Zwanger (worden) van 4e kindje of meer

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Rhombi, 28 jan 2020.

 1. Rhombi

  Rhombi Bekend lid

  26 jul 2018
  669
  1.053
  93
  Vrouw
  Hoi meiden!

  Geen idee of er al zo een topic is maar het lijkt me heel leuk om met andere mama's van (aanstaande) grote gezinnen te kletsen.

  Want ik vond gaan voor een vierde toch wel een dingetje. Meer dan bij de andere 3 kinderen. Daarover hebben we, buiten de timing om, nooit twijfels gehad. We gingen er gewoon voor! Maar toen een jaar na de bevalling van de jongste de kriebels weer toeslagen probeerde ik die eerste te negeren en de hormonen de schuld te geven. Want kom op, een vierde kind? Dat valt toch buiten de "norm", is onpraktisch, druk, mensen verklaren je voor gek en wat als....

  Toch verdwenen de kriebels niet en werden ze eigenlijk alleen maar erger. Toen mijn man het ook steeds meer zag zitten sloegen weer de twijfels toe. Gek eigenlijk, dat het na 3 kinderen zonder twijfels, opeens zo een ding leek te zijn... Maar de wens was sterker dan alle beren die ik op de weg zag (en nog zie) en we zijn ervoor gegaan. Momenteel ben ik 5 weken zwanger en ik vind het enorm spannend!

  Daarom lijkt het me gezellig om te kletsen met andere meiden die ook voor een vierde of meer gaan of zijn gegaan. Want toch lijkt de omgeving anders te reageren als het om een vierde of meer gaat, en ben ik ook banger voor eventuele nare reacties. Verder is het gewoon leuk om met elkaar mee te leven!

  Dus wie sluit er gezellig aan? En natuurlijk mag je ook aansluiten als het gaat om bijvoorbeeld een derde kindje en je tegen dezelfde twijfels en dingen aanloopt!
   
 2. roever

  roever Fanatiek lid

  4 apr 2015
  1.897
  1.303
  113


  ooooooo ik ben stiekem jaloers op je!!! :)

  hier gezinnetje met 3 jongens waarvan de oudste 3,5 en de jongste 5 maandjes.

  wij zouden zooo dolgraag een vierde willen en eigenlijk zien we geen praktische bezwaren .
  Op 1 na dan...een mega grote voor mijn doen.

  van laatste bevalling heb ik een lichte voorwand verzakking overgehouden.
  En ik ben als de dood dat dit na een evt vierde gewoon niet meer te redden valt... :(

  dit heeft mijn gevoel voor vierde kindje behoorlijk doen wankelen... :(


  Lijkt me super gaaf idd! En iedereen die er een mening over zou hebben maar opzouten! Oops .. haha

  Zal wel druk wezen, maar dat is t met drie ook al wel! ;)

  men uhm... van harte gefeliciteerd!! :D
   
  Ritoy vindt dit leuk.
 3. beebje082011

  beebje082011 Bekend lid

  29 jul 2011
  841
  40
  28
  Ik sluit me bij je aan, ook zwanger van de vierde! Om de reden die jij beschrijft deel ik het deze keer ook niet zo snel met mijn omgeving. Best veel mensen zeiden bij 3 al, en nou is het genoeg he meid, je handen heb je vol...
  Ik merk dat er eerder een beetje sceptisch gereageerd wordt, zo van, kun je 4 kinderen wel alles bieden wat ze nodig hebben, alsof meer dan 3 geen meerwaarde heeft ofzo. Bovendien waren mijn bevallingen erg zwaar (zware baby's).
  Anyways, ons heeft het altijd gezellig geleken om de tafel vol te hebben. En idd is het als ze klein zijn druk zat maar ze worden allemaal een keer groot...

  Ik heb het de andere kinderen ook nog niet verteld, ik wil liever even afwachten... ik vind het zelf ook heel spannend en weet niet hoe onze omgeving gaat reageren, haha. Heb jij het wel al gedeeld?
   
 4. Rhombi

  Rhombi Bekend lid

  26 jul 2018
  669
  1.053
  93
  Vrouw
  @roever dankjewel! Oww dat lijkt me wel moeilijk zeg... Als de wens er is maar je lichaam het misschien niet aan kan. Hopelijk krijgt het een plekje!

  @beebje082011 gefeliciteerd met je zwangerschap! Gezellig dat je mee komt kletsen. Ja jammer is dat he, dat je gewoon voorzichtiger bent met vertellen nu. Ik merk dat ik al voor anderen in aan het vullen ben wat ze er wel niet van zullen vinden. Precies wat je zegt, alsof een 4e geen meerwaarde heeft. Ik kijk gewoon enorm uit naar die volle eettafel, gezellige uitjes en altijd drukte in huis.

