Zwanger na eerdere vroeggeboorte

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Vayenne84, 6 feb 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Hoi meiden,

  Zijn er hier meer dames zwanger na een eerdere vroeggeboorte? Ik ben nu 16 weken zwanger en zou graag ervaringen delen.
   
 2. MvLyn

  MvLyn Lid

  31 aug 2020
  39
  19
  8
  Vrouw
  Hoi Vayenne,
  Ik ben ook zwanger nadat m’n kindje met 29 weken is geboren! Het brengt veel onzekerheid met zich mee hè?
   
 3. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Ja zeker weten. Mijn dochter is ook met 29 weken geboren. Gaat alles nog goed ? Krijg je ook utrogestan en metingen?
   
 4. MvLyn

  MvLyn Lid

  31 aug 2020
  39
  19
  8
  Vrouw
  Gaat alles goed met je dochter? Hoe oud is ze nu? Schrikken is dat hè. Ik ben nu 28 weken zwanger en krijg progesteron prikjes vanaf 16 weken. Heb wel bij de controles metingen gehad, maar dat was maar tot 24 weken. Daar werd ik ook erg onzeker van, dus ergens wel blij dat dat nu gestopt is. Laatst met buikpijn bij de gynaecoloog geweest en toen wel nog even gemeten, toen was het gelukkig nog lang genoeg. Verder gaat alles goed en hoe gaat het bij jou? Kun jij een beetje genieten:)? Was je dochter ook zonder aanleiding zo vroeg geboren?
   
 5. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Ja we mogen niet klagen hoe ze er vanaf gekomen is. Motorisch wat problemen, maar ze kan er goed mee leven. Ze is nu 5 jaar. Het was echt uit het niets dat ik ineens beviel. Daarvoor een droom zwangerschap. Ik ben nu 18 weken. Vanaf week 14 progesteron tabletjes en metingen tot week 22. Daarna alleen bij klachten. Beetje t zelfde protocol denk ik. Kan nu pas beetje genieten maar ben bang dat dat later weer minder gaat worden uit angst.

  Heb jij angst of geloof je wel op een goede afloop? En hoe gaat t met jouw kindje?
   
 6. MvLyn

  MvLyn Lid

  31 aug 2020
  39
  19
  8
  Vrouw
  Gelukkig dat verder alles goed gaat! Heel bekend, bij mij verliep m’n zwangerschap ook zorgeloos op wat harde buiken na. Het begon met weeën, dus in ziekenhuis al het nodige gekregen, maar na vijf dagen alsnog bevallen.

  Ik kon inderdaad kiezen tussen tabletjes of prikjes! Zijn je metingen zover goed? Doen ze dat bij jou ook inwendig of alleen uitwendig (schatting)?

  Ik ken het gevoel helemaal. Ik kon in het begin wel echt genieten, maar dat was tot ik een buikje begon te krijgen en nu ik weer zover ben als toen. Ik leef nu echt naar de 32 weken toe en daarna hopelijk naar de 34 en 36/37weken. Trek nu ook bij elk onbekend kwaaltje aan de bel. Wil zo graag ook gewoon m’n vluchtkoffertje klaar zetten en denken, spannend want het kan nu elk moment gebeuren. Niet weer een wekenlang traject in het ziekenhuis.

  Hoe sta jij daar voor jezelf in? Het is heel makkelijk dat mensen zeggen dat je moet genieten omdat de stress die je hebt er niet goed aan doet, maar het is toch veel moeilijker als je het zelf beleeft.

  Met mijn kindje gaat gelukkig alles goed! Ze heeft alles netjes ingehaald, maar dat is ook een reden dat we voor een tweede wilde gaan. We weten namelijk ook dat het niet altijd met zo veel geluk afloopt.
   
 7. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Ja bij mij begon het ook met weeën. Helaas was er geen tijd meer om het enigszins te rekken.

  Metingen zijn inwendig en tot nu toe goed. Maar idd hoe groter de buik, hoe spannender.

  Ja ontspannen klinkt als goed advies haha. Maar niet zo makkelijk. Ik leef ook van termijn naar termijn. De termijn dat je vorige keer bevallen bent is natuurlijk extra spannend. Daar wil je in ieder geval overheen.

  Ik droom ook van een 'gewone' kraamtijd. Hoop zo het mee te mogen maken.

  Fijn dat jullie kindje het zo goed doet. Ik besef ook dat het heel anders kan ja. Dat maakt het soms eng.
   
 8. siepel

  siepel Actief lid

  15 jun 2010
  412
  202
  43
  Mijn dochter is met 34 weken geboren. Niet spontaan, maar met spoed gehaald ivm ernstige pre eclampsie.
  Nu 17 weken zwanger, maar mijn bloeddruk is al aan het oplopen en heb nu weer medicatie. Ik heb een redelijk grote kans op herhaling van PE, maar ik hoop dat het nu wat langer goed gaat voor ik weer doodziek wordt. Maar ik vind het wel erg spannend en heb weinig vertrouwen in mijn lichaam wat dat betreft
   
 9. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Snap dat het spannend is en dat je weinig vertrouwen hebt door wat je hebt meegemaakt. Het laat echt zijn sporen na zo'n vroeggeboorte. We lopen bijna gelijk zie ik op een weekje na. Hopelijk slaat de medicatie aan. Neem aan dat je onder extra controle staat?
   
