Zwangerschap

Hoe hoog moet mijn bed zijn voor de kraamzorg?

Hoe hoog moet mijn bed zijn voor de kraamzorg?

Hoe hoog moet mijn bed zijn voor de kraamzorg?

“Je bed moet 80 cm hoog zijn, gemeten vanaf de vloer tot aan de bovenkant van je matras”. Via Duxxie/kraamzorg bestel je online gratis bedverhogers. “Vanaf 37 weken moet je bed hoog staan, omdat je vanaf dan zou kunnen bevallen. De verloskundige en kraamverzorgende kunnen je dan op hun heuphoogte goed helpen” vertelt Ina, kraamconsulent bij Naviva Kraamzorg.

Meestal is een bed niet hoog genoeg en daarom kun je je bed verhogen met bedverhogers, die ook wel klossen worden genoemd. Klossen bestellen is gratis en ze worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Welke maat bedverhogers heb ik nodig?

14 cm of 28 cm is de maat van de bedverhogers die je meestal nodig hebt voor onder je kraambed. Huis-tuin-en-keuken alternatieven zijn frisdrank- of bierkratjes onder je bed zetten of een extra matras erbovenop leggen. Kratjes zijn soms een uitkomst bij boxspringbedden die geen poten hebben maar planken, zoals een hoofd- of voetbord. Kratjes zijn tegen statiegeld te leen bij de supermarkt.

Bedverhogers
Bedverhogers

Even een voorbeeld: Ik meet met een meetlint de afstand van de vloer tot aan de bovenkant van het matras: 64 cm. Om mijn bed te verhogen tot 80 cm heb ik dus een klos van 16cm nodig. Die klos van 14cm hoogte komt daar het dichtste bij de buurt. Mijn bed heeft 12 poten, dus bestel ik 12 bedverhogers van 14 cm via duxxie.nl/kraamzorg.

Zo zet je bedverhogers onder je kraambed:

1. Vraag een ander om je te helpen.
2. Laat de ander je bed bij de poten optillen en schuif dan een bedverhoger onder die poot.
3. Zet onder een hoofd- of voetbord 3 bedverhogers.
4. Denk aan de pootjes in het midden.

Bedklossen bestellen

Bedklossen regel je snel en gratis via duxxie.nl/kraamzorg. Ze worden ook gratis thuisbezorgd.

Dit artikel is gesponsord door duxxie.nl.