  Hier hebben we het de kinderen wel vertelt. De jongste 2 zegt het nog niet zo heel veel. Af en toe beginnen ze wel over de baby in mijn buik maar verder niets. De oudste komt mijn buik af en toe een kusje geven. We hebben haar ook wel uitgelegd dat het kan zijn dat de baby niet goed gaat groeien. Dat begrijpt zij wel.
  Ik had er langer mee willen wachten maar mijn oudste pikt gewoon zoveel op. En ik merkte aan haar gedrag dat ze iets door had. Toen ze vervolgens een test van mij vond hebben we het haar gewoon vertelt. Ze is geen kletskous en kan het goed stil houden.

  Verder weten mijn en zijn ouders het, onze broers en zussen met aanhang en een paar goede vrienden. Ik ben nooit zo van het lang stilhouden tegenover de mensen die dicht bij ons staan. Stel dat het fout gaat dan zullen zij daar toch ook wel over horen. Collega's en mensen die verder van ons af staan vertellen we het na de 10 weken echo. Misschien zelfs pas na 12-13 weken, dat zie ik nog wel haha. Ook wel fijn als het nog even ons geheimpje is!
   
 5. roever

  roever Fanatiek lid

  4 apr 2015
  1.897
  1.303
  113
  Gefeliciteerd ook!!! :D
  Super leuk zeg!
  (Uiteraard) word m’n nieuwsgierigheid geprikkeld door meerdere kids en zware bevallingen.... mijn excuses alvast!
  Maar heb jij ook iets van verzakking overgehouden na een bevalling? of heb je gewoon een heerlijk sterk lichaam haha :)
   
 6. beebje082011

  beebje082011 Bekend lid

  29 jul 2011
  841
  40
  28
  @Rhombi, wat fijn dat jouw oudste het voor zich kan houden. Hier heb ik het ze nog niet gezegd omdat ik weet dat ze enthousiast gaan zijn en het iedereen gaan vertellen op school enzo, en ik heb er nog geen behoefte aan dat iedereen het weet.... vind het wel fijn zo, er zelf nog even aan wennen en kijken hoe het eerste trimester verloopt.
  Gefeliciteerd! :-D

  @roever , dankjewel!
  Ik heb er niet echt iets aan overgehouden maar alle inleidingen en herstelperiodes waren zwaar.... de bevallingen waren niet opbouwend qua pijn maar gewoon steeds het gevoel dat het niet vol te houden was. Mede ook door het gewicht denk ik, de 2 zwaarste waren tegen 5kg aan. Ook eentje met vacuüm verlossing enzo... het was niet makkelijk, maar je weet nooit hoe deze bevalling zal gaan. Ik ben er wel bang voor, omdat ik weet dat het niet makkelijk gaat zijn.
  Ik ben bang voor vloeiingen of verzakking ofzo inderdaad. Hoe is die verzakking ontstaan bij jou?
   
 7. roever

  roever Fanatiek lid

  4 apr 2015
  1.897
  1.303
  113

  Ik denk door de laatste bevalling terwijl t de kleinste vd drie was met z’n 3460
  Wel heb ik altijd behoorlijk last van obstipatie gehad en veeeel zwaar (en verkeerd) tikken... wAt dus ook niet zo best heeft meegewerkt denk ik... :(

  ik vind verzakking oid niet erg, als je maar weet dat het over gaat en/of geheel verholpen kan worden..... :/
   
 8. beebje082011

  beebje082011 Bekend lid

  29 jul 2011
  841
  40
  28
  @roever wat vervelend voor je. Ik ben er ook altijd bang voor geweest, je weet nooit wat een nieuwe zwangerschap met zich meebrengt... toch probeer ik het over me heen te laten komen en niet te veel vooruit te denken. Wie weet gaat alles wel helemaal prima...

  Ik heb eigenlijk niets geks gemerkt na het, voor mij heftige, herstel van de derde. Wel kan ik niet trampolinespringen want dan voel ik een vreemd gevoel beneden, wat dat kan zijn weet ik ook niet... verder merk ik nooit wat vreemds.
   
  roever vindt dit leuk.
 9. roever

  roever Fanatiek lid

  4 apr 2015
  1.897
  1.303
  113
  je heb hartstikke gelijk!!!! :)
  Hier nemen de kriebels voor een vierde alleen nog maar toe, niet normaal haha
  Dus ik denk... dat die als t mee zit ooit nog wel komt!

  Eerst maar eens even flink herstellen en m’n lichaam wat rust gunnen na 3 zwangerschappen in 3 jaar haha
  En wat kilo’s kwijt!
   
