Ik blijf dit topic even volgen want hier is het ook bijna kermis en ik zit al een jaar uit te kijken naar die heerlijke paling.
Geloof wel dat je geen roofvissen mag eten maar heb geen idee of paling een roofvis is? En gerookte vis is ook niet altijd ok.
Heb ff ge googled: Listeria is ook aangetroffen in vacuümverpakte vis, zoals gerookte zalm, paling, forel, makreel, haring en dergelijke. Eet dus geen vacuüm verpakte gerookte vis, tenzij je de vis goed verhit voor gebruik. Verse vis kun je wel eten. Zelfs rauwe haring en sushi is geen probleem, als ze maar vers is. Vanwege de dioxinen wordt het eten van paling uit de grote rivieren zelfs helemaal afgeraden. Volgens mij ligt het er helemaal aan waar hij vandaan komt en of daar veel vervuiling is. Maar in verse paling zal je geen listeria aan treffen volgens mij. Alleen vanwege die dioxines zou je het moeten laten.
Gelukkig dat was bij mij wel het geval, wel balen dat ik niet wist dat rauwe verse haring wel mocht want die heb ik met pijn en moeite laten staan omdat ik dacht dat het niet mocht
ow lekker morge even na de visboer ik wachten er ook al mee. want dacht dat het niet mocht. ik wist ook niet dat je brie mocht uit winkels. want die zijn allemaal gepastriseerd! handig deze site
Ik ben gek op gerookte zalm. Ik heb tijdens mijn zwangerschap dus ook alleen maar verse zalm bij de visboer gehaald. Extra duur, maar echt superlekker. Ik at helemaal geen rauwe of gerookte vis uit verpakking. Alleen vers bij de visboer.
wat ik weet, is dat vette verse vis heel goed is tijdens de zwangerschap. En gerookte paling is lekker vet ! hihi Ik heb er ook een aantal op.. dus geen zorgen!
Ik eet al heel lang regelmatig een lekker vers harinkie. Heerlijk! Ik ben blij dat ik wel verse haring mag eten, je mag al genoeg niet hebben! Het liefst eet ik er dan twee: een voor mijn hersentjes en een voor de hersentjes van mijn kindje
Zolang het niet vacuumverpakt is kan je het gewoon eten, maar met mate vanwege de dioxines! Dus een verse gerookte paling hoef je zeker niet te laten staan... Aangezien ik een behoorlijke lekkerbek ben heb ik echt alles tot op het naadje uitgezocht met als gevolg: Ook oesters, en rauwe vis kan allemaal... als het maar vers is! Maar goed een oester leeft nog tot je hem openmaakt, verser kan je volgens mij niet hebben. Rauwe vis is stuk moeilijker om echt lekker vers te krijgen, zorg dat je het bij een goede visboer haalt. Het liefst niet al gefileerd, zodat je zelf de vis nog even in de ogen kan kijken. Haring is gezouten, dus sowieso geen probleem... alleen opletten dat je niet te veel zout binnenkrijgt!
Ik heb op de koelkast een print-out van een lijst van jonge gezinnen (laatst voor een ander topic al eens weer naar gezocht, maar kan zo niet meer vinden waar ik 'm vandaan heb..). Daar staan allerlei soorten vissen op die wel/niet mogen (zoals roofvissen) maar paling staat er niet tussen (lijkt me dan dat het geen probleem is, als het echt niet mocht had het wel op die lijst gestaan). Er staat trouwens wel bij dat als je het niet vertrouwd, je het gewoon niet moet eten (better safe than sorry).
volgens mijn verloskundige was paling geen probleem,maar juist goed voor me tijdens d zwangerschap,ik geniet dan ook regelmatig van een heerlijke paling of een lekker haringetje