Zwanger van 4e, teleurgesteld over geslacht

Discussie in 'Ik ben zwanger' gestart door Olakidee, 24 jul 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. heidiane

  heidiane Fanatiek lid

  5 jul 2010
  1.586
  1.434
  113
  Ik voelde me ook nooit een jongensmoeder. Mijn tweede is een jongen.
  Toen hij geboren werd voelde ik alleen maar: Dit is mijn kind. Geen jongen geen meisje. Gewoon mijn kind.
  En mijn oudste is een meisje. Stoer. Niet echt meisje meisje. Mijn jongste is een jongen. Gevoelig. Echt geen stoere jongen.
  Je krijgt een kind en daar ga jij heel veel van houden. Dat kind zal je gezin alleen in positieve zin veranderen. Accepteer wél deze teleurstelling en omarm die. Stop het niet weg want dat gaat je niet lukken. Praat er gewoon over en je zult zien dat als hij er straks eenmaal is hij er gewoon precies tussen past.
   
  Willemijntje19 en Olakidee vinden dit leuk.
 2. Lotion

  Lotion VIP lid

  7 jan 2017
  11.545
  13.964
  113
  Ik dacht echt dat ik een jongens mama zou zijn.
  Nou mijn oudste dochter is echt een meisjes meisje.
  Jurkjes, gelakte nagels, make up (en ze doet het nog goed ook :o:) , oorbellen, sieraden en het liefst zo veel mogelijk glitters.
  Echt een tuttebel eerste klas en zo het tegenovergestelde van der moeder :p
   
 3. Flowertje27

  Flowertje27 Fanatiek lid

  31 dec 2020
  1.517
  1.388
  113
  Vrouw
  Bijzonder dit hè. In mijn moeders familie komen bijna alleen maar meiden voor, oma komt uit groot gezin met veel zussen en 1 broer, kreeg zelf 2 dochters, mijn tante 2 dochters, waarvan de ene 3 dochters en de andere 1 dochter… en een zoon! Iedereen stond er van te kijken haha. Ben daarom extra benieuwd naar het geslacht van ons babietje:D
   
 4. Golden1213

  Golden1213 Fanatiek lid

  14 apr 2020
  1.264
  835
  113
  Ik heb een zoon na twee meiden. Het is een schatje en kan net zo gillen als mijn dochters vroeger als baby. Neem de tijd te wennen. Ik heb echt moeten huilen van blijdschap toen we te horen kregen dat ik zwanger was van een zoon. Dagen later ging ik twijfelen, kan ik dit wel en met de dochters erbij? Hoe loopt dat? Nu is hij onmisbaar en de dochters zijn hartstikke gek op hem.
   
  Olakidee vindt dit leuk.
 5. Olakidee

  Olakidee Bekend lid

  17 okt 2012
  688
  5
  18
  Bedankt voor alle reacties. Ik lees gelukkig veel positieve ervaringen, en lees ook dat ik niet gek ben (dat haal ik er in elk geval uit). Het is niet zo dat deze kleine jongen niet welkom is overigens, het is een onverwachte zwangerschap en als verrassing dus een jongen. Omdat ik zo dol neem met mijn meiden en altijd een huis vol vriendinnen van ze heb vond ik een jongen zo moeilijk voor te stellen.
  Dat elk kind anders is een ieder een eigen karakter heeft weet ik als geen ander, mijn meiden zijn heel verschillend. Toen ze bij de 3e aan me vroegen of ik niet teleurgesteld waar in weer en meisje vond ik dat echt een rare vraag. Nee, veelgemaakte niet! Meiden zijn geweldig, en ze zijn zo anders, enige overeenkomst is het geslacht. Nu met een jongen zegt iedereen dat ik wel blij zal zijn, en dat het zo fijn voor mijn man is etc. Durf vaak niet te zeggen dat ik helemaal niet zo blij ben.. ik zeg dan ook dat een meisje net zo welkom was geweest.

  Ik ben gewoon heel bang voor het onbekende, dat klopt. En heb gewoon weinig positieve ervaring met jongens in mijn omgeving, hoewel ik mijn 2 neefjes heel leuk vind.
  De eerste reactie van de meiden was ook niet heel positief maar dat was na 1-2 dagen weer over. Ze zijn aan het idee gewend denk ik. Nu ik nog..
  Ik geloof ook dat het wel goed gaat komen, en het is ook gewoon wat het is.
   