 10. Mybrand2018

  Mybrand2018 Fanatiek lid

  22 apr 2018
  1.619
  810
  113
  Hai super leuk allemaal

  Ik heb 4 kindjes 12jr 11jr 9jr 4jr (oudste bijna 13 en jongste bijna 5)

  Ik zou graag voor een 5e kindje gaan

  Mijn man is het ene moment over andere moment ziet die beren op de weg

  Ik heb gezegd mijn spiraal loopt juli/aug af dan zit die 5 jaar en gaat die eruit

  En zien we wel wat ervan komen gaat

  Ik heb zulke kriebels maar andere kant denk ik weer al die nachtvoedingen. En oudste zijn al zo groot
   
  roever vindt dit leuk.
 11. roever

  roever Fanatiek lid

  4 apr 2015
  1.897
  1.303
  113
  Echt hè....
  Zouden die kriebels ooit ophouden?! :/ haha

  pffff ik ben bang dat ik nooit genoeg zal kunnen krijgen.... en vind dat dan weer zo ondankbaar klinken.... :/
   
 12. toch3

  toch3 VIP lid

  28 dec 2013
  10.816
  7.607
  113
  Hier zwanger van de 5e.

  Voor de 3e veel gesprekken gehad, de 4e kwam onverwacht dus niet over gepraat.
  Bij mij begon het weer heel erg te kriebelen, bij man absoluut niet maar hij werd steeds slordiger met condooms en ik wilde niet meer elke keer het zeggen als we bezig waren. En elke keer de hoop op misschien toch zwanger. Dus hem de keus gegeven: of je wordt zelf ook consequenter in wel gebruiken of helemaal niet meer en dan zien we wel. We zijn er afgelopen zomer achter gekomen dat ik pcos heb dus we hadden echt niet verwacht gelijk eerste ronde al zwanger te zijn :oops:
  Man heeft er nog steeds wel moeite mee, vooral naar de buitenwereld toe. Maar durft nu ook over namen te gaan praten.

  Wat mij vooral ergert zijn de reacties mbt drukte. Ik vind niet dat ik het nu druk heb. En ja ik ben doordeweeks alleen met ze. Maar als man een baan aan wal had had hij echt niet veel meer gedaan hoor, dat uurtje na het eten lukt me ook nog wel :rolleyes:
   
 13. Kimd10

  Kimd10 Lid

  30 jan 2020
  22
  9
  3
  Vrouw
  Wij hebben er nu 10, ge wil ni weten wat er achter onze rug gezegd word
  Maar veel mensen kennen mij en weten dat mijn kinderen goed verzorgd en beleefd zijn en alles hebben wat ze nodig hebben. We gaan alle 2 werken dus daar kunnen ze al niks van zeggen. Ik zou nu een elfde willen en misschien is dat niet normaal maar ne mens moet doen waar hyzelf gelukkig van wordt. (Wat niet wegneemt dat ik mij daar niks van aanteek van wat mensen zeggen, integendeel maar uiteindelijk doe ik wel mijn zin☺️)
   
  Jinky, Zonnestralen en toch3 vinden dit leuk.
 14. beebje082011

  beebje082011 Bekend lid

  29 jul 2011
  841
  40
  28
  Wow, 10 Kinderen! En allemaal goed gegaan tijdens de zwangerschap en bevalling? Dat is voor mij nog het spannendst van alles.
  Hoe bereid je je daar steeds op voor, heb je nooit complicaties gehad?
   
 15. Kimd10

  Kimd10 Lid

  30 jan 2020
  22
  9
  3
  Vrouw

  Hoe meer zwangerschappen, hoe meer kwalen bij mij. Maar je krijgt er zoiets moois voor in de plaats. De bevallingen zijn ook zwaarder omdat bij mij de laatste keren eerst het water brak maar door vele bevallingen wordt baarmoeder luier dus weeen blijven nog een 12uurtjes weg. Je kijkt er dan naar uit en bent moe tegen dat de weeen beginnen dus is wel zwaar. Naweeen ook waardoor ge voor te zeggen eerste dagen bijna niet kunt genieten want dat is echt afzien..
  Maar zo een dingen vergeet je snel blijkbaar want ik wil toch nog eentje
   
 16. beebje082011

  beebje082011 Bekend lid

  29 jul 2011
  841
  40
  28
  Maar ben je nooit bang voor de bevallingen? Ik ben vast de enige die zo panisch is haha, maar ik ben altijd bang dat er iets misgaat ofzo.... die angst overheerst bij mij, als ik de kids "zo" kon krijgen zou ik er ook wel meer willen. :-D
   
 17. Kimd10

  Kimd10 Lid

  30 jan 2020
  22
  9
  3
  Vrouw

  Ja, toch wel. Ik kijk daar ook niet naar uit. Ben nen doemdenker, ik zie al het slecht al voor mijn ogen voor het er is. Maar ja het hoort erbij en tot nu niks ergs gehad
   
 18. roever

  roever Fanatiek lid

  4 apr 2015
  1.897
  1.303
  113
  Mag ik gewoon eens wat feedback van jullie? Ik begin enorm te twijfelen aan mezelf! :(

  hier dus (nog maar) 3 kids.
  3 jongens van
  3,5 jaar
  2 jaar
  5 maand.

