Zwanger worden na curettage, help!

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Prisje90, 9 feb 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Prisje90

  Prisje90 Niet meer actief

  Hoi allemaal,

  Eind december heb ik met 11 weken zwangerschap een miskraam gekregen dmv cytotec tabletten (het hartje was met 9 weken gestopt en ik had een missed abortion)

  Na een controle echo bleek de placenta/vruchtzak achter te zijn gebleven en moest ik een menstruatie afwachten. 6.5 week na de miskraam ben ik ongesteld geworden maar dit was niet zoals een normale menstruatie is.

  Weer een echo gehad en de vruchtzak(weefsel) zit nog vast aan mijn baarmoeder, welke wel gesloten is. De kans dat het er nog uit komt is heel klein en ik krijg dus alsnog een curettage.
  Pas over 2 weken kan ik terecht omdat er geen plek is dit is dan 9 weken na de miskraam.

  Nu mijn vraag aan jullie. Begint een cyclus na een curettage weer helemaal opnieuw ( en er vanuitgaande dat het dan schoon is) en zou je dan meteen zwanger kunnen raken. Of moet je dan weer eerst wachten tot een menstruatie voor je cyclus?

  Ik hoop dat er mensen zijn met ervaringen hierin!
   
 2. Ellen8

  Ellen8 Actief lid

  8 apr 2013
  414
  96
  28
  Hoi Prisje,
  Wat een nare en lange nasleep zo. Ik heb niet echt antwoord op jouw vraag, omdat ik na vaststelling van een MA vorig jaar meteen een curretage heb gehad. Ik denk dat veel ook afhangt van de vraag of je nu nog HCG in je lichaam hebt. Heb je nog zwangerschapstesten gedaan? Als dat wel het geval is, herpakt je cyclus zich vaak pas op het moment dat de HCG weg is.
  Mijn ervaring is dat ik 6 weken na de curretage voor het eerst weer een menstruatie kreeg. Mijn zwangerschapstest was toen net negatief. Die cyclus heb ik geen eisprong gehad. Ook de cyclus daarna was een weekje langer dan normaal, maar wel met eisprong. De cyclus daarna was ik weer zwanger.
  Mijn gynaecoloog adviseerde in ieder geval 1 cyclus af te wachten. Dus ik zou ook vooral op advies van jouw gynaecoloog afgaan.
  Veel sterkte! De curretage en het herstel daarvan vond ik fysiek erg meevallen; hoop dat dat voor jou ook geldt!
   
  Prisje90 vindt dit leuk.
 3. Prisje90

  Prisje90 Niet meer actief

  Dankje het is idd wel een nasleep hoor pff. Ja de HCG was al weg na een paar weken denk ook dat mijn menstruatie zo raar was doordat dat weefsel nog vast zit, maar nu krijg ik net na mn verwachte eisprong die curretage daarom was ik zo benieuwd anders zou ik vlak na de curretage ongesteld moeten worden! Of zou een curretage hetzelfde zijn omdat ze je baarmoeder leeg halen? Bij jou wss wel als je daarna nog 6 weken moest wachten.. maar hoe word je ongesteld zonder eisprong ik vind het zo apart allemaal wat je lichaam ineens doet. Ik heb deze "cyclus" niet getest want ik mocht toch niks maar had ik eigenlijk wel moeten doen!

  Jij heel erg gefeliciteerd! Ik zie dat je met de laatste loodjes bezig bent? Gelukkig goedgekomen dus!
   
 4. Bootcamp babe

  Bootcamp babe Niet meer actief

  Ik werd exact vier weken na de curettage ongesteld. Dat was een vreemde menstruatie. Leek wel een schoonmaakactie. Daarna was alles weer normaal. Vlot zwanger geraakt ook en dat ging wel goed.
   
