Help! Ik zat net AH Thaise wokgroenten te eten toen mij opeens te binnenschoot, dat ik dat misschien helemaal niet mag eten. Althans geen vacuümverpakte groenten. Hoe gaan jullie hiermee om? Eten jullie alles 100% vers? Geldt dit ook voor voorverpakte aardappelen?
Nooit bij stil gestaan eigenlijk. Waarom zou dat niet mogen? Dat spoel je toch ook even onder de kraan?
Dat kan je gewoon eten hoor. Hoe vers wil je het hebben? Dan moet je het bij de boer uit zijn tuintje trekken. En daarna heel hard rennen
ivm de listeria bacterie; daar is dan een verhoogd risico op. maar aan de andere kant dacht ik, als je het wokt, worden de groentes toch ook heel heet en dan doodt dat misschien weer de bacterie? Ik weet het gewoon niet, vandaar mijn vraag
ik heb het nu ook gelezen op de site van voedingscentrum. als je het kookt, bakt of braadt is het goed, maar het is niet goed om voorverpakte groenten rauw te eten.
Heb menig zakje voorgesneden groente op deze zwangerschap. Wel altijd goed verhit in de wok natuurlijk. Zit op het moment aan de noodles met teriyaki en chinese groenten...
Voorverpakte groente mag gewoon hoor, ook rauw. Ik eet gewoon worteltjes uit een zakje of rucola ofzo, gewoon eerst even wassen en niet te lang bewaren. Maar wokgroente verhit je zelfs nog, dus dat kan helemaal geen kwaad.
Rauw en ongewassen zou ik t niet eten maar verder ik eet al die dingen ook hoor! Als t goed verwarmt is is t vast goed! Eet smakelijk!
Beetje rare vraag misschien, maar hoe zit het dan met sla denken jullie? Ik heb zojuist een kant en klare maaltijd salade gegeten, uiteraard niet gewassen eerst. Lijkt me best ver gaan als je dat ook niet meer zou kunnen eten..
Voorverpakt is iets anders dan vacuum verpakt. Ik heb althans nog nooit vacuum verpakte wokgroente gezien. Gewoon lekker eten!
Gewoon lekker eten. Het is gewassen en gesneden/klaargemaakt, net zoals je thuis zou doen. Het is geen etenswaar dat door vacuüm-verpakken weet ik hoe lang houdbaar is. Dat is iets heel anders.
WHAHAHAHAHA dit kostte me bijna mijn droge onderbroek! Ik eet al vier zwangerschappen gewoon voorverpakte groenten hoor. Je verhit het toch tijdens het wokken enzo? Ik was alleen voorverpakte sla nog een keertje... Maar meer voor het idee, niet omdat het perse zou moeten
En als je het bij de boer uit zn tuintje jat, dan wel eerst wassen he!? Anders heb je zo weer een nieuw topic (over toxoplasmose en zo)
Lach er allemaal maar om... Ik heb heel lang op deze zw gewacht en ben als de dood dat dit wondertje mij wordt afgenomen. Totaal onervaren ben ik; vandaar de vraag. Beter safe than sorry toch