zwangerschapsischias

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door , 2 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Hoi, weet niet of ik dit heb hoor. Maar ik heb zo'n ontzettende pijn in mijn onderrug, erg laag en het loopt door naar mijn rechterbil, het zit ook alleen aan de rechterkant.

  Na wat googlen kwam ik hierbij uit. Ik heb nooit ergens last van gehad tijdens de zwangerschap. Maar ik heb gisteren de hele dag gelopen en gewinkeld en 's avonds was ik helemaal op. Toen had ik ook al pijn en nu nog steeds, het is niet minder geworden.

  Weet iemand wat dit is, gaat het nog over en wat kun je het beste doen, liggen, lopen, zitten, in bad gaan. En heeft de kleine hier ook last van? Net alsof hij/zij vandaag minder beweegt dan normaal. Maar dat kan ook aan mij liggen, want ik heb vandaag bijna niets kunnen doen vanwege de pijn. Ik baal hiervan. Ik wil na de bevalling lekker gaan wandelen, maar als dit nog lang duurt.

  Wie herkent dit?
   
 2. Pendrag

  Pendrag VIP lid

  26 jul 2006
  6.458
  1
  0
  Ik herken het niet maar ben wel 'rugpatient'. Nu je al bijna op 37 weken zit is het volgens mij vooral een kwestie van rustig aan doen. En gaat het na je bevalling vast snel beter als die dikke buik niet meer aan je rug trekt. Anders kun je na de bevalling altijd een afspraak maken met een goede fysio/manueel of ortho manueel.

  Succes met je laatste loodjes.
   
 3. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  Yep, had ik ook. Precies hoe jij t omschrijft. Rustig aan doen!
   
 4. Niet meer actief

  Gaat dit vanzelf over? Of moet ik de VK bellen?
   
 5. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  T gaat na een week of 2 met rustig aan doen idd vanzelf over..
   
 6. MamaLou

  MamaLou Fanatiek lid

  Ik ben op dit moment 16 weken zwanger en heb ook een ongelovelijke last van mijn onderrug met uitstralingen naar mijn benen/billen.
  En dan moet ik er nog 24 :( !

  Gewoon lekker rustig aan doen en op zn tijd lekker een ontspannend bad of lekker zwemmen.
  Verder wens ik je veel sterkte!
   
 7. Niet meer actief

  Ik heb toch vanmorgen de VK gebeld, ik kan amper lopen. Hebben jullie dat ook? Ik kan wel lopen, maar echt niet normaal hoe ik erbij loop! Dat vond zij ook niet normaal, ik mag om half 12 langskomen bij het bureau, daar zit schijnbaar ook een cesear (? of zo iets).

  Tuurlijk voel ik de kleine nu ook veel minder bewegen, dus ik maak me daar ook meteen zorgen om. :cry:
   
 8. Pendrag

  Pendrag VIP lid

  26 jul 2006
  6.458
  1
  0
  En hoe is het gegaan bij de VK?
   
 9. ikke1981

  ikke1981 VIP lid

  14 apr 2006
  13.689
  0
  0
  Den Haag
  Ik ben zelf al rug patient, maar zit nu al 2 maanden thuis omdat ik zoveel last heb van mn rug en gewoon neit over gaat. Natuurlijk niet zo gek als je een buik krijgt/hebt. Loop wel bij de fysio en masseerd mn spieren los.

  TOen ik door mn rug ging kon ik ook niet meer lopen van de pijn, gelukkig gaat het wel beter maar is nog niet alles. Merk wel dat ik sneller last heb en allemaal veel vermoeiender is. Ach voor een goed doel
   
 10. mariekebalm

  mariekebalm Fanatiek lid

  31 okt 2006
  1.882
  0
  0
  Argeliers, Frankrijk
  Ik heb ook zwangerschapsischias, heb er normaal ook last van maar nu gewoon erger...Gyn zegt dat er niks aan te doen is behalve veel rekken van de rug (in trapgat of deurkozijn gaan hangen) en verder niks....Fijn hè.....Zeker omdat ik zodra ik rek overal kramp krijg. Denk dat het een magn tekort is, maar ook daar wil hij me niks voor geven...Ach, voordat ik een jongetje ben is het over...
   
 11. darcy

  darcy VIP lid

  1 okt 2006
  5.715
  0
  0
  English teacher!
  Zaanstreek
  Ben daarvoor zelf onder behandeling gegaan bij de chiropractor, die specialiseert zich daar ook in. Zulke behandelingen tijdens de zwangerschap en voor de geboorte kunnen je ontlasten en veel goed doen.

  Trouwens, je kunt met je kleintje na de bevalling ook heen gaan, dan controleert de chiropractor meteen de nek en het ruggetje.

  Lang verhaal kort: ik heb baat bij de behandelingen en loop weer stukken beter!
   
 12. Pendrag

  Pendrag VIP lid

  26 jul 2006
  6.458
  1
  0
  Wat Darcy zegt ben ik het helemaal mee eens. Mits je naar een goede chiropractor gaat en die zijn zeldzaam. Ik ga zelf naar een hele goede ortho manueel arts. Ben daar nog geweest toen ik 7 maanden zwanger was. En 2 a 3 maanden na de geboorte heeft hij alles weer gecontroleerd.
   
 13. Niet meer actief

  Ik ben bij de Cesar geweest. Ik moest wat oefeningen doen. Maar het is geen ischias. Tenminste dat heeft ze niet zo benoemd.
  Het is een overbelasting van de spieren. Ik had een hoge spierbelasting ofzo iets. Ik zit en doe dingen te gespannen. Dat zag ze als ik ging zitten dan deed ik dat heel gespannen, dan spande ik alle spieren aan ipv ontspannen te gaan zitten. Ook loopt mijn ruggenwerven scheef, maar dat wist ik al, dat heb ik altijd al gehad. Ik neig er naar om alles rechts te doen, meer naar rechts te hangen, zitten, staan enzo. Vandaar dat het rechts pijn doet.

  Na die oefeningen ging het al een stuk beter, maar nu is het weer iets minder. Ik moet in elk geval bewegen, niet te lang zitten, niet te lang staan, niet te lang liggen. Niet bukken, tillen, poetsen en niet langer dan een half uur strijken.

  En een warm bad is goed.

  Ik baal er wel een beetje van, want ik wil alles netjes hebben voor de bevalling, maar ja, kan het nu beter rustig aan doen.
  En ze zei dat het kindje hier verder geen last van heeft, gelukkig. Dat was toch wel het belangrijkste voor mij.

  Maar nu ik thuis ben gaat het weer iets minder, het is moeilijk om even dit te doen en even dat te doen. Dus nu loop ik weer als een rare.....maar ja, dadelijk nog even die oefeningen doen en hopelijk is het dan snel over.

  Ik moet dinsdag weer terug komen.

  Een heel verhaal :)
   
 14. mariekebalm

  mariekebalm Fanatiek lid

  31 okt 2006
  1.882
  0
  0
  Argeliers, Frankrijk
  Ow, wat fijn dat jullie behandeld worden zeg! Ben er bijna jaloers op, ik moet er maar gewoon mee door blijven lopen...Stomme Fransen ook....:)
   

Deel Deze Pagina