Misschien herkennen jullie dit.. Ik heb ongeveer 2 dagen voor NOD Positieve testen. Een normale streepjestest en een van clear blue digital. Een paar dagen erna voel ik me ineens niet meer zwanger. Opnieuw testen. Streepjes die lichter worden of clear blue digital die nu ineens niet zwanger zegt. Dus mislukte innesteling. Dit is nu 3 keer gebeurt bij mij. Elke keer dag of 3-4 na normale menstruatiedatum bloeding. Ik ben er een keer voor bij de huisarts geweest maar die was niet zo meedenkend helaas. Is dit gewoon botte pech ?
In hoeveel maanden tijd gebeurde dit? Ik zou zelf na 3 keer denk ik wel om een doorverwijzing vragen om toch wat checks uit te voeren. Ik heb er geen verstand van, maar wellicht is er een reden is waarom de innesteling niet goed lukt. Ik heb het zelf recent 1 keer gehad. Ik hoop dat het bij die ene keer blijft, na 3 keer zou ik me toch afvragen of er niet meer aan de hand is.
Bedankt voor je reactie. Zelf vind ik het inderdaad ook wel vaak gebeurd nu. We zijn nu 7 maanden aan het proberen. Niet heel lang opzich maar is erg teleurstellend. Was benieuwd of het bij andere misschien toch daarna ineens goed was gekomen.
Hoi, ik zou na 3x toch een doorverwijzing vragen aan de dokter. Ik heb zelf net 2 miskramen achter elkaar gehad en heb toen zelfs al een doorverwijzing gekregen. Het kan botte pech zijn, maar ik lees ook wel eens dat mensen die al heel snel een miskraam hebben een schildklier probleem kunnen hebben. Hoop voor jou dat het botte pech is en je snel zwanger bent van een plakker ❤️
Bah wat naar zeg... hier nu 2 biochemische na elkaar dus ook mislukte innesteling denk ik. Heeft veel impact hè! Ik had al verwijzing naar fertiliteit en wij hebben nu afgesproken nog 2 maanden te proberen en dan de afspraak in het ziekenhuis maar te plannen... sterkte!
Ik sluit me aan. Lijkt me belangrijk dat er gekeken wordt naar een mogelijke oorzaak. Een heel eenvoudige oorzaak kan zijn dat je sinds het stoppen met ac nog geen goede slijmvlies opbouw hebt gehad. Door steeds snel zwanger te raken blijft dit probleem bestaan. Gek genoeg raak je dan te makkelijk zwanger. Het kan dan helpen om 3 maanden condooms te gebruiken en dan opnieuw proberen zwanger te raken. Maar het is ook goed mogelijk dat er iets is met je schildklier of de kwaliteit van het semen van je man. Ik zou dus zeker een doorverwijzing vragen!
Heel naar ook voor jullie inderdaad! Ik vind het ook erg heftig, aan de ene kant ben je niet lang zwanger maar je gaat zo hopen elke keer en stressen of het dan toch een keer gaat lukken.
HcG wordt toch pas aangemaakt als de innesteling al klaar is? Dus dan zou het niet aan de innesteling liggen toch?
Dat vroeg ik me ook af... Als je eerst streepje hebt dan is de innesteling toch al gebeurd? Als het dan misgaat is dat het vervolg van innesteling of iets anders? Ik heb het woensdag ook meegemaakt, dus ik ben er veel over aan het denken maar kom er niet over uit.
Dit vind ik een hele duidelijke uitleg: Als een vrouw niet zwanger is, kan je in haar bloed geen zwangerschapshormoon (βhCG) detecteren. Minstens de helft van alle embryo’s (ontstaan na bevruchting van de eicel door de zaadcel) zal zich niet innestelen in het baarmoederslijmvlies waardoor dit dus niet zal leiden tot een zwangerschap, maw het βhCG in het bloed is negatief. Wanneer het embryo zich wel innestelt begint de βhCG-uitscheiding in het bloed van de vrouw en is ze zwanger (spontaan of na fertiliteitsbehandeling). Initieel is de βhCG-waarde erg laag. Er zijn op dat moment dan ook geen uiterlijke tekenen van een zwangerschap en echografisch kan de zwangerschap niet opgespoord worden. Deze fase noemen we de biochemische fase. Bij een doorgaande zwangerschap zal deze hoeveelheid βhCG volgens een bepaald patroon stijgen (de waarde verdubbelt zich om de 2 dagen). Het is helaas ook mogelijk dat een zwangerschap zich na deze biochemische fase zich niet verder ontwikkelt. We spreken dan van een biochemische zwangerschap. Maw een biochemische zwangerschap is een zwangerschap die al zeer vroeg stopt met groeien, waarbij aanvankelijk wel stijgende βhCG- waarden werden gedetecteerd, die daarna verdwijnen, en waar dus nooit een echografisch beeld van een zwangerschap kon gezien worden. Indien er zich wel een vruchtzak ontwikkelt, maar geen dooierzak en vruchtje (embryonale pool), wordt gesproken van een windei of ‘blighted ovum’. Van een ‘miskraam’ spreken we pas als op de echografie een embryo te zien is of was maar geen hartactie waardoor de zwangerschap niet verder evolueert. Bron: https://www.zna.be/nl/fertitliteitscentrum/zwanger-worden/bevallingspercentage