hallo dames, wij hebben van vrienden Tirolse speck gekregen. Nu kan dit volgens mij zo in plakjes gegeten worden. Weten jullie of zwangeren dit ook mogen eten? Thanks!
Over gedroogd vlees zijn de meningen wat verdeeld volgens mij. Bij onverhit vlees heb je een risico op toxoplasma en listeria. Toxoplasma gaat dood door vlees minstens 2 dagen in te vriezen. Listeria kan in principe niet zo goed tegen drogen. Daarom wordt vaak gezegd dat je rauwmelkse zachte kazen niet mag eten, maar bv parmezaanse kaas die lang gedroogd is wel. Althans dat was de informatie die ik in mn eerste zwangerschap vond, tegenwoordig zijn de adviezen toch nog voorzichtiger volgens mij. Ik denk dat de gewone vleeswaren en voorverpakte gesneden groentes en zachte kazen een groter risico op Listeria geven, als je ze te lang bewaard, dan gedroogd vlees, maar als je het echt zeker wilt weten dat alles dood is moet je het toch bakken. Geen idee of dat lekker is alleen