hallo ik heb gisteren een vis uit de vriezer gehaald en in de koelkast laten ontdooien nu isie mooi ontdooit maar vroeg me ineens af of ik deze wel mag eten? HEB IK NIET TE LANG gewacht met het op bte eten?
Lijkt mij wel een goede plek om iets te laten ontdooien.. Zelf gooi ik t pakje vlees zo op t aanrecht.. ( smorgens om savonds te gebruiken) Ik heb er eigenlijk niet bij stil gestaan dat t verkeerd zou kunnen zijn... Dat ga ik ook niet doen.. Zo deed ik het voorheen ook... Als iets uit de verpakking komt en t ruikt anders dan ik had verwacht, dan laat ik mn man ook snuffelen en dan geldt bij ons " bij twijfel niet doen.." en gaat t de afvalbak in... Ik kan t me van 1 keer heugen.. dat was met kip...
Ook als je niet zwanger bent is het heel gevaarlijk om buiten de koelkast te ontdooien volgens de smaakpolitie
die had mn oude keuken toch al niet moeten zien.. Dan had ie vast termen als "kansloos" "overleden" of zelfs "in staat van ontbinding" er voor kunnen gebruiken.. Nu alles nieuw!! maar nog steeds t vlees op t aanrecht.. Koelkast ontdooit meestal niet snel genoeg en bevroren vlees bakken of braden gaat mij niet goed af.. LOL
Hahaha ja weinig keukens die er bij hem doorheen komen Zelf gebruik ik de magnetron op de ontdooi stand en anders gaat het in een pan met snikheet water (in een diepvries zakje) en dat zijn toch ook snelle temperatuursveranderingen. Ach, beetje weestand opbouwen zal wel geen kwaad kunnen
Is ook wel energie sparend hoor, in de koelkast. Het geeft namelijk kou af aan je koelkast, die vervolgens minder hoeft te doen om koud te worden/blijven. Handig dus!