Zwangerschap afgebroken ivm ernstige hartafwijking

Discussie in 'Vlindertjes van 17 - 24 weken' gestart door TS2016, 9 jan 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Gecondoleerd met het verlies van je dochters. Een verdrietige en pijnlijke verlies helaas. Bedankt voor je bericht. Ik hoop voor je dat je snel zwanger mag worden van een gezond kindje. Knuffel!
   
 2. DearDeer

  DearDeer Bekend lid

  10 nov 2016
  560
  3
  18
  NULL
  NULL
  Nee, bij ons is het onverklaarbaar....
  Derde zwangerschap / tweede dochter is nu middels geplande keizersnee gehaald, voor dezelfde termijn. Randprematuur dus

  Sam, ik hoop dat je snel weer zwanger bent
   
 3. DearDeer

  DearDeer Bekend lid

  10 nov 2016
  560
  3
  18
  NULL
  NULL
  Ik merk overigens dat de jongste het wel weet maar niet echt snapt. De oudste wel, die vraagt daar nog wel es naar
   
 4. Petra13

  Petra13 Niet meer actief

  Allereerst gecondoleerd met dit enorme verlies, en veel sterkte en kracht gewenst de komende tijd.

  Wij hebben onze zwangerschap vorig jaar laten afbreken, ons zoontje is geboren met 21+6 nadat ze een ernstige hersenafwijking vonden. We hebben nooit spijt gehad van de beslissing, maar dat maakt het verdriet niet minder. Bij ons speelde de diagnose en bevalling tijdens kerst en oud en nieuw 2015. Wij hebben het dit jaar erg moeilijk gehad tijdens de 'feestdagen'.
  Ons zoontje had dikke pech gehad, er is in zijn chromosomen ed niets gevonden. Eigenlijk had hij met 10 weken als spontane miskraam moeten komen... Hij was verder kern gezond, dat is waarschijnlijk de reden dat hij is blijven plakken.

  De wens om snel weer zwanger te worden kwam bij ons heel snel. In mei 2016 was het zover, een positieve test. We hebben bewust gekozen voor zo min mogelijk extra onderzoek. Dit omdat ik die stress iedere keer niet zag zitten. Wel of geen extra onderzoek, kies wat voor jou werkt, als het je gerust stelt, doe het dan vooral wel. Het enige extra dat we hebben gedaan is een 20-weken guo. Ondanks onze vorige ervaring was dit deze keer wel een positieve ervaring. Pas na de guo kon ik een beetje gaan genieten van de zwangerschap (ik ben nog nooit zo blij geweest om op alle punten een gemiddelde score te hebben).

  Ik ben nu ruim 37 weken zwanger, en alles gaat goed. Al maakt het mannetje het ons nog moeilijk om in stuit te blijven liggen en weigert hij te draaien. Maar eerlijk is eerlijk, dat boeit me allemaal niet zoveel, als hij maar gezond is, en daar lijkt het wel op!
   
 5. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Als eerst gefeliciteerd met je tweede zwangerschap! Nog even dan mag je hopelijk genieten van je kleintje! Het is zoals je zegt...geen spijt van de beslissing maar het blijft iets pijnlijks en moeilijk het gemis van een kind. Zijn plek zal nooit vervangen kunnen worden.

  Succes met de laatste loodjes en hopelijk verloopt alles zoals gewenst.
   
 6. Petra13

  Petra13 Niet meer actief

  Bedankt!
   
 7. NathalieD

  NathalieD Fanatiek lid

  17 dec 2009
  2.534
  0
  36
  - hoe lang duurde de obductie onderzoek bij jullie kindje en wanneer werden jullie na de bevalling geroepen voor een gesprek bij de klinische geneticus?

  We hadden ongeveer na 4-6 weken de uitslag van onze dochter. Daarna nog een gen onderzoek van onszelf. Die uitslag kregen we 2 maand na de geboorte. 3 weken na het bloed prikken geloof ik. Vrij snel.

  - hoe groot was bij jullie de herhalingsrisico bij een volgend zwangerschap?

  1 op de 100/200. Wel een grotere kans dus.

  - hebben jullie erna opnieuw geprobeerd om weer zwanger te raken en hoe snel ging dat?

  Ja 3 maand na overlijden weer zwanger. Gelijk raak.

  - indien je erna nog zwanger bent geweest, hebben jullie daarna een gezond kindje mogen verwelkomen?

  Inmiddels een gezonde dochter mogen verwelkomen in ons gezin.
   
 8. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Bedankt voor je reactie! De positieve ervaringen van jullie geven mij weer beetje hoop!
   
