Zwanger na sterilisatie man?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Meidenmama22, 3 okt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Meidenmama22

  14 mrt 2015
  19
  1
  3
  Oke, I know..waarschijnlijk is het niet zo en spelen mijn hormonen nu gewoon parten.

  Ik ben 28 en moeder van 3 gezonde meiden. Mijn man heeft zich 4 jaar geleden, kort na de zwangerschap van de 3e laten steriliseren. Daarna ook een check gehad en er was geen levend zaad meer gevonden.

  Ik ben alle keren meteen na 1x vrijen zwanger geraakt. We hoefde elkaar maar aan te kijken en het was raak, haha. Na de sterilisatie bleef het toch wel spannend want je moet er vertrouwen in gaan krijgen dat het gewoonweg niet meer kan.

  We zijn nu 4 jaar verder. Ik gebruik zelf al jaaaaaren geen anticonceptie meer. Afgelopen 10 of11 september mijn menstruatie begonnen. Ergens zo'n 12 dagen later hebben we 2x gevreeen. Ik had ook duidelijk een eisprong. Dat voel ik altijd erg goed ( vandaar dat de vorige 3 zwangerschappen zo goed gepland konden worden )

  Sinds na de vrijpartijen had ik lichte krampen..ik zocht er niets achter, maar kreeg meteen herkenning van mijn 3e zwangerschap. Toen wist ik na de vrijpartij al dat het raak zou zijn. Call me Crazy, maar hey..het was zo. Meteen na de eisprong bleven toen de krampen aanhouden.

  Nu dus weer!! Ik zit nu zo'n dag of 6 voor mijn menstruatie ongeveer..en al 1.5 week is dit weer aan de gang. Ik ben echt verbaast. Mijn borsten voelen met momenten erg 'vol'aan en kan met vlagen een heel weeig gevoel hebben. De krampen zijn overduidelijk aanwezig maar wel draaglijk. Ik kon de afgelopen dagen plots in tranen schieten om niets. Uiteraad gisteren een testje gedaan wetende dat het veeeeel te vroeg is, maar hey...ik ben een vrouw zonder geduld dus oordeel niet, haha. Deze is negatief..( KV 2voor5 ) Maar ergens denk ik toch wel een soort van 2e streepje te zien. Misschien waan ideeeen. Ik wil komend weekend weer testen, voor de zekerheid. Ik geloof gewoon niet dat dit mogelijk kan zijn eerlijk gezegd, maar een stemmetje diep van binnen heeft toch twijfels.

  Mijn hormonen zijn tijdens zwangerschap altijd zeer sterk geweest. Door een enorme stijging bij de 3e zwangerschap bijna in een depressie geraakt en daardoor met 37 weken al ingeleid. Daarna namen de hormonen fors af en voelde ik me veel beter. Het zou dus wel verklaarbaar zijn dat ik nu al vage klachten heb.

  Iemand ervaring? Of in de omgeving? Maak ik mezelf gek of zouden de wonderen de wereld nog niet uit zijn?

  Ps. Bedankt voor jullie leesgeduld :D
   
 2. RoGiJuLi

  RoGiJuLi VIP lid

  15 apr 2011
  36.442
  7.093
  113
  Nabij Utrecht
  Is jouw lf langer dan gemiddeld?
  Want als je 10-11 dagen lang al deze klachten hebt en je nod pas over 6 dagen is dan heb je een lf van 16-17 dagen (wat natuurlijk kan).

  Persoonlijk denk ik eerder dat je klachten komen van het progesteron.
  Zw kwaaltjes kan je echt niet direct na de vrijpartij krijgen. Het duurt zelfs dan nog een paar dagen voor er een bevruchting heeft plaatsgevonden en dan nog een paar dagen voor de innesteling en pas dan wordt er hcg aangemaakt.

  Ik denk dat de vorige 3x ook zo gingen met je kwaaltjes maar omdat het in 1x raak was, je er vanuit ging dat het zw kwaaltjes waren, terwijl ze dus van progesteron afkwamen ;).

