Zwanger van 4e, teleurgesteld over geslacht

Discussie in 'Ik ben zwanger' gestart door Olakidee, 24 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  11.332
  13.486
  113
  Vrouw
  #21 GroeneBomen, 25 jul 2021
  Laatst bewerkt: 25 jul 2021
  Yep, oma kreeg alleen zonen, die zonen konden wel meisjes krijgen maar de kleindochters kregen (op 1 na) alleen maar zonen. Grappig is dat van de kleinzonen is er maar 1 met met een dochter. Mogelijk dat bij de vrouwen de vrouwelijke embryo wordt afgestoten. 3 meisjes vs hele zooi jongens. Meer dan 20, gaat al richting 30 zelfs. 7 ooms hebben 2 of meer kinderen gekregen en op mijn broer en een 10 jaar jongere neef en nicht na, hebben de rest ook minimaal 2 kinderen gekregen. Dus dat tikt wel aan haha

  Dus kans is hier niet goed verdeeld :p
   
  einad, citroenrasp en Muisje2016 vinden dit leuk.
 2. vlinderCN

  vlinderCN Fanatiek lid

  21 mei 2018
  4.028
  1.292
  113
  Vrouw
  Haha nou ik denk toch toeval. Anders zouden er ook heel veel miskramen in de familie moeten zijn mbt afstoten van de meisjes embryos?
   
 3. Ruub1986

  Ruub1986 Bekend lid

  22 jul 2019
  636
  325
  63
  Vrouw
  Ik wilde na 2 jongen graag een meisje.
  Toen ik zwanger was wilde ik het geslacht weten omdat ik bang was net als jou teleurgesteld zou worden dat het weer een jongen was.
  De verloskundige zei toen ook; als je daar bang voor bent dan moet je echt tot na je bevalling wachten want daarna vind je niks erg meer!
  Als het maar gezond is en de bevalling achter de rug is.

  Het was uit eindelijk wel een meisje..:

  Maar ik kan je zeggen… jongens zijn 1000 x liever voor hun moeder dan een meisje (bij mij)
  Ik ben nu weer zwanger en liefst wil ik nog een meisje , maar het maak me niet uit.
  dus misschien wil ik het nu wel weten.
   
 4. Mapje

  Mapje Fanatiek lid

  30 jan 2021
  1.821
  1.858
  113
  Vrouw
  Ik dacht altijd dat ik een meisjes moeder was. Maar de oudste was een jongetje en dat vond ik zo leuk en toen de tweede een jongetje was vond ik dat ook heel leuk! Nooit moeite met shoppen ook gehad.

  Wij hadden nooit een directe wens voor een derde dus die kwam pas later en eigenlijk ging ik er al vanuit dat het een jongetje was. Maar wat blijkt? We krijgen een meisje. En ik vind het nu zo RAAR dat ik een dochter krijg. Ik kan me er niets bij voorstellen, ik vind het ineens heel lastig om namen te bedenken en te shoppen, ik moet er echt aan wennen! Maar ik weet en voel dat het uiteindelijk goed komt.
   
 5. beebje082011

  beebje082011 Bekend lid

  29 jul 2011
  923
  58
  28
  Interessant. Kijk je dan voornamelijk naar oma van je moeders kant of vaders kant? Of ook naar je man's familie achtergrond? Ik heb wel eens gehoord dat je dan voornamelijk naar de familie van de man moet kijken... maar in hoeverre dit echt genetisch verklaarbaar of puur toeval is? Bij ons zijn de meisjes in de rest van de familie in de meerderheid, alleen wij hebben 3 jongens achter elkaar.
   
 6. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  11.332
  13.486
  113
  Vrouw
  t is idd wel grappig hoe in bepaalde families er 1 geslacht de overhand heeft. Zijn wel theorien over. Maar voor de wetenschap is het niet heel interessant om er echt verder op in te duiken dan theorieën.
  Moederskant is beter verdeeld. Man' kant ligt gevoelig. Schoonvader was als tiener al wees. Hij praat er niet over.