 9. josephine2010

  3 feb 2017
  16
  0
  0
  NULL
  NULL
  - hoe lang duurde de obductie onderzoek bij jullie kindje en wanneer werden jullie na de bevalling geroepen voor een gesprek bij de klinische geneticus?

  ongeveer 3 weken erna

  - hoe groot was bij jullie de herhalingsrisico bij een volgend zwangerschap?

  hetzelfde als bij ieder ander (dikke pech gehad)

  - hebben jullie erna opnieuw geprobeerd om weer zwanger te raken en hoe snel ging dat?

  2 maanden na bevalling en overlijden weer zwanger

  - indien je erna nog zwanger bent geweest, hebben jullie daarna een gezond kindje mogen verwelkomen?

  Nu een gezonde zoon van bijna 3 maanden!!!
   
 10. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Bedankt voor je bericht!
   
 11. bieniwini

  bieniwini Actief lid

  3 apr 2014
  207
  0
  0
  Hoi TS2016

  Ik heb pcies hetzelfde meegemaakt als jij. 11 nov '16 kregen wij te horen dat onze zoon dezelfde afwijking had als jouw kindje. Ook wij kozen ervoor om af te breken. Wat ons heel erg heeft geholpen is alles tot in de puntjes zelf te regelen vanaf moment van de bevalling tot en met de crematie. We hebben alles volledig zelf tot in de puntjes kunnen en mogen regelen, dit heeft heel erg bijgedragen in de verwerking. We zijn 21 november bevallen en onze zoon heeft nog een paar minuutjes geleefd, we hebben dus nog even tegen hem kunnen praten en hebben nog de hele avond met hem geknuffeld samen met onze familie en vrienden die er kort na de bevalling ook waren om dit met ons te ervaren. Nu heeft iedereen ook een beeld bij hoe die eruit zag enz.
  Vorige week (zo'n 9/10 weken later) hebben we de laatste gesprekken gehad en is er niks genetisch uitgekomen, gelukkig dus een foutje van de natuur. Wel wordt de kans nu iets groter 3% kans hebben we nu op herhaling. Maar nog steeds kans genoeg op wel een gezond kindje. Daar gaan we dus ook voor. Inmiddels zit ik op het wachtbankje want wij hebben niet specifiek gewacht op de laatste gesprekken aangezien de eerste uitslagen al binnen 2/3 weken binnen waren en daar geen gekke dingen uit zijn gekomen.
  Wel vind ik het doodeng om aan een volgende zwangerschap te beginnen. Maar gelukkig krijgen we eerder en meer controles bij een volgende zwangerschap zowel in het ziekenhuis als bij de verloskundige. Vind het ook wel weer spannend ermee bezig te zijn. Ik denk er heel vaak aan hoe de bevalling ging en ik mis z'n kleine voetjes en handjes nog iedere dag. Maar de kinderwens is dus nog nooit weg geweest, dus ik snap je gevoel helemaal. Sterkte met alles! En als je wilt praten, stuur me maar een berichtje.
   
 12. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Hi lieve bieniwini,

  Zo te lezen is het voor jou ook niet zo lang geleden. Was dit je eerste kindje? Zou ik misschien mogen vragen of zij ook bloed hebben afgenomen van jou en je partner voor verdere onderzoek? Ik herken wat je zegt over het gemis. Vandaag zijn wij wezen lunchen bij een tent waar we voor het laatst hadden gegeten toen ik nog zwanger was. Ik moest weer terug aan de tijd denken toen ik nog zwanger was. Wat mis ik de tijd! Ik voelde me zo speciaal dat ik zwanger mocht zijn en mama zou mogen worden. Wij zijn nog afwachtende op de uitslagen van het onderzoek. Hopelijk in maart meer duidelijkheid. Ik merk aan mijzelf dat ik nu een beetje tussen in zit van niet zwanger zijn en weer zwanger willen zijn. Ene kant wil ik graag intensief gaan sporten om 6kg af te vallen andere kant denk ik het komt er zo weer bij als ik zwanger ben dus waarom nu zoveel moeite in steken. Ik wil mijn haren verven en dan denk ik weer dat ik misschien over kleine paar maandjes weer zwanger kan zijn en de uitgroei niet kan bijhouden. Hoe gaat het voor de rest met je? Dagelijkse werkzaamheden weer opgepakt?
   
 13. Bubbels84

  Bubbels84 Fanatiek lid

  27 jun 2016
  2.284
  611
  113
  Je haren verven kan prima als je zwanger bent en sporten om je lijf in de juiste conditie te brengen kan ok geen kwaad!
  ik zou je leven niet on hold zetten in afwachting van...Alleen zodra je zwanger bent niet verder afvallen maar gezond patroon vast houden.
  ik ben 1.5 kilo afgevallen laatste 2 weken dor op mijn eten te Letten en door het sporten voel ik mij veel energieker! Dus ik zou het zeker aanraden :)
   
 14. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Powerwoman hoor! Goed bezig. Ik ben eindelijk gestopt met bloeden en ik ben sinds twee dagen ongeveer ook op mijn voeding aan het letten. Ik ga vanaf morgen proberen op meer lichamelijke beweging. Hopelijk dat ik dan iets kan afvallen.
   