  Prisje90 vindt dit leuk.
 5. Prisje90

  Prisje90 Niet meer actief

  Nou dat geeft ook wat goede hoop! Ik ben al zo lang bezig nu hiermee dat ik hoop dat het voor mij na de curretage ook echt klaar is:)
   
 6. Evi88

  Evi88 Niet meer actief

  Wat een nare situatie voor je, zeg. Mijn ervaring is dat de menstruatiecyclus pas na de curretage op gang kwam. Ik werd beide keren ruim 4 weken later ongesteld. Schrik er trouwens niet van als dit later is, mij is verteld dat het ook 8 weken kan duren.

  Sterkte met de curretage. Hopelijk ben je er snel weer bovenop.
   
 7. Prisje90

  Prisje90 Niet meer actief

  Beide keren:(? Ik zie toch wel veel vrouwen die dit vaker meemaken dan 1 x. Verschrikkelijk! Ja ik heb na de cytotec pillen 6.5 week moeten wachten op mijn menstruatie dus ik hoop iets sneller dit keer, maar sta er idd niet van te kijken. Ik ga gewoon meteen na de curretage die ovulatietesten gebruiken. Wil graag weten of mijn lichaam weer een beetje gaat werken dan!
   
 8. Jairy0811

  Jairy0811 Fanatiek lid

  19 sep 2016
  2.217
  1.383
  113
  De dag van je curretage reken je weer als dag 1 van een nieuwe cyclus. Ik werd hier precies 22 dagen na mijn curretage weer ongesteld, die cyclus heb ik geen eisprong gehad, maar daarna had ik weer een mooie normale ronde met eisprong.

  Heel erg veel sterkte, ook met de curretage, en knap je gauw weer op!
   
  Prisje90 vindt dit leuk.
 9. Panter

  Panter VIP lid

  14 mrt 2011
  13.710
  4.556
  113
  Hier duurde het 3mnd voor ik na de curretage weer ongesteld werd.
  Curretage vond plaats bij 12wk zwangerschap.
   
 10. Prisje90

  Prisje90 Niet meer actief

  @Jairy0811 dat is zeker netjes maar wel gek ook weer geen eisprong. Ik snap er weinig van merk ik steeds meer haha!

  @Panter wat heftig zeg! En wat een lange tijd. Hebben ze bij jullie onderzocht waarom het niet lukte? Ik zie 8 x staan en neem aan dat dat niet normaal is toch? Heb je elke keer een curretage moeten krijgen of ging het meeste wel vanzelf?

  Ik heb natuurlijk de miskraam zelf wel al gehad en alleen de placenta (of deels) zit er nog dus ik hoop dat dat misschien ook meehelpt dat er niet teveel weggehaald hoeft te worden enz.

  Ik zal het hier plaatsten als er wat gebeurd!
   
 11. Panter

  Panter VIP lid

  14 mrt 2011
  13.710
  4.556
  113
  Ik heb 1x een curretage gehad. De andere 7 kwamen zelf.
  Hier was het gewoon pech. Alle onderzoeken waren goed.
   
 12. Stampertje1

  Stampertje1 Niet meer actief

  Ik mocht gelijk weer zwanger worden na de curretage maar als ik na 2 maanden nog niet ongesteld was geworden moest ik terug komen


  Wat vervelend dat het zo is gelopen
  Heel veel sterkte!
   
 13. Prisje90

  Prisje90 Niet meer actief

  Nou pech is inderdaad zacht uit gedrukt. Maar wel heel mooi dat het uiteindelijk is gelukt!
   
 14. Prisje90

  Prisje90 Niet meer actief

  Hoi @Stampertje1 ik heb je al gezien in een ander groepje:), wel fijn dat het meteen goed was gegaan de curretage en je weer door mocht. Hoe was het daarna was je cyclus weer normaal?
   
 15. Stampertje1

  Stampertje1 Niet meer actief

  Hoi prisje ik wou je graag even een pb sturen als je dat goed vind
   
  Prisje90 vindt dit leuk.
 16. Prisje90

  Prisje90 Niet meer actief

  Natuurlijk!
   
  Stampertje1 vindt dit leuk.
 17. Stampertje1

  Stampertje1 Niet meer actief

  Je hebt 1
   

Deel Deze Pagina