Mijn groente- en tomatensoep zijn heerlijk Jammer dat er altijd van die schoenzoolrubberachtige ballen inzitten. Wat ik ook doe...het lukt me maar niet Wie leert mij echt lekkere soepballen te maken?
Ik gebruik altijd rundergehakt met beetje peper en zout. Gooi ze meteen erin samen met de bouillon en hier zijn ze altijd lekker..
Hier gewoon half om half gehakt in de soep, en die ballen zijn heerlijk!! Ik zet het water op met bouillonblokjes en maak dan de balletjes en gooi die er gelijk in, als het water kookt, laat ik het zacht doorkoken, ong 30/45 minuten. Daarna het soepzakje erin en de groente en als het wee kookt weer ong 20 min koken. Dan nog de vermicelli, even koken en klaar os de soep. Wanneer doe jij de balletjes erin dan? Mijne zijn namelijk heerlijk en zacht. Ik kruid het gehakt overigens niet,dus gaat gelijk het water in.
Ik gebruik altijd rundergehakt en meng dat met een eitje en een verkruimelde beschuit (paneermeel kan ook maar dat heb ik nooit in huis). Op kleine hoeveelheden gehakt (dus rond de 250-300 gram) doe ik een halve beschuit en half eitje. Verder peper en zout erbij en in de pan, dan zijn ze lekker zacht.
Ik gebruik ook altijd rundergehakt en laat ze 30-40 minuten meekoken. Ietsjes langer proberen misschien??
Bij mij koken ze trouwens misschien 15 min mee... Volgens mij worden gehaktballen helemaal niet zachter als ze langer koken toch?
hier rundergehakt, paneermeel, ei, italiaanse kruiden, en ik laat ze ongeveer 15 minuutjes meekoken, volgens mij krijg je anders kauwgomballen.
Ik gooi ze er ook pas op t einde bij en dan koken ze ongeveer 15 minuutjes mee; lekker mals altijd (bouillon trek ik altijd zelf en dat staat uren op, dus meteen met de bouillon erbij gooien is dan niet zo'n goed idee )
Ik kook ze altijd eerst ff apart in een pannetje, en daarna pas bij de soep. Dan kook je het vet eruit, ff afspoelen en bij de boullion.
Ik maak ze altijd met rundergehakt (hoewel ik half om half lekkerder vind, maar is weer vetter), eitje erdoor, beschuit verkruimelen, peper, zout, teentje knoflook en evt nog een klein uitje fijn snijden. Ik krijg altijd complimenten dat ik van die lekkere soepballen heb! Oja, ik kook ze ook maar 10 tot 15 minuutjes mee hoor.
Oke meiden, bedankt! Ms. toch korter koken ipv langer. En de tip van eerst apart koken en daarna erbij is ook zeker het proberen waard!
Hier rundergehakt met knoflook, sambal, mexicaane kruiden, kipkruiden, gehaktkruiden, ketjap, tomatenpurree, een ei en paneermeel en verder alle kruiden die je lekker vind. Balletjes draