zwangerschapsdiabetes, ervaringen gezocht!

Discussie in 'Gezondheid' gestart door mamakaatje, 30 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mamakaatje

  mamakaatje Fanatiek lid

  15 jul 2008
  1.081
  0
  0
  Ergens in NL
  Hallo meiden,
  Wie van jullie heeft er ook tijdens de zwangerschap diabetes gekregen? Hoe ervaarde je het en hoe verliep je zwangerschap?
  Ik ben vanaf dinsdag begonnen met spuiten v insuline voor de nacht. Vindt het ng best vervelend en eng om mezelf te spuiten. Daarnaast 4x per dag mijn bloedsuikerspiegel controleren.

  Liefs mamakaatje
   
 2. Janjuul

  Janjuul Lid

  21 mrt 2012
  34
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi Mamakaatje

  Ik zit net in de molen bij de diabetes verpleegkundige etc. Mijn ontbijttest was niet goed en toen ben ik gelijk doorgestuurd naar de gyn en internist, diabetesverpl. Vorige week 4 dagen curve bijgehouden en dat was allemaal wel goed, dus nu 2 keer per week een curve maken en doorsturen, dit in ieder geval tot de bevalling. Verder hou ik me een beetje aan het zo min mogelijk koolhydraten eten. Hoe ben jij erachter gekomen? En jij spuit alleen voor de nacht insuline?
  Hoever ben je? Ik ben nu 33 weken.

  Gr Janneke
   
 3. Tese

  Tese Niet meer actief

  Ik had het in mn tweede zwangerschap. Moest ook spuiten en vond ditvervelend met name omdat mn vel van mn buik zo strak stond. Daarom deed het op een gegeven moment pijn. Voor de rest ging het wel. Alleen zit je opeens veel in het ziekenhuis.
   
 4. mamakaatje

  mamakaatje Fanatiek lid

  15 jul 2008
  1.081
  0
  0
  Ergens in NL
  @Muppet, vanaf welke week moest jij spuiten en ook alleen voor de nacht of ook overdag?

  Ik vraag me ook af hoe ik het spuiten overdag ga combineren met mijn werk. Ik werk nl op een kdv (0-4jr), waar het momenteel erg druk is door personeelswisselingen. De kindjes hangen heel erg aan me waardoor ik vaak vergeet om mijn bloedsuikerspiegel te controleren en om zelfs wat te eten tussendoor.
   
 5. teddybeer86

  teddybeer86 Bekend lid

  30 mrt 2009
  841
  0
  0
  Ik heb het ook gisteren te horen gekregen. Ze hebben zo test gedaan bij mij waarbij je suikerwater moet drinken.de nuchtere waarde was bij mij niet goed.die na een uur en 2uur waren wel goed. S middags dieetist aan tel gehad.eten was goed moest het alleen beter verdelen over de dag. Vind het erg moeilijk. Voelde alsof ik faalde. Ben vandaag ook helemaal van slag geweest. Ben ruim 31 wk zwanger van tweeling.
  Ik hoef nog geen insuline te spuiten. Maandag neemt de dieeetist contact op met diabetes verpleegkundige,die was vrijdagmiddag al niet meer aanwezig. Ik moet wel mijn bloedsuikerspiegel gaan controleren. Maar hoor ik nog vanaf wanneer.
  maar het nieuws kwam wel even hard aan bij mij.

  Liefs
   
 6. teddybeer86

  teddybeer86 Bekend lid

  30 mrt 2009
  841
  0
  0
  Ow ja ik draag zowiezo nu niet langer dan 38 wk, dan worden ze zowiezo gehaald mits ze zelf niet eerder komen.
   
 7. Tese

  Tese Niet meer actief

  Mamakaatje: ik spoot allebei. Moet eerlijk zeggen dat ik 4 keer checken per dag wat jij zegt erg weinig vind. Ik moest 7 keer per dag prikken.
  Wat betreft je werk, kun je niet een alarm op je telefoon instellen? Collega's van een andere groep op de hoogte stellen dat ze om bepaalde tijden even jou 5 minuten overnemen zodat jij kan prikken? Dat moet te regelen zijn. Je moet ten slotte ook naar de wc en dan heb je ook privacy.
  En anders is het heel hard maar dan moet het Kdv met een oplossing komen. Jij met je gezondheid en de baby gaan voor. Dit MOET. En je kunt het niet gewoon laten.
   