  Overigens had mijn moeder heel veel tijd nodig aan het idee dat er echt geen meisje bij zou komen en ze met al die heren zit. Ze vindt het nog steeds jammer. Het was zo erg dat ze nogal hysterisch reageerde toen ze hoorde dat mijn vriendin wel een meisje kreeg, want dat was zo leuk voor een moeder. (Leuk ook voor mijn broer ook dat wij alleen leuk waren voor haar)
   
 7. wiedeltje

  wiedeltje Fanatiek lid

  2 apr 2012
  1.132
  1.462
  113
  Wij hebben bijna hetzelfde gehad, alleen dan bij de derde.
  Onze eerste 2 zijn meiden.
  Toen ik zwanger was van de derde, 'wilden' we weer graag een meisje, we vonden het zo leuk met die meiden.
  Het was een jongetje en oh wat moest ik daar aan wennen. Ik was echt vreselijk blij dat we het wisten van tevoren, zodat ik me er op voor kon bereiden.
  Na de geboorte moest ik ook wennen, want een jongetje is gewoon anders.
  Het stomste vond ik mensen die vertelden dat het wel 'extra leuk' was dat we 'eindelijk' een jongetje hadden gekregen. Alsof het ons daarom te doen was.
  Maar uiteindelijk ben ik blij met onze jongetjes. Sinds 1,5 week hebben we zelfs meer jongetjes dan meisjes in ons gezin..
  Zoals meer gezegd, ze zijn meestal heel gek op hun moeder.
  Ik vind het super leuk om te zien hoe ze van kleins af aan spelen met auto's en tractors. En zo grappig hoe ze bijvoorbeeld met hun kleine kruiwagentje achter papa aanlopen en hem exact nadoen.
  Echt, het komt goed. Ook van hem zal jij houden en ook van hem zul je genieten.
   
  Olakidee vindt dit leuk.
 8. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  13.791
  4.342
  113
  Komt echt goed, zodra je hem vast hebt wil je hem voor geen goud meer ruilen voor een ander kind ;)
  Ik heb beide, en ik vind het beide even leuk. De meiden zijn duidelijk wat pittiger qua taal en alles zelf doen, de jongens wat fysieker en lui :p. Maar elk zijn het unieke persoontjes met hun leuke en minder leuke karaktereigenschappen, en dan maakt het niet uit of er een piemeltje aanhangt of niet.

  Ik herken het trouwens wel dat ik bij de tweede zwangerschap dacht, nou doe nog maar een kereltje, want die eerste is zo leuk ;). Maar toen ik mijn dochter aanpakte vanuit het water was het alleen maar: wauw, jij hoort bij mij. :)

  Overigens is in heel onze (beide kanten) familie alles gemixt, bijna iedereen heeft minimaal 1 jongen en 1 meisje. Grappig hoe dat in sommige andere families zo anders is met veel jongens of juist veel meiden.
   
  Olakidee vindt dit leuk.
 9. mamavantwee37

  mamavantwee37 Fanatiek lid

  10 aug 2020
  2.606
  1.895
  113
  Oh, ik sluit me allereerst aan bij wat anderen zeggen. Het is wennen aan het onbekende en zodra je hem in je armen sluit en een beetje weet hoe dat met dat piemeltje werkt (vergt even oefenen, vergeet de doekjes niet als je gaat verschonen ;)) dan zijn jongetjes echt fantastisch. Ja, ze kunnen druk zijn en ondeugend, maar ze zijn tegelijkertijd ook ontzettend lief en de meeste ontzettend mama fan en als ze boos zijn zijn dan kunnen ze flink tekeer gaan, maar dan is het ook zo weer opgelost.

  Ik ben mama van 2 fantastische jongens en we krijgen er nog een derde bij. Ik heb eigenlijk nooit gedacht dat nummer 3 een meid zou zijn, maar bij de geslachtsecho knepen we m toch wel even, want ik zou niet weten wat ik met roze, glitter en al dat drama aan moet (gechargeerd, want dat is dan weer mijn beeld bij meisjes). Ik vind drie een mooi aantal, maar heb wel eens gekscherend gezegd dat als ik zeker zou weten dat nummer vier een meisje zou worden, ik er voor die tijd een "knoop" in zou laten leggen.

  Als nummer 3 bij ons een meid had geweest had ik daar denk ik ontzettend aan moeten wennen, maar ook dat had wel goed gekomen. Het is gewoon even wennen en loslaten wat je kent. Maar voor je moeder werd had je helemaal geen ervaring en toch heb je het met je meiden al mooi voor elkaar gekregen. Komt vast ook goed met dit ventje!
   