 15. Bubbels84

  Bubbels84 Fanatiek lid

  27 jun 2016
  2.284
  611
  113
  Haha dat valt tegen hoor maar was die sombere uitgeputte mij zo zat! Dus toen ik niet meer bloedde en de hormonen weer wat in balans waren heb ik mezelf een schop onder de kont gegeven en sport ik voor nu paar keer per week. Als ik straks weer ga werken zal ik dit niet zo volhouden vrees ik maar goed een goed begin is het halve werk toch:)
   
 16. bieniwini

  bieniwini Actief lid

  3 apr 2014
  207
  0
  0
  Ja klopt, vanaf de 20w echo (11-11) tot aan de crematie (26-11) dus inderdaad nog niet zo lang geleden. Bij ons hebben ze n vruchtwaterpunctie gedaan en van ons beiden bloed afgenomen en na de bevalling hebben ze de navelstreng, n beetje huidweefsel bij m'n zoontje weg gehaald en n paar scans gemaakt van hem voor alle onderzoeken. Wij wilden verder geen obductie laten doen.
  Ik heb ook geen zin om af te vallen, m'n kinderwens weegt op dit moment zwaarder dan afvallen dus vandaar dat ik daar ook helemaal niet mee bezig ben. Dat komt na de volgende zwangerschap wel. Ik was overigens nog maar 2 kg aangekomen dus, wil niet zeggen dat er niks af moet maar daar sta ik nu niet achter dus heeft toch geen zin. Maar leuke dingen doen wn jezelf lekker optutten moet je zeker wel doen, dat verdien je!
  Qua werk ben ik langzaam aan het opbouwen. Sinds deze week 3 dagen van max 3 uurtjes aan het werk, en zo gaan we het twee wekelijks opbouwen naar m'n 4 dagen van 6 uur per dag. Ik wordt goed in de gaten gehouden door m'n baas daar ben ik erg blij mee! Ze hebben liever dat ik goed terug kom en niet meer weg val dan te snel gaan en dan na n paar weken weer terugval.
  Dat gemis gaat niet weg, t slijt maar gaat echt niet weg. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan de bevalling en de kleine man denk. Gelukkig hebben we n gezonde zoon van bijna 2, die sleept ons er doorheen!
  Kun jij de dagen een beetje doorkomen?
   
 17. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Ik ben eigenlijk vrij snel na de bevalling weer aan het werk gegaan. Wel is waar begonnen met 8u per week en dat rustig opbouwen. Volgende week zal ik vier ochtenden werken (ik heb een 32u contract). Ik merk dat werk een prima afleiding is voor mij. Het werk wat ik doe, doe ik met veel plezier en daarnaast heb ik zelf een hele betrokken en kanjer van een manager. Op werk gaat het ook goed. Aan het begin was het echt zwaar omdat je toch je verhaal kort moet vertellen. Dat viel me echt zwaar vooral wanneer sommige nog niet op de hoogte waren van mijn situatie en puur uit interesse vroegen hoe het met ons 2e gaat. Heel pijnlijk!

  Over het algemeen sta ik er best positief in en gelukkig mijn man ook!
  Ik hoop van harte voor je dat je snel weer zwanger mag worden!
   
 18. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Dat doe je goed! Ga vooral zo door :)
   
 19. bieniwini

  bieniwini Actief lid

  3 apr 2014
  207
  0
  0
  Wat fijn dat t werken zo goed bevalt voor je. Ik merk dat ik geestelijk toch echt n tik heb gehad. Dus m'n geheugen is echt n dingetje, vandaar dat t bij mij even duurde voor ik begon met werken. Ik ben sinds t nieuwe jaar ongeveer begonnen met rustig opbouwen. En sta er ook wel achter hoe we het doen nu. Voor ieder werkt t weer anders. Mijn vriendinnetje (die naast me woont) is 16 december bevallen met 41 weken en dat is ook misgegaan. Dus ik heb na ons drama er nog n tik bovenop gekregen doordat ik het nog n keer van dichtbij meegemaakt heb.
   
 20. TS2016

  TS2016 Actief lid

  3 jan 2017
  118
  2
  18
  Ach...dat is dan idd dubbel op. Eerst jij dan je vriendin...het is ook zoals je zelf zegt. Beter rustig opbouwen dan volledig gaan werken en een terugval krijgen. In ieder geval wens ik je toch veel sterkte toe voor de komende periode. Mocht je behoefte hebben om erover te praten oid kan je mij altijd een pb sturen. X
   

Deel Deze Pagina