Ik ben gek op leverpastei en ik weet dat daar vitamine A in zit en dat dat niet goed is voor de baby als je daar TE veel van eet... Nu lees ik op de ene site dat ik 1 boterham per dag mag eten en op de andere site staat dat je 1 boterham per week mag eten. Wie weet hier het echte antwoord op, ik eet namelijk ook al geen vleeswaren meer omdat ik er misselijk van word en dat zelfde heb ik ook als ik s'avonds vlees eet, dus tja leverpastei is dan wel lekker voor de afwisseling..
Ik ben er zelf ook gek op en heb het nagevraagd bij mijn VK en die vertelde dat je 1 boterham per dag mag hebben.
1 boterham per dag mag. soms neem ik er 2 op een dag en dan een paar dagen niet. T is gewoon zooo lekker
het is mij toen verteld door de gyn ik weet het anders ook niet hoor en anders moet je effe je vk bellen als je het zeker wilt weten
ik heb er wel eens meer van gegeten en met de beeb gaat alles goed hoor.. het is anders wat als je een hele worst opeet ofzo.. maar een paar sneetjes brood zal je echt geen kwaad doen.. haha... gek he dat je tijdens je zw schap ineens erge trek hebt in dingen wat je dan juist niet mag hebben..
ik las ergens 15 gram per dag?! Dat is wel heel veel minder... Ik weet het ook niet meer , doe af en toe in het weekend een toastje pate, maar laat het daar voor de zekerheid bij.
Dit vond ik op voedingscentrum.nl Oppassen met vitamine A Een teveel aan vitamine A kan bij zwangere vrouwen schade aan het ongeboren kind veroorzaken. Omdat lever zeer veel vitamine A bevat, is het beter dit tijdens de zwangerschap te laten staan. Eén boterham belegd met 15-20 gram van een product dat lever bevat, zoals paté, leverworst of Hausmacher, kan geen kwaad. Een te hoge inname van vitamine A kan in de vroege zwangerschap de vrucht beschadigen bij daarvoor gevoelige vrouwen. Omdat lever grote hoeveelheden vitamine A kan bevatten, raadt de Gezondheidsraad zwangere vrouwen af om lever te eten. Zo bevat 100 gram lever al 11.000 microgram vitamine A, ver boven de veilige bovengrens van 3000 microgram per dag. Matig gebruik van leverproducten levert tijdens de zwangerschap geen problemen op, mits het niet wordt gecombineerd met een multivitaminesupplement met vitamine A. Een sneetje leverpastei bevat 350 microgram vitamine A. Mogelijk vanwege de waarschuwingen voor vitamine A halen zwangere vrouwen vaak niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1000 microgram vitamine A per dag. Uit de Voedselconsumptiepeiling uit 1998 blijkt dat de gemiddelde inname tijdens de zwangerschap 829 microgram vitamine A per dag is. Ook een tekort kan schadelijk zijn: vitamine A is essentieel voor een goede ontwikkeling van de foetus. Het is dus belangrijk om niet té voorzichtig te zijn met de inname van vitamine A.
@ sniffy Ik ben er toch bang voor dat ik met mijn leverpastei verslaving moet stoppen.. Althans beperken tot een boterham per week... Balen zeg !
ja wie weet ! Maar zo zie je maar dat de meningen toch erg verschillen wat de verloskundige adviseren... Ik was het wel eens met die 2 blikjes per dag hoor 8)