  Ik kan niet zeggen dat het nu niet raak is maar als jij al 4 jaar niks gebruikt, je man al 4 jaar gesterilisserd is en je mega vruchtbaar bent, zou ik verwachten dat het in die 4 jaar al veel vaker raak zou zijn geweest ;)
   
  Fuddey, Be Happy, SMJD en 2 anderen vinden dit leuk.
 3. Meidenmama22

  14 mrt 2015
  19
  1
  3
  Eerlijk gezegd heb ik normaal heel vaak vrijen rondom de eisprong vermeden. Puur uit voorzorg. Nu na 4 jaar heb ik het gevoel dat het niet echt uitmaakt.

  De krampen zijn alle 3 de keren direct na bevruchting geweest. Het bleef altijd rommelen zegmaar. De andere klachten altijd pas een week voor nod ongeveer.

  Durf wel eerlijk te zeggen dat ik na 3 zwangerschappen wel een ervaringsdeskundige ben haha, alleen dit keer voelt het zo tegenstrijdig omdat mijn man natuurlijk geholpen is.

  Deze symptomen heb ik in de afgelopen 4 jaar nooit meer gehad overigens
   
 4. Mommysince13

  Mommysince13 VIP lid

  7 nov 2012
  5.257
  47
  48
  Vrouw
  Verkoopster
  de enige manier om er achter te komen is door een test te doen, als je klachten door zwangerschap komen zou dat op een test zichtbaar moeten zijn
   
 5. Meidenmama22

  14 mrt 2015
  19
  1
  3
  Ik ga het weekend weer testen, want de test van gisteren was negatief. Maar ook logisch, want dat was 6 a 7 dagen voor NOD. Bij de 3e testte ik 4 dagen voor NOD zeer licht positief. Mijn man zag het niet, ik wel en de foto zag het ook haha.

  Mijn Eisprong is overigens altijd ongeveer 12 dagen na begin menstruatie. Dit is altijd al zo geweest en voel het ook duidelijk. Heb dan ook diker taaier slijm etc. Dit keer klopt dat precies met wanneer we gevreeen hebben..
   
 6. Meidenmama22

  14 mrt 2015
  19
  1
  3
  Niemand meer ervaringsverhalen of verhalen van iemand anders?

  Ik ben wel benieuwd hoe ver voor nod je positief kan testen. Bij mijn jongste 4 dagen voor NOD.

  Gisteren wel een gekke middag gehad, nog de hele tijd krampen en smiddags ineens erge steken links onderin. Tegen de avond was er ineens complete rust in mijn buik. Vandaag ook nog, af en toe wat zachte steken.
  Gisterenmiddag voelde ik me ook niet helemaal top zoals de affgelopen dagen en mn temp gaf toen 37,4 aan. Normaal is mijn temp tussen de 36,9 en 37,1. Net weer zelfde tijd getemperatuurd en nu gaf hij 37,6 aan...ik ben verbaast.. Als wat ik terugvindt op het internet heeft met zwangerschap te maken.

  Heb vorige zwangerschappen nooit getempt dus geen ervaring mee verder maar deze temperatuur is erg opmerkelijk. Mijn borsten jeuken ook vreselijk vandaag.
   
 7. Meca

  Meca Fanatiek lid

  23 jul 2014
  1.641
  276
  83
  Luizen plukker
  Wanneer je positief kan testen ligt aan je innesteling. Sommige vrouwen hebben dat op dag 5 al en andere pas op dag 12. Daarna moet ook je HCG nog hoog genoeg zijn om gemeten te kunnen worden. Meestal is dit een paar dagen erna hoog genoeg. Dus ik zou lekker wachten tot het weekend en wie weet is er een wonder gebeurd. Ben heel benieuwd.
   
 8. Meidenmama22

  14 mrt 2015
  19
  1
  3
  Whahaha who knows. We hebben al een bizar jaar in 2017, dus dit kan er ook nog prima bij!

  Nee, gekheid. We hebben idd een bizar jaar met allemaal tegenslagen. 4 jaar geleden uiteraard bewust gekozen voor sterilisatie. Mijn jongste is sinds dit schooljaar ook voor het eerst naar school dus een nieuw tijdperk voor ons. Zo gek als dit zou gebeuren.
   