  Olakidee vindt dit leuk.
 10. laurabb

  laurabb Actief lid

  25 jun 2015
  417
  4
  18
  NULL
  NULL
  Ik dacht altijd dat ik een jongensmoeder zou worden. Dus toen de eerste een jongen was, voelde dat heel logisch. Hij is ook echt geweldig: zachtaardig, knuffelig, lief, een enorme dromer en een echt buitenkind.
  Bij nummer 2 moest ik echt even aan het idee wennen dat het een meisje was. Al had ik wel een voorgevoel want het was zo’n andere zwangerschap. Maar ook zij is echt geweldig! En ja, ze houdt van roze en glitter en eenhoorns. Ondanks grote broer is het een echte meid.

  Echt waar, het komt goed. Je hebt nog even. Ik realiseerde me laatst dat ik gewoon dol ben op mijn kinderen om wie ze zijn, het geslacht maakt me echt een stuk minder uit.
   
 11. Fanne

  Fanne Actief lid

  16 feb 2017
  432
  288
  63
  NULL
  NULL
  Niet alle reacties gelezen, maar wilde toch reageren.

  Het komt echt wel goed. Jongetjes zijn echt super leuk en schattig en, dat hoor ik vaker, hangen ook enorm aan hun moeder.
  Daarbij, het gaat om het persoontje en niet om het geslacht.
  Verder vind ik juist jongetjes heel makkelijk. Je geeft ze een autootje en ze zijn tevreden. Als je over straat fietst, zijn ze helemaal blij als er een vrachtwagen voorbij rijdt of als ze een sirene horen.
  Ik ben dus helemaal tevreden met mijn jongens, maar eerlijk, ik zou ook erg moeten wennen als de volgende een meisje zou zijn.
  Dus misschien is het ook gewoon de angst voor het onbekende?
   
  Olakidee vindt dit leuk.
 12. emmen88

  emmen88 Actief lid

  1 sep 2014
  246
  309
  63
  Ah snap ik wel hoor! Weet dat toen ik zwanger was van de derde, er iemand op YouTube was die tegelijk met mij zwanger was: milennial mom ofzo. Zij heeft al 3 meiden en kreeg toen een jongen, moest ze ook heel erg aan wennen. Anders even haar videos opzoeken, wel leuk om de switch in jaar hoofd te volgen. Ik denk dat veel mensen wel een voorkeur in hun hoofd hebben. Zolang je je kind niet erg laat halen om die reden is er denk weinig aan de hand;)
   
  Olakidee vindt dit leuk.
 13. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  9.454
  6.551
  113
  Hier een jongensmoeder...de eerste bleek een meid...oooooh help, heb ik dat?!? Hoe doen we dat dan? Nou dat werd een spoedcursus invlechten via youtube en nog altijd bak ik er vrij weinig van. :roflmao:

  Nouja, karaktertje en doet niet onder voor een knul qua ondernemendheid. Mja die glitters, eenhoorns, jurken en rose is geen ontkomen aan. Ben er inmiddels wel aan gewend een migraine attack te krijgen bij t openen van haar kledingkast. Het is dan wel weer geinig om jurkjes voor dr te maken, vooral van die verkleed dingen. Die raken echt tot de draad versleten. Maar begin nou niet aan andere kledingstijlen, mevrouw heeft een uitgesproken smaak en als t stofje wel goed is, maar t model niet, trekt ze t NIET aan al sta je op je kop.

  M. bleek een zoontje te wezen maar was veel mis aan. Dus dat deed wel zeer. Toen deze ook een zoon bleek te zijn sprong ik zowat een gat in de lucht.

  Vriendin van mij kwam echt uit een meiden gezin, toen werd de jongste een broertje. Nou als er eentje respect heeft voor meiden is hij dat wel, dat wordt er heeeeeel vlot ingetrained door al die zussen. Echt een gentle man, niks niet rouwdouwen. :roflmao:

  Het leeftijdsverschil is een beetje te groot maar met zo eentje (wel jonger) mag mn dochter best wel thuiskomen hoor!
   
  Olakidee en Flowertje27 vinden dit leuk.
 14. Sophie2019

  Sophie2019 Bekend lid

  21 jul 2018
  511
  382
  63
  Vrouw
  Aan mij heb je denk ik niet zoveel. Ik begrijp een sterke wens voor een bepaald geslacht niet. Kijk om je heen en je ziet dat geen kind (of volwassene) hetzelfde is. Er word zo erg gehangen aan geslacht, een meisje is zus en een jongen is zo. Dat komt toch ook door ons volwassenen? Met de paplepel krijgen kinderen ingegoten wat bij hun gender past. Nu ik zelf een jong kind heb en vaak zwangeren om me heen heb merk ik dat t me steeds meer verwonder. Laatst vroeg een vriendin van me (zwanger van een jongen en met al een meisje) hoe het is om een zoon te hebben... nou ehm geen idee, ik weet alleen hoe het is om x (naam zoon) te hebben. Ook op de opvang hoor ik dat hij aan de ene kant stoer jongensgedrag vertoont maar aan de andere kant heel zorgzaam en lief is... huh, is dat dan alleen weggelegd voor meisjes?