 10. MvLyn

  MvLyn Lid

  31 aug 2020
  39
  19
  8
  Vrouw
  #10 MvLyn, 18 feb 2021
  Laatst bewerkt: 18 feb 2021
  @Vayenne84 Fijn dat alles goed is! En wat je zegt heb ik precies hetzelfde. Wanneer ben je uitgerekend? Heb je ook dat mensen aan je vragen wat je denkt over hoe lang je dit kindje bij je zal dragen? Ik vind het echt een verschrikkelijke vraag, maar heb ‘m al meermaals gehad. Ik heb ook geen glazen bol en kan alleen maar het beste hopen. Of dat mensen vragen: “Zie je op tegen de bevalling? De vorige keer was het namelijk nog maar een kleintje die er uit moest..” Pff kan daar echt woest om worden.

  @siepel Dat is wel schrikken. Gaat het goed met je dochter? Ze zeggen dat meiden bij een vroeggeboorte vaker wat sterker zijn dan jongens, hebben we daar even ‘geluk’ mee gehad! Wat voor extra begeleiding/ medicatie krijg jij nu gedurende de zwangerschap? Misschien een stomme vraag, maar komt dat in de buurt van zwangerschapsvergiftiging of is dat weer heel iets anders? Ik begrijp het gevoel dat je weinig vertrouwen in je lichaam hebt, hier precies hetzelfde. Het is echt alleen de tijd die het uit zal wijzen. Maar dat maakt m’n humeur er wel minder gezellig op. Jullie ook last van?
   
 11. MvLyn

  MvLyn Lid

  31 aug 2020
  39
  19
  8
  Vrouw
  Weten jullie (of willen jullie weten) trouwens al of het een jongen of meisje is?:rolleyes:
   
 12. siepel

  siepel Actief lid

  15 jun 2010
  412
  202
  43
  @Vayenne84 Ja ik ben direct onder controle van het ziekenhuis gekomen. De 1e lijns vk deed nog wel de termijn echo omdat ze samenwerken, maar de gyn heeft het daarna overgenomen. Ik krijg straks extra groei echo's en regelmatig urine- en bloedonderzoek.

  Vanaf 12 weken heb ik ascal, een bloedverdunner die de placenta beter doorbloed, dat verkleint de kans op PE iets. Sinds afgelopen week heb ik daarbij ook bloeddrukverlagers omdat mijn onderdruk alweer richting de 100 ging. Nu is hij met de medicatie stabiel en weer netjes rond de 120/80. Hopelijk blijft dat even zo.

  @MvLyn klopt dat zei de kinderarts ook tegen ons toen, dat meisjes over het algemeen sterker zijn wat dat betreft. Dochter moest even op gang geholpen worden maar deed het daarna heel goed voor de termijn, ze heeft alleen relatief lang last van bradys's gehad en daarvoor nog een hersen echo gehad, maar die was gelukkig goed. Wij hadden nog het 'geluk' dat we nog 48 uur longrijpers hebben gekregen voordat ze gehaald moest worden.
  Ze is nu 2,5 en van haar vroeggeboorte merken we niks meer. Ze is alleen nog wat klein, maar wel binnen de curve.
  PE is inderdaad een vorm van zwangerschapsvergiftiging.

  Wij weten het geslacht nog niet. 2 weken geleden is al wel even gekeken, maar de baby wilde niet meewerken. Mijn gevoel zegt een jongetje.. komende week weer controle dus hopelijk wil ze weer even kijken, maar misschien laat ik het ook wel zo tot de 20w echo. Dan mag man tenminste ook mee.
   
 13. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Oh ja verschrikkelijke vragen.. Mijn bevalling was ook echt easy, maar dat hoeft helemaal niet. En mensen maken daar idd opmerkingen over. Zo van je had in ieder geval een voordeel bij de bevalling dat ze zo klein was.
  Mensen vragen niet echt wat ik nu denk. Meerderheid heeft volgens mij niet eens door dat de kans nu extra groot is.
   
 14. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Bij de 20 weken echo gaan we het horen. Nu met corona eerder niet mogelijk bij een of ander bureau.
   
 15. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Ja ik vind het wel leuker om te weten te komen als mijn man erbij is. Zou het een raar moment vinden alleen. Dus wacht ondanks nieuwsgierigheid nog wel.
   
 16. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
 17. MvLyn

  MvLyn Lid

  31 aug 2020
  39
  19
  8
  Vrouw
  Wat gek, ik kreeg helemaal geen melding.

  @siepel Wat fijn dat je extra controles hebt en dat je medicatie hebt om de kans te verkleinen. Het is al fijn als het al een beetje je eventuele onzekerheid wegneemt! En wat super fijn dat je dochter het zo goed doet!

  @Vayenne84 Werk jij (nog) hele dagen? En doe je alles nog qua fysieke dingen? Snap ook als je misschien wat voorzichtig bent nu met alles in deze zwangerschap. Ik heb dat in ieder geval wel heel erg.


  Spannend!! Wanneer hebben jullie de echo? Hebben jullie al een voorgevoel?
   
 18. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Ik werk al wat minder omdat ik veel last had van mijn buik. Ik merk dat ik bij alles wat ik nu voel, gelijk op scherp sta. Ik probeer er alles aan te doen om deze zwangerschap uit te zitten.

  Deze keer niet echt een voorgevoel. Volgende week woensdag de echo.
   
 19. siepel

  siepel Actief lid

  15 jun 2010
  412
  202
  43
  Goed, voor nu is alles stabiel en woensdag nog even een echo gehad op controle. Het wordt nu aftellen naar de 20 weken echo over een kleine 2 weken!

  Ik denk dat het daarna wel weer spannend wordt voor mij. Vorige keer ging de bloeddruk weer pieken rond de 22 weken. Toen ben ik gestart met medicatie, die ik nu al eerder heb.. Hopen dat het genoeg helpt
   
 20. Vayenne84

  Vayenne84 Lid

  6 feb 2021
  24
  16
  3
  Vrouw
  Alles nog goed?
   

Deel Deze Pagina