 9. Jenneke88

  Jenneke88 Fanatiek lid

  9 jul 2016
  1.485
  601
  113
  Temperatuur meten in de middag haalt niks uit. Dan weet je nog niks. ALs ik buiten zonder jas ga staan en ik meet dan mijn temperatuur is die lager dan wanneer ik flink heb lopen poetsen. Symptomen moet je niet opzoeken op google. Vooral niet als je een website als "zwangerschapspagina" in je cookies hebt staan, want dan krijg je standaard dingen te zien die met een zwangerschap te maken hebben. Een schommelende temperatuur is sowieso normaal. Je hebt maar een klein beetje verhoging, en dat kan ook een sluimerende griep of verkoudheid zijn. Wacht het gewoon af tot aan je verwachte menstruatie. Als je dan geen bloed verliest, kun je nog een test doen.
   
 10. Meca

  Meca Fanatiek lid

  23 jul 2014
  1.641
  276
  83
  Luizen plukker
  Zou zeker bizar zijn maar goed jullie zullen niet de eerste zijn waarbij dit (misschien) gebeurd.
  Hoe reageerde je man op jou gevoel dat je denkt dat je zwanger bent? Of wacht je tot je zekerheid hebt?
   
 11. Meidenmama22

  14 mrt 2015
  19
  1
  3
  Ik heb gisterenochtend gestest. Een zeer vage, lichte test. Mijn gevoel zegt nu dat ik niet zwanger ben. Voor degeen die al ooit zwanger zijn geweest weten welk gevoel je hebt als je het zeker weet, en dat stukje mis ik nu.

  Mijn man en ik hebben het er al zeker over gehad. de vraag 'wat als?'
  Het is absoluut welkom. Abortus is voor mij persoonlijk een no go.

  Maar vooralsnog denk ik dat er niets aan de hand is. De krampen beginnen ook meer te voelen als een naderende menstruatie. We moeten volgende week wel naar de huisarts samen omdat ze wel het een en ander willen uitsluiten mbt de vruchtbaarheid van mijn man.
   
 12. Niveah

  Niveah Fanatiek lid

  4 dec 2014
  3.107
  1.129
  113
  Vrouw
  Heftig! Heb je een foto van de test? Als hij licht en vaag positief is dan kan je zwanger zijn.
  Ik had bij deze zwangerschap ook een hele vage licht posi test.
  Nu enkele weken later echt zwanger en krampen kun je ook hebben als je zwanger bent.
  Wel goed dat ze gaan kijken naar de vruchtbaarheid van je man!
   
 13. Dustin

  Dustin Actief lid

  4 jun 2016
  371
  42
  28
  NULL
  NULL

  ik zit in dezelfde situatie als jou. mijn man is ook gesteriliseerd en had ook een goede zaadtest daarna. mijn laatste menstruatie was 3 september maar ik ben altijd erg onregelmatig. maandag en dinsdag had ik erge menstruatiekrampen dus dacht ik ongesteld te worden. echter stopte deze krampen ineens en ben ik nu ook misselijk. net een test gedaan helaas niet met ochtend urine en de urine was ook maar erg weinig maar toch een zeer lichte streep te zien. ik doe zondag weer een test om te kijken of deze duidelijker is geworden of dat deze test toch negatief blijk te zijn.
   
 14. Be Happy

  Be Happy Niet meer actief

  Je zegt in je OP dat je al 1,5 week klachten hebt. Dan zou je al 1,5 week HCG aan moeten maken en dan zou dat ook duidelijk zichtbaar moeten zijn op een test en niks geen tuurstreepje of twijfelstreep.

  Ik krijg door je indruk dat je heel erg graag nog een kindje erbij zou willen. Klopt dat? Want daardoor kun je allerlei dingen gaan voelen, omdat je zo graag wilt.

  Symptomen zeggen helaas niks. Een test wel.

  Doe over een paar dagen nogmaals een test. Die zou bij zwangerschap dan duidelijk positief moeten aangeven. Je zou ook een CB Digitaal met wekenindicator kunnen doen. Is ook zeer gevoelig en dan hoef je niet te twijfelen over streepjes welke er al dan niet staan.

  Mocht je niet zwanger zijn en dit erg jammer vinden, dan zou je kunnen overwegen om met je man te praten over het ongedaan maken van de sterilisatie. Moet je man ook nog wel een diepe kinderwens hebben uiteraard en er achter staan.

  Succes met testen!
   

Deel Deze Pagina