Lekkere gevulde wraps met bijvoorbeeld kip of gehakt. Of gebakken aardappeltjes met rozemarijn uit de oven geserveerd met sla en luxe kip ( dus gevuld met een lekker kruidenboter mengsel, ingesmeerd met groene pesto en ingewikkeld in ontbijt spek )
Ik maak dan meestal van tevoren een ovenschotel die ik dan 's avonds gewoon in de oven kan schuiven. Dan heb ik 's avonds alle tijd voor de gasten. (Wij hebben geen open keuken helaas).
Het ligt er een beetje aan wie er komen en met hoeveel. Ik kook meestal of Turks (verschillende gerechten op tafel), of ik maak wraps/taco's; vooral handig als er moeilijke eters bij zijn. Heel makkelijk, je zet in verschillende schaaltjes op tafel: - blokjes komkommer - kleine stukjes tomaat - fijngesneden bosui - mais (uit blik) - kidneybonen - fijngesneden (ijsberg)sla - zure room - geraspte kaas - tacosaus of een andere lekkere (rode) saus - gebakken stukjes kipfilet met fajitakruiden - rul gebakken gehakt met buritokruiden - opgewarmde wraps en taco's Iedereen kan nu zelf zijn favoriete wrap of taco maken. Ik ken niemand die dit niet lust Voorgerechten doe ik meestal niet aan, of het moet echt een 'diner' zijn, dan maak ik meestal garnalensalade of iets met gerookte zalm, dat vindt ook iedereen lekker. Als toetje vind ik het leuk als ik er tijd voor heb om iets te bakken; frambozen-cheesecake brownies, apple crumble (kost niet veel tijd), oreo-brownies, revani. Of ik zorg voor iets lekkers bij de koffie, zelfgemaakte chocolade-pindakaas bonbons bijvoorbeeld
of je maakt lekker tappa's, allemaal kleine gerechtjes zodat iedereen van alles wat kan nemen. Lekker gebakken chorizzo, toostjes met tonijn, gebakken knoflook garnalen, gevulde komkommer etc etc
spaghetti of een ovenschotel als me familie komt eten van me vaders kant maak ik kook ik meestal indisch
Couscous met groente, gemarineerde drumsticks en een salade. Lasagne met een salade. Krieltjes, groente (grove stukken paprika, courgette, champignons) en kip omwikkeld met rauwe ham op de bakplaat en alles oversprenkelen met olie en knoflook en italiaanse kruiden. Toetje: Bladerdeeg met appel, rozijntjes en kaneel uit de oven, bolletje ijs, vanillesaus en slagroom. Een of andere taart (van de week nog pruimentaart gemaakt, heerlijk). Ook lekker met een bolletje ijs.
nu met de kinderen vaak wat minder tijd dus iets van kaasfondue (mexicaanse van ah vinden we erg makkelijk en lekker) of iets van risotto met salade.
De enige eters die wij hebben, is familie die dan gewoon eten wat de pot schaft, voor andere mensen maak ik erg vaak lasagne. Makkelijk en lekker. Gourmet vind ik ook wel een goed idee, kan iedereen pakken wat 'ie lekker vindt!
Ik heb afgelopen vrijdag voor mijn eters dit gemaakt: - gevulde champignons vooraf -lasagne met spinazie en een salade - aardbeientiramisu als toetje Alle recepten staan op smulweb.nl Wat ik ook vaak maak: -gebakken zalm met aardappeltjes uit de oven en groente gewokt -pangefilet met saus uit de oven -zelfgemaakte tiramisu Kijk maar eens op smulweb, ik let altijd op de reacties van anderen..
Tapas Gehaktballetjes met knoflook in tomatensaus Garnalen gebakken met knoflook Lamsvleesstukjes met honing-thijm Inktvisringen Gegrilde paprikareepjes met kruiden Gevulde champignons (gehakt, kruidenkaas en brie) Gevulde mini paprika met gekruid gehakt Stokbrood Salades
surinaamse nasi of bami of roti, soms lekker makkelijk gewoon pasta met creme fraiche en kipfilet als groente dan brocolli en paprika
Pasta Carbonara (witte roomsaus met gebakken spekreepjes) en dan lekker sla met rucola erbij. Niet zo moeilijk, erg lekker.