  Sophie2019 en Muisje2016 vinden dit leuk.
 6. Olakidee

  Olakidee Bekend lid

  17 okt 2012
  688
  5
  18
  20 weken nu
   
 7. Stokstaartje86

  Stokstaartje86 VIP lid

  4 jan 2013
  5.288
  1.762
  113
  Vrouw
  @Olakidee het kan zelfs nog gekker. Mijn droom was dat het nu een jongetje zou zijn. Eerst kon ik niet geloven dat ik nu zwanger ben ben een jochie en de laatste dagen vliegt het me ineens aan of ik wel weet hoe het moet met een jongetje. Mijn 2 (verschillende) meiden zijn zo leuk dat ik ineens bang ben dat ik een jongetje toch niet zo leuk vindt straks ofzo. Of dat borstvoeding geven aan een jongetje ineens ongemakkelijk voelt omdat het een 'man' is. Oudste heeft 2 jaar gehad en jongste 2 jaar en 9 maanden....Echt leuk joh die gierende hormonen
   
 8. thebooandtheboy

  30 sep 2016
  59
  31
  18
  Ik kreeg na 2 meiden een jongen. Ik had echt van tevoren verwacht dat ik 3 meisjes zou krijgen, leek me ook leuk en praktisch. Niet dat ik teleurgesteld was dat het een jongen was, maar ik moest gewoon wennen aan het idee. Wist helemaal niks van jongensbaby's, en vond het ook veel lastiger een leuke naam te vinden etc.
  Maarrr ik kan je vertellen dat ik echt dolgelukkig ben met mijn zoon en het echt fantastisch vind dat ik ook een jongen mocht krijgen. Ik vind het geweldig om alle gelijkenissen en verschillen te zien tussen hem en zijn zussen, en mijn zoon is echt een moederskindje, zo lief en zorgzaam naar zijn moeder toe <3. Ik ben heeeeeel blij met mijn zoon.
   
 9. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  11.451
  13.661
  113
  Vrouw
  Als vrouw snap ik 1 ding niet van de jongens en mijn man wel: hun fascinatie voor hun piemel haha
  Junior stopt ook gelijk hand in zn luier :p

  Dat is het enige waar ik niet aan zal wennen. Net als de lol van buiten plassen als man. Waar ik mij iet wat genereert voel op mijn hurken als ik plas, hebben de mannen altijd lol met hun buiten plas avontuur :p

  Borstvoeding voelt niet gek gelukkig nu 1.5 jaar al.

  Maar de oudste draagt mij echt op handen als moeder. Echt een mama kindje haha. Echt een jongen die plakt aan mama
   
 10. Stokstaartje86

  Stokstaartje86 VIP lid

  4 jan 2013
  5.288
  1.762
  113
  Vrouw
  Whahaha ja ben benieuwd hoe dat hier gaat met de fascinatie voor piemels. Ik heb trouwens ook een dochter (jongste) die gefascineerd is van piemels whahaha. Ik weet dat er altijd een fase is van interesse in het andere geslacht maar jongste is inmiddels 4 (okt 5) en is nog steeds niet uit die fase. Als manlief bloot voorbij loopt moet ze altijd even kijken of lachen omdat ie beweegt. Ben bang dat ze dat van mij heeft want ik heb dat ook nog steeds:roflmao::roflmao::roflmao: Of heel lang kan kijken hoe die bijv veranderd door temperatuur of dat ie drijft in bad enz:rolleyes::rolleyes:Dus zal wel niet overgaan bij haar:roflmao:

  Mijn vriendin heeft ook een jongen na 2 meiden gekregen die gaf ook al aan dat BV geven niet raar of andera voelde dan bij de meiden en dat zei die 'angst' ook had.

  Trouwens als ik een piemel had en mijn plas kon richten zou ik buiten plassen ook een stuk leuker vinden haha. Nu gaat het overal heen waar het niet heen moet:confused:
   
 11. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  11.451
  13.661
  113
  Vrouw
  Haha t zijn ook gewoon vreemde dingen. Krimpen bij kou, dobberen in bad en veranderen van vorm hahaha

  T is zo ideaal onderweg zo'n leuter. Ik hoef zoon niet te helpen om evenwicht te bewaren. Gewoon hup achter de auto en klaar. Terwijl ik zit te etteren tussen 2 openstaande autodeuren, al lachend mijn mannen te horen hahaha
   
 12. Stokstaartje86

  Stokstaartje86 VIP lid

  4 jan 2013
  5.288
  1.762
  113
  Vrouw
  precies dit allemaal hahaha
   
 13. HvL

  HvL Actief lid

  6 mei 2015
  319
  145
  43
  Wij kregen als eerste een jongetje en ik was stiekem ook teleurgesteld..

  Kreeg ook vaak te horen dat er voor een jongen geen leuke kleren zijn enz enz

  Toen ik eenmaal aan het idee gewend was ging ik helemaal los met jongenskleding.. en hoe leuk en schattig is dat!!
  Hij is een echte wilde jongen. Maat ook lief en bezorgd. En hij is netjes op zijn kleding. Hij let ook altijd op wat ik draag...

  Daarna kregen we een meisje. Een schatje, maar een pittig ding. Klimt klautert. En is duidelijk aanwezig.

  Daarna kregen we nog een hele lieve rustige jongen. Waarvan je soms niet merkt dat hij er is. Heel lief en rustig. Knutselt graag en is dol op klerenwinkels...

  Elk kind is anders en je zult er vast veel van gaan houden...
   
  Mapje vindt dit leuk.
 14. Lies1611

  Lies1611 VIP lid

  3 jun 2013
  5.556
  2.006
  113
  Oh dat herken ik wel! Ik vind jongens dus echt veel lastiger met verschonen:roflmao:
   
 15. Amaranthas

  Amaranthas Fanatiek lid

  29 nov 2013
  2.488
  2.405
  113
  Ik zou liegen als ik zeg dat ik geen voorkeur had bij de 2e hoor. Stiekem had ik die wel, ik wilde namelijk ook heel graag een meisje. Natuurlijk had een 2e jongen ook zeer welkom geweest. Zeker met mijn PCOS was ik al blij om 2x spontaan zwanger te mogen raken maar ik bleef die voorkeur houden. En het bleek een meisje te zijn. Ik kon het bijna niet geloven maar het was toch echt zo.
  Voor ons extra speciaal want zoals je weer is het de man die het geslacht "bepaald" en bij mijn man was het zo dat aan zijn kant van de familie hadden alle mannen alleen maar jongens gegeven in de afgelopen jaren. Er is 1 meisje geboren en die is al richting de 60 dus toen wij hoorde dat wij een dochter zouden krijgen was extra bijzonder.

  Ik zou graag een derde willen en wederom heb ik een voorkeur, daar lieg ik echt niet over. Maar dat doet betekend niet dat ik niet dolblij zou zijn met ieder geslacht, want dat zou ik echt wel zijn hoor.
   
 16. Theezeefje

  Theezeefje Fanatiek lid

  13 okt 2014
  2.877
  2.827
  113
  Overijssel
  Ik heb een jongetje van 7 jaar die mij elke dag meerdere malen verteld dat hij mij lief vindt! *smelt*
  Oh, en zo lekker makkelijk met kleding! Ondergoed,sokken, mooie (spijker)broek en een longsleeve en klaar!
  Niks geen duizend verschillende kledingstukken.
  Alleen nooit gedacht dat ik een periode lang heb moeten zeggen: ‘blijf eens van je piemel af!’ Of dat je geroepen wordt om te komen kijken omdat dat dingetje ineens ‘gegroeid’ is :roflmao:
   
  Spectre, Golden1213, Flowertje27 en 3 anderen vinden dit leuk.
 17. PetiteBelge

  PetiteBelge Actief lid

  27 okt 2017
  304
  114
  43
  Vrouw
  Wat fijn dat je wens in vervulling is gegaan!
  Ik heb ook al een zoontje en nu pril zwanger van een tweede. Ik denk ook heel vaak aan wat het nu zal worden... Omdat we het sowieso bij 2 kindjes houden, zou ik heel graag een meisje hebben. De bakerpraatjes en chinese kalender voorspellen opnieuw een jongen. En niet dat ik daar ook niet blij mee zal zijn (voor mijn zoontje zou een broertje toch wel heel fijn zijn), maar ik zal toch echt ergens 'afscheid' moeten nemen van het idee ooit een dochter te hebben. Ik ben stiekem altijd een beetje jaloers op vriendinnen die een meisje hebben, ookal zou ik mijn zoon voor geen geld van de wereld willen ruilen voor die meisjes! Vreemd hé... :rolleyes:
   
 18. Flowertje27

  Flowertje27 Fanatiek lid

  31 dec 2020
  1.517
  1.388
  113
  Vrouw
  Ik moet hier echt enorm om lachen :roflmao:
   
 19. Golden1213

  Golden1213 Fanatiek lid

  14 apr 2020
  1.264
  835
  113
  :):roflmao::roflmao:
   
 20. Stokstaartje86

  Stokstaartje86 VIP lid

  4 jan 2013
  5.288
  1.762
  113
  Vrouw
  Ik zweerde altijd bij die kalender! Tot deze zwangerschap haha. Eerste zwangerschap moest volgens die kalender een jongen zijn (later bevestigd door medium dat dit een jongen was. De volgende 2 zwangerschappen kreeg ik volgens die kalender 2 meiden en dit klopte ook. Nu deze zwangerschap zou volgens de kalender weer een meisje zijn maar het is toch echt een jongen! Dus het kan toch anders zijn haha
   

Deel Deze Pagina