Wat voor chocolade gebruiken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Lt20, 21 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    Hallo,

    Jullie kunnen mij vast en zeker wel helpen...

    Ik wil koekjes dippen in de chocolade en dan versieren met muisjes.

    Maar is er een bepaald soort chocolade die je moet gebruiken? En is er een bepaalde manier hoe je de chocolade het best kunt smelten?

    Bedankt!
     
  2. Mama van 3

    Mama van 3 Fanatiek lid

    31 mei 2010
    3.254
    0
    0
    eau bain marie (geen idee hoe je het schrijft) maar boven heet water en dan roeren...

    volgens mij kun je het beste pure chocolade gebruiken, maar dat weet ik niet zeker
     
  3. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    Oke en als je die niet hebt? Haha..

    Dacht zelf dat ik het gewoon in een steelpannetje kon gooien..
     
  4. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Melk kan ook prima hoor zelfs wit. Ik heb een speciale au-bain-marie pan, maar voorheen deed ikhet met een pan kokend water en daar een kleintje in/op hangen. Goed roeren en als het vloeibaar is dippen, het wordt vrij snel hard(er), zeker als je het van het vuur afhaald.
     
  5. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Niet zó in een pannetje dan gaat het aan de bodem zitten!!
     
  6. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    Oke dus als ik een steelpannetje in een grotere pan zet die gevuld is met heet water dan moet het goedkomen?

    Wil ze vanuit de pan gelijk door de muisjes halen en dan op een bakplaat hard laten worden.
     
  7. sanell

    sanell Bekend lid

    16 dec 2008
    628
    0
    0
    Wat voor chocolade gebruikt maakt niet zoveel uit. Witte chocolade en muisjes is ook een erg leuk effect!

    Een andere manier om makkelijk chocolade te laten smelten is gewoon in de magnetron. Niet op vol vermogen en regelmatig roeren tussendoor en je hebt perfect gesmolten chocolade!

    Succes!
     
  8. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik vind au bain marie het makkelijkst.
    chocola in een glazen kommetje, dat zet je in een pan met heet (net niet kokend) water. roeren tot het zacht genoeg is en dopen maar.

    In een magnetron heb je toch het risico dat een plekje te heet wordt en 'verbrandt'. Is niet zo lekker meer daarna.
     
  9. Roes

    Roes Fanatiek lid

    9 okt 2009
    1.791
    0
    0
    woonbeg voor jongeren met een verst beperking
    Gelderland
    ik zou gewoon alle chocolade gebruiken!!!
     
  10. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.797
    761
    113
    Wat ik altijd doe met chocolade smelten is een steelpan met kokend water, daar een zeef boven hangen met daarin een plastick bakje met chocolade en roeren. Zo kan je het goed in de gaten houden.
    En je kunt alle chocolade gebruiken.
    Wel een leuk idee trouwens, zal het ook eens gaan proberen!
     
  11. Bri

    Bri Niet meer actief

    Tip voor de koekjes: lange vingers!
    Kreeg het pas op kraamvisite en ze waren heerlijk. Makkelijk dippen ook nog...
     
  12. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    Thanks!

    Nog maar een vraag hahaha.

    Ik wil ongeveer 50 koekjes maken, hoeveel chocolade heb ik nodig?

    Bedankt voor de tip met witte chocolade, daar had ik nog niet over nagedacht maar dat is wel leuker met muisjes!
     
  13. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    Ja ik twijfel nog tussen droge koekjes of lange vingers.

    Heb beide al in huis dus misschien een combi?
     
  14. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    Lt meissie je kunt het ook gewoon ff in de magnetron, roeren en kijken als het nodig is nog eens in de magnetron.. Dat scheelt gestuntel met heet water en is een stuk sneller..

    Ik zou die platte koekjes doen (Maria denk ik) lijkt mooi op beschuit met muisjes :p en dan zie je vanzelf als je ff bezit bent hoeveel je nodig hebt..

    X
     
  15. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.797
    761
    113
    Zelf denk ik dat lange vingers makkelijker is, en ook makkelijker is met vasthouden (lees opeten :D), dan is het niet zo'n kliederboel als je het onderste stukje van de lange vingers zonder chocolade hebt.
    Maar het is natuurlijk persoonlijk.

    (vertel dit ook net aan een collegatje, zit ook al te kwijlen, haha)
     
  16. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    Klopt maar als ik te weinig chocolade koop heb ik er morgen niks aan ;).. Dus als iemand enigzins een inschatting kan maken?

    Moet ik aan 10 repen denken of eerder aan 20?
     
  17. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    Neeeeeee denk eerder aan 2 of 3
     
  18. wonderbaby1

    wonderbaby1 VIP lid

    9 jan 2010
    7.063
    90
    48
    Noord-Brabant
    Ik maak heel vaak aarbeien met chocola erom en dan pak ik voor 10 aarbeien of meer een halve reep dus dan moet dat makkelijk lukken op een koekje..

    Denk nou trouwens dat die lange vingers idd makkelijker is.. De bovenkant een beetje in de chocolade en dan in de muisjes en laten drogen..
     
  19. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.797
    761
    113
    Ik zou er 20 kopen, als je wat over hebt is dat niet zo erg als te kort, en dan met maken beginnen met 5 repen per keer, heb je ook tijd om de koekjes te maken voordat de chocolade weer hard is..
     
  20. Lt20

    Lt20 Niet meer actief

    2 repen? Ohjee zit ik wel erg fout met mn 20 repen. En welk merk gebruik je? Denk wel dat ik voor witte chocolade ga...
     

Deel Deze Pagina