  Ik schrijf dit niet als oordeel, ik vind het oprecht vervelend als mensen teleurgesteld zijn over het geslacht. Ik begrijp t persoonlijk dus alleen niet :) dacht laat ook eens een tegengeluid horen.

  Ik hoop dat je snel aan het idee went en volop kunt genieten van je mooie grote gezin :)
   
  Flowertje27, Sado en Zuul vinden dit leuk.
 15. Willemijntje19

  Willemijntje19 Fanatiek lid

  26 apr 2016
  1.453
  660
  113
  Vrouw
  #35 Willemijntje19, 29 jul 2021
  Laatst bewerkt: 29 jul 2021
  Hoihoi,

  Hier een echte “meisjes” moeder van eerst 3 meiden en bij de 4e een zoontje.
  Bij mijn eerste zwangerschap “durfde” ik bij de 20 weken echo niet eens te horen of het een jongen of meisje zou zijn. Uiteraard vond ik gezondheid het belangrijkste en was ik enorm dankbaar zwanger te mogen zijn, alleen ik hoopte stiekem op een meisje! Ik vond dat toen enorm fout van mezelf en alleen mijn moeder wist dit. En tuurlijk zou ik echt even ontzettend blij zijn met een lief jongetje, maar ik had altijd het gevoel een dochter te krijgen en dat klopte dus ook en daarna volgende nog 2 zusjes. Bij de 4e had ik overigens echt helemaal geen voorkeur en het bleek bij de 20 weken echo een jongetje. Ik vond het meteen al leuk, maar wist me toen nog niet echt voor te stellen hoe dat zou zijn een jongetje na 3 meiden. Maar bij de geboorte kan ik je vertellen, ik was me daar meteen een partij ontzettend verliefd op hem! Het is echt een enorm schatje!! En ik kan nu alleen maar denken, waaaaarom wilde ik bij de eerste per sé een meisje? Hij is zoooo ontzettend leuk! En over het spelen wat jij schrijft kan ik nog weinig over zeggen, want hij is nog maar 16 maand. Hij heeft wel een lichte voorkeur voor alles wat een machine is.. staat constant met zijn neus bij de wasmachine, vaatwasser of op de knoppen van de stofzuiger te drukken. En als hij voorop in het fietszitje zit, draait hij zich helemaal om als er een tractor langsrijd, vindt ie erg interessant, zo grappig! Maar hij speelt net zo lief met de pop van zijn 4 jarige zus of in het Ikea keukentje. Hij is geboren met een enorme bos haar en hij heeft echt zo’n jongenskapsel met lang haar, weet niet zo hoe ik dat beschrijven moet. Ook vind ik het leuk om hem leuk te kleden, mooie polo’s, bloesjes, nette broeken. Ik hou niet zo erg van drukke kleuren en prints en van t-shirts met van die grote plastic opdrukken. Maar mocht hij over een jaar of zo paw patrol of dino’s oid erg leuk vinden dan krijgt hij dat ook heus wel. Zijn zussen zijn dol op hem! Ze dragen hem op handen en voeten. Mijn oudste hoopte op een zusje, maar kan zich dit niet eens meer voorstellen. Ze vind een broertje zo schattig.
  Het beeld wat jij hebt bij jongetjes zegt niks over jullie jongetje, dat is jullie kindje!

  Inmiddels weet ik dat geslacht eigenlijk niets zegt. Mensen vroegen na zijn geboorte wel eens: nou wel heel anders zeker, een jongetje? Ergens irriteerde me dat een beetje. Mijn antwoord was meestal: nou nee hoor, het is vooral gewoon een baby, onze baby en hij is erg lief, precies zoals zijn zussen! En zo is het het ook.

  Gaat bij jullie zeker weten ook helemaal goed komen! Hormonen zijn trouwens ook wel een ding, die kunnen je nu misschien ook wel wat laten piekeren! Fijne zwangerschap gewenst!
   
