT mooi buikje hoor.

  Volgens mij zijn er van die leuke t-shirts met baby inside o.i.d.
   
 11. Cynthia

  Cynthia Actief lid

  6 sep 2005
  243
  0
  0
  Ik ben zelf ook te zwaar, ik was voor ik zwanger werd ong. 100 kilo. Ik was net begonnen bij een dietiste en toen die hoorde dat ik bezig was met zwanger worden, gaf ze me een tip: probeer zo min mogelijk aan te komen.
  Dat heb ik geprobeerd door zo gezond mogelijk te eten. Ik heb mezelf natuurlijk niet alles ontzegd, want ik geniet ook van de chocolade en chips enzo... ;)
  Maar goed, ik was bij bijna 21 weken 100 gram aangekomen, dus het lukt me heel aardig.
  Ook mijn buik begon al heel vlot met groeien en lijkt echt op een zwangerschapsbuik hoor. Hij is veel ronder dan daarvoor. Ik kon met 8 weken mijn broeken al niet meer dicht krijgen, dusse...

  Foto's staan in mijn album!
   
 12. Nora86

  Nora86 Fanatiek lid

  17 mrt 2006
  4.738
  0
  36
  Inderdaad erg duidelijk Cynthia
   
 13. Niet meer actief

  ik ben zelf ook aan de dikke kant toen ik zwanger raakt oog ik 80 kg en ben maar 1.63 in mijn foto albums staan foto's nou mijn buikje is al heel goed te zien. Moet er wel bijzeggen dat mijn dikte op e billen en benen zit en absoluut niet op mijn buik, had een hele plaate buik toen ik zwanger raakt.
   
 14. Shade

  Shade Actief lid

  1 sep 2005
  286
  0
  0
  Weert
  Ik heb ook over gewicht en zwanger.
  Je kan het ook al eerder zien als 7 maand want de vorm van je buik word anders.

  Groetjes Ellen
   
 15. Niet meer actief

  Bedankt dames voor jullie reacties! :)

  Nu heb ik nog wat tijd om gewicht te verliezen dus daar ga ik wel voor hoor. En eens het zover is dan ga 'k idd zo'n tshirts kopen ofzo maar de wereld zal het geweten hebben! ;)
   

Deel Deze Pagina