 8. Tese

  Tese Niet meer actief

  Teddybeer je faalt niet. Je kunt hier helemaal niets aan doen en dit komt gewoon vrij vaak voor. Het enige wat je nu kan doen is zo goed mogelijk voor jezelf gaan zorgen en daarmee ook voor je kleintjes. Stel je er nu vast op in dat de kans groot is dat je gaat spuiten. Dan kan het alleen maar meevallen straks en anders ben je goed voorbereid.
   
 9. Janjuul

  Janjuul Lid

  21 mrt 2012
  34
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik heb tot nu toe steeds goede curves, maar vandaag is het wat minder goed, de laatste 2 metingen waren 6.6 en 7.2. Ik heb voorhoofdholteonsteking en koorts, kan dit ermee te maken hebben? Voel me zo ziek en dan heb ik ook nog ineens hoge cijfers van de suikers!

  Weet iemand dus of koorts/ontsteking effect heeft op je suikers?
   
 10. teddybeer86

  teddybeer86 Bekend lid

  30 mrt 2009
  841
  0
  0
  @muppet.Thnx!
  @janjuul. Ach beterschap, maar geen idee of dat ermee te maken heeft.


  @all, heb vandaag voor eerst paar x geprikt.
  Nm 6.3
  Va.5.3
  Na.5.3
  Vs.4.3

  Netjes toch!
  Moest allemaal tussen 5.3 en 6.7 zitten en nuchter 5.3 maar liever 5. Dus dat is afwachten ben net pas begonnen. Morgen middag weer effe contact met diabetes verpleegkundige. Ze is daarna nml paar dagen vrij. Moet wel zeggen dat ik nu wel trek heb, maar durf nix te nemen omdat juist nuchtere waarde niet goed was bij die test.

  Suc6 allemaal.
   
 11. IngiePingie

  IngiePingie Niet meer actief

  Hier ook zwangerschapssuiker vastgesteld..
  Gelukkig redelijk onder controlle te houde met aangepast eten.
  En dus gelukkig geen Insuline voor mij..
  Vandaag alleen wel iets heel raars.. Voor eten was hij best laag, 3,8 ofzo.. En na eten stuk hoger als normaal, 7,9(weer hem over het algemeen altijd rond de 6 te houden)
  Uur later besloot ik om te lijken of hij wat gezakt was.. Dus niet, was 8,2... Raar, na het eten niks meer gegeten en alleen water gedronken.. Uur later nog eens kijken., was hij gewoon 8,9 :/
  Snapte er echt niks van.. Gelijk gemaild en hopelijk ken de dietist me morgen vertellen hoe dit kan :/ zat me helemaal zorgen te maken :s
   
 12. Tese

  Tese Niet meer actief

  Janjuul: ziek zijn kan zeker van invloed zijn op je suikers. Net zoals stress, inspanning en noem het maar op.

  Teddybeer: mooie waardes hoor!

  Ingiepingie: suikers kunnen nog uuuuuren doorwerken. Dus ik zie niets raars aan wat je nu zegt. Maar bij deze waardes moet je wel insuline spuiten. Doe je dat al?
   
 13. IngiePingie

  IngiePingie Niet meer actief

  Muppet1604: Nee spuit geen insuline. Dat was volgens diabetesverpleegkundige en dietist niet nodig omdat ik hem volgens hun goed onder controlle kan houden door mijn eten aan te passen.
  Dat hij gister zo lang nog door schoot omhoog was ook voor het eerst sinds dat ik het controleer.
  Natuurlijk gister avond gelijk al gemailt en vanmorgen reactie gevonden. Moet deze week wat vaker testen om te zien of het eenmalig was, of dat het toch echt aan het veranderen is door de hormonen. Als dat laatste het geval is zal er wel insuline aan te pas komen denk ik zo..
   
 14. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  13.073
  241
  63
  Vrouw
  Hoofd Customer Service
  Duitsland
  Heb bij de tweede diabetes gehad, in Duitsland wordt je standaard met 24-27 weken getest en daar kwam uit dat ik het had (niet dat ik een mega buik of gewicht had) Heb het steeds onder controle kunnen houden met dieet. Al waren de laatste weken mijn nuchtere waarden wel net iets te hoog. Maar de diabetesvpk wilde eigenlijk niet nog voor 4 weken (max) de insuline opstarten.