  Olakidee en Mapje vinden dit leuk.
 16. Chechi

  Chechi Fanatiek lid

  4 aug 2020
  1.559
  2.062
  113
  Vrouw
  Alhoewel ik snap wat je bedoeld is dit niet helemaal kloppend. Er is voldoende wetenschappelijk bewijs dat sommige gender dingen ook gewoon biologisch zijn en jongens en meisjes in de kern in wezen van elkaar verschillen, uitzonderingen daar gelaten. De opvoeding versterkt dit vaak alleen maar, maar in de basis zit het er weldegelijk in. Hiermee wil ik niet zeggen dat jongens en meisjes niet gelijke eigenschappen kunnen hebben, maar verschillen met uitzonderingen daar gelaten zijn er zeker.
   
 17. Sophie2019

  Sophie2019 Bekend lid

  21 jul 2018
  511
  382
  63
  Vrouw
  Mee eens, hormonaal gezien zijn jongens en meisjes natuurlijk niet gelijk en dat zal zich ook wel uiten. Ik heb het er heel zwart wit neergezet.
  Wat ik vooral wil zeggen is dat je mensen niet kunt opdelen in twee groepen op basis van geslacht, naast gender spelen er zoveel factoren een rol in gedrag.
  Een vierde meisje kan net zo goed niet ‘passen’ binnen het plaatje/ de gezinsdynamiek als een jongen.
  Maar wellicht begrijp ik de wens beter wanneer mijn eigen kind en de kinderen in mijn directe omgeving ouder zijn en de verschillen wellicht meer zichtbaar. Ik heb enkel ervaring met kinderen tot 5 jaar oud.
  Maar goed het is ook geen aanval ofzo, maar gewoon dat ik het oprecht niet begrijp. Je begrijpt wel dat ik bijvoorbeeld ook niks met gender reveals heb haha
   
  Chechi vindt dit leuk.
 18. Sylver

  Sylver Bekend lid

  17 sep 2014
  726
  663
  93
  Die ervaring heb ik ook. Hier 2 meisjes, maar echt totaal verschillend. Maar dan ook echt als dag en nacht.
  Als de jongste een jongetje was geweest had iedereen gezegd dat het daardoor komt.

  Ik snap het overigens wel. De eerste was een meisje en bij de zwangerschap van de jongste ging ik weer uit van een meisje.
  Bij de 20 weken echo realiseerde ik me ineens verschrikt dat het ook een jongetje kan zijn. Zo niet bij nagedacht :oops:
  Ik zou dus ook wel even moeten wennen als mij toen was verteld dat het toch echt een jongetje is.

  Terwijl ik voordat ik zwanger was me niks bij een meisje kon voorstellen. Ik had niks met roze en glitters en jurkjes en prinsessen en ik zou dat ook echt nooit in huis halen.
  Maar onze oudste denkt daar heel anders over :p

  Ik denk ook echt dat het wel goed komt.
  Maar er is ook niks verkeerd aan de teleurstelling. Het beeld dat je had moet je nu loslaten. Dst betekent niet dat een zoontje niet welkom is, maar wel dat je je toekomstplaatje moet veranderen. En dat kan even tijd kosten.
   
  Olakidee en Willemijntje19 vinden dit leuk.
 19. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  13.791
  4.342
  113
  Ja grappig hè. Ik had daar dus ook helemaal niks mee (ook als kind niet) en mijn oudste dochter kon je uittekenen in een cars-pak en wilde dolgraag stekeltjeshaar, net als haar broer. Nooit een glitter jurk aangehad.
  En toen kwam mijn jongste dochter. :o: Alles wat roze is, glittert en bij voorkeur de vorm van een eenhoorn heeft, is fantastisch. En ze begon ook al over make-up, oorbellen en nagellak enzo. :eek: (Mijn oudste dochter echt nog nooit over gehoord.)Er is een compleet nieuwe wereld voor me opengegaan en ik denk dat ik straks make-up-tips krijg van haar :roflmao:
   
 20. Champetter

  Champetter VIP lid

  5 mrt 2013
  6.825
  3.808
  113
  Het is echt een voorrecht en ontzettend leuk om beide geslachten te mogen opvoeden. En de clichés wat persé meiden of jongens gedrag is klopt deels, lang niet altijd en lang niet bij iedereen.

  Enige minpuntje van.een jongetje met meerdere zussen zonder mede broers is vaak wel dat ze overbemoederd worden. Ook in volwassen variant vaak niet de meest verantwoordelijke/ avontuurlijke.
   
  Mapje vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina