Goedendag, Gisteren heb ik ergens gegeten waar ze geitenkaas in filodeeg serveerden. Ik had gevraagd of de geitenkaas gepasteuriseerd was, dit was het geval. Keuze in voorgerechten was verder niet zwangerproof. Nu vraag ik mij toch nog af, als het niet gepasteuriseerd was, mocht ik dit gerecht dan toch eten omdat het in de oven is geweest? Misschien wat ver gezocht, maar ik zie nu op de kaart dat de kaasjes van het kaasplankje wel rauwmelkse kaasjes zijn... Ik begin nu dus een beetje aan de serveerster te twijfelen... Filodeeg moet denk ik toch zo 10 minuten in de oven, dan zouden eventuele bacteriën toch ook weg moeten zijn? Ik hoop dat je mij kan geruststellen. Alvast bedankt voor de reactie!
Hoi, Je mag gewoon die geitenkaas eten, ook niet in de oven. IN de filodeeg zit niets schadelijks. Rauwmelkse harde kazen mag je eten, de zachte alleen niet. Groeten Evelien