  Inmiddels zwanger van nummer 3 en heb vanmorgen een nuchtere bloedsuikerbepaling moeten doen. Morgen is de uitslag bekend. De protocollen in D zijn veranderd en mensen met "risicozwangerschap" (>35, eerder diabetes gehad oa) worden al in een heel vroeg stadium gecontroleerd. Mocht mijn bloedsuiker niet goed zijn, dan wordt er nogmaals een bepaling gedaan. Nog niet goed? dan naar de internist voor GTT.
   
 15. Bianca24

  Bianca24 Fanatiek lid

  16 jul 2007
  1.063
  0
  0
  verzorgende
  Ik heb hier vanaf week 27 ook te horen gekregen dat ik zwangerschapsdiabetes heb.
  Diabetes komt veel voor bij ons in directe familie, zodoende werd ik hierop getest doormiddel van een bloedsuikertest.Smorgens nuchter prikken daarna suikerdrankje en 2 uur daarna weer prikken.
  Mijn waarde na het suikerdrankje was te hoog.8.7
  Ben onder controle gekomen van een diabetesverpleegkundige en de internist.
  Moest eerst 1 week elke dag mijn waardes prikken, idd 7x op een dag.Omdat dit goed was, en mijn waardes goed bleven, ook omdat ik me moest houden aan een bepaald "dieet".Moest ik op den duur om de dag en de laatste tijd mocht ik 2 x in de week prikken en dan doorbellen.

  Maaaaaaar....heb nu een urineweginfectie...gebruik hiervoor een kuur.
  Mijn bloedwaardes stijgen de pan uit, ik weet als je een infectie hebt of je bent ziekig dat je bloedsuikers daar invloed op hebben.Vanmorgen gebeld weer, en ze vond het toch te hoog over de gehele dag.En volgens haar moet ik toch aan de insuline.
  Nu vandaag dagcurve en morgen tot de middag en dan doorbellen, en dan zou ik het wel horen..
   
 16. wennepen

  wennepen Bekend lid

  30 dec 2008
  908
  0
  0
  Dames, mag ik vragen welke klachten jullie hadden/hebben waarom jullie moesten prikken?
  Ik moet waarschijnlijk ook gaan testen, dit krijg ik vrijdag van de gynaecoloog te horen. De vk had het geadviseerd omdat ik al een flinke buik heb (bij de eerste zwangerschap was dat een heel stuk minder) ik heb veel dorst en met de 20 weken echo zagen ze dat de kleine een week voorloopt op groei.
  Moet je voor de test naar het ziekenhuishuis en daar een paar uur blijven of moet je het thuis doen?
   
 17. Bianca24

  Bianca24 Fanatiek lid

  16 jul 2007
  1.063
  0
  0
  verzorgende
  Ik had geen klachten, zoals ik al zei, komt het voor bij ons in de directe familie.
  Je moet in het ziekenhuis testen.En ja bij een suikertestmoet je na 2 uur weer komen prikken.Als je dicht bij het ziekenhuis woont kun je naar huis gaan die 2 uur, maar veel blijven dan wat in het zh rondhangen.

  En idd zoals jij zelf al aangeeft kom je er ook voor in aanmerking als je tekenen vertoont van diabetes.
  Idd de meesten hebben dorst, en komen veel aan.Vaak plassen is ook een verschijnsel, maar goed we zijn allen zwanger dus sja..;)
   
 18. Estha

  Estha Actief lid

  12 nov 2008
  487
  4
  18
  Hi,

  Hier ook al sinds week 28 zwangerschapsdiabetes. Hier geen echte klachten echter de baby was aan de grote kant. Ik heb thuis mijn waarden kunnen prikken om het te checken omdat mijn vriend diabetes heeft. Dit was niet goed en moest ongeveer na een week proberen met een dieet toch beginnen met insuline spuiten. Het spuiten is wel te doen, ik vind het alleen lastig als we een dagje weg zijn en we ergens wat eten. Spuit enkel in mijn benen, niet in mijn buik, en ik ga niet tafel mijn broek naar beneden trekken :).
  Gelukkig hoef ik nog maar even: ik word volgende week ingeleid! Spannend!
   

Deel Deze Pagina