  Ik ben 24/7 bij ze thuis en ik word momenteel knettergek/horendol en soms gewoon beetje depri van ze!
  De oudste 2 zijn samen zooooo heavy!
  Als ze wakker zijn staan ze ook echt non stop AAN!
  Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Willen continue hetzelfde hebben en dus heel de dag door ruzie (en ook vaak zat lief samen spelen tussendoor)
  De oudste verteld de middelste geregeld wat hij moet doen etc.
  En heeft echt z’n heerlijke peuter woedebuien.
  De middelste is echt heavy in zijn gevoelens... als t goed is is hij nadrukkelijk happy, en Nders gilt en huilt hij alles bij elkaar..

  Ik probeer wel eens wat leuks aan tafel te doen; kleuren bijv.
  ze zijn enthousiast als ik het voorstel, maar zodra ik het op tafel heb is werkelijk niets goed, en vooral de middelste maakt dan enorm stennis waardoor ik t vaak alweer opruim..,

  Ik begin zo enorm aan mezelf te twijfelen... en het maakt me enorm verdrietig dat ik ze momenteel spuugzat ben. hoe gaan jullie hier mee om?
  Of zijn jullie vaak heel de dag bezig om ze zoet te houden?:oops:
   
 19. Elraange

  Elraange Fanatiek lid

  25 sep 2015
  2.208
  1.565
  113
  Vrouw
  Hier ook zwanger v mn 5de kindje, wel een engeltje erbij dus straks 4 op aarde.
  Maar I love it.
  Zo een groot gezin. Heerlijk!!
  Mn oudsten zijn 13/9 dan 1 van 1 jaar.
  Ook enorm veel opmerkingen v anderen POS maar ook zeikmeningen. Dan vooral over drukte/financieel.
  Mijn kids zijn ook erg v de waarden en normen.
  Binnenshuis kunnen ze de boel best wel afbreken hoor en elkaar irriteren ( de oudsten) maar daarentegen zijn ze ook intens lief en zorgzaam voor elkaar.
  Ze zijn erg betrokken bij de jongste, veel spelen of eten geven/schone kont.
  Het s soms nummer trekken wie de aandacht v d kleine wil haha.
  Beter zo dan andersom toch.

  10kids klinkt heerlijk, dat ga k echt niet meer halen. Ik ben ook alleen
  Maar een 6de zwangerschap sluit k niet uit. Ik geef mezelf tot 40jr.
  Ik zie t wel. K ben nu al zo gelukkig.

  @roever iedere moeder heeft deze dgn erbij met 1 kind of 10.
  Dat s echt normaal.
  Ik merk ook dat t vaak de leeftijden zijn dat je wat meer controle erover hebt. Ze zijn nu nog jong. Inzicht is anders, belevenis voor hun is anders, ze nemen dingen zo letterlijk.
  Hier bij de oudsten ook gehad, toen ze na hun 4 a 5de wat rustiger waren en ze wat meer begrepen. Kwam je in rustiger vaarwater.
  Nu hier de oudste 13. Das ook geweldige leeftijd haha
  Gewoon veel praten dan maar en af en toe naar buiten of zn kamer sturen.
  Rust komt vanzelf weer, zou zeker niet zonder kunnen.
  K heb altijd gedroomd v een keukentafel of huiskamer vol kids die allemaal door elkaar praten en gezellig zijn.
  Oftewel chaos.
  Dat heb k inmiddels wel bijna hihi.
  Maar ook ik ga neem geregeld mn zen moment onder de douche 30min met de muziek aan.
  :D:D
  Had k al gezegd I love it.

  Ohja en k ben een bammer!:)
   
  roever vindt dit leuk.
 20. Mybrand2018

  Mybrand2018 Fanatiek lid

  22 apr 2018
  1.619
  810
  113

  Wauw respect 10 kindjes !!!

  Ik vind iedereen moet het voor zich weten

  En elk kindje is een gift van god(wij zeggen allah) en daar mag je heel trots op zijn
   
  Kimd10 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina