verse producten of potten blikken etc

Discussion in 'De lounge' started by Amfy, Aug 29, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
?

hoe doen jullie het

  1. alles vers

  2. alles blik.pot

  3. 50/50

  4. anders nml

Multiple votes are allowed.
Results are only viewable after voting.
  1. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    Aug 29, 2010
    12,876
    25
    38
    Rotterdam
    Hier precies zo :)
     
  2. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Vers koken is leuk, maar ik gebruik gewoon potten met groenten, zeker toen de maag darm lever specialist me uit droom hielp en vertelde dat er geen drol verschil zit tussen vers en uit blik/ pot of wat dan ook.

    Vers bloemkool, broccoli, bonen, wortel/peen, bieten
    blik/ pot erwten witte en of bruine bonen, rode kool,
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Het gaat me echt niet alleen om het gezonde maar ik vind groenten uit pot en blik gewoon echt niet te eten....zo slap en zout, blegh.
     
  4. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Klopt helemaal met je eens, maar ik heb nog meer te doen dan al die erwten te gaan zitten pulken als ik uit blik kook dan doe ik het wel 2 keer flink spoelen behalve die 2 keer per jaar witte bonen in tomaten saus!

    En bonen uit blik bleeegh alleen de lucht al
     
  5. Sannebc

    Sannebc Niet meer actief

    Alleen doperwtjes en maiskorrels uit blikjes, de rest vers.
     
  6. Tavsan

    Tavsan Actief lid

    Apr 30, 2012
    377
    0
    0
    Deventer
    Doperwtjes/wortels koop ik alleen voor Russische salade, uit blik of potjes.

    Rest van de groentes uit de vriezer of vers, nooit uit potten.
    Maar eet de groentes ook niet die in potten te krijgen zijn, zoals witte bonen, rode kool, dat soort dingen.

    Enige wat we uit blik eten zijn knakworsten en tonijn.
     
  7. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    May 29, 2008
    20,418
    3,298
    113
    Zoveel mogelijk vers!
     
  8. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik kook of roerbak zoveel mogelijk verse groenten.
    Eens in de week of 2 weken een keer een potje groenten. We eten ook nog weleens diepvriesgroenten. Favoriet hier is de spinazie a la creme.
    Ik denk dat de potjes groenten teveel zout bevat dus wil daar niet te vaak gebruik van maken. En ik vind het vaak zo zacht gekookt. De boontjes bijvoorbeeld, heb ze liever wat harder gekookt. Je hoeft er altijd nauwelijks op te kauwen.
     
  9. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    95% vers 5% pot
     
  10. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    Feb 4, 2008
    8,631
    851
    113
    Female
    In principe alles vers, behalve doperwten/wortels (vind die lekkerder uit pot).
    Hebben wel bepaalde dingen altijd op voorraad in potten en in de vriezer voor als we even wat minder tijd hebben om te koken, maar de voorkeur gaat uit naar zoveel mogelijk vers :)
     
  11. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    Oct 8, 2006
    34,229
    7,276
    113
    Female
    Brabant
    Ik heb gestemd op alles vers. Enige wat we uit blik eten is doperwten, appelmoes en knakworsten, maar dat eten we haast nooit.
     
  12. Fashion88

    Fashion88 Actief lid

    Mar 19, 2009
    345
    0
    0
    Hier alles vers of uit de vriezer, nooit uit een pot of blik(behalve appelmoes en knakworst).
     
  13. jewelizz

    jewelizz Bekend lid

    Dec 25, 2008
    723
    0
    0
    Noord-Brabant
    Hier altijd vers, we hebben niet eens potten of blikken in huis... In noodgevallen maak ik net zo lief een snelle pasta met wat we nog in huis hebben (ui, knoflook, paprika, champignons en dergelijke heb ik altijd ruim op voorraad, pepertje en wat olijfolie erbij en klaar is kees). Diepvriesgroenten gebruiken we eigenlijk ook nooit, heel af en toe spinazie á la crème omdat mijn man daar dol op is, maar echt lekker vind ik het niet.
     
  14. Annemiek1975

    Annemiek1975 Fanatiek lid

    Aug 3, 2008
    2,165
    0
    0
    Filiaalleidster
    Neerkant
    85% vers en 13% diepvries en 2% pot en blik ongeveer dan he hahaha
     
  15. Chillin

    Chillin VIP lid

    Mar 22, 2007
    68,617
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Zoveel mogelijk vers,een enkele keer pot/blik maar liever niet vanwege het hoge natrium gehalte,ik kook ook voor iemand die nierpatiënt is.
     
  16. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    Jul 29, 2008
    11,656
    230
    63
    Nagenoeg alles vers, een enkele keer wordt de vriezer opengetrokken. Nooit uit pot of blik, is niet te vreten en ook nog eens keer ongezond.
     
  17. vonnie73

    vonnie73 Fanatiek lid

    Aug 22, 2008
    1,898
    0
    36
    in un schwon huiske
    Altijd vers, mits ik weinig tijd heb en ik geen verse groenten in huis heb (ik heb altijd wel een potje staan).
     
  18. Umm85

    Umm85 VIP lid

    Jun 17, 2007
    26,310
    248
    63
    Female
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Alleen bruine bonen uit een pot.
     
  19. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    ik heb op anders gestemt..

    grappig ik heb ooit ook een soort gelijk topic geopend..
    toen vertelde ik dat alles uit pot kwam hier..

    toch wel het 1 en ander verandert.. tegen woordig eten wij uit diepvries en vers. heb wel potten in de kast staan voor nood.. maar worden bijna nie meer gebruikt..

    :D:D:D
    wow wat kan een mens veranderen;):)
     
  20. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    Mar 31, 2010
    18,894
    1
    38
    Wormer
    Ik heb nooit blikken in huis (ja alleen mais en zo nu en dan bruine bonen of doperwten)
    Vind het niet smaken en ik ben het gewend om vers te koken.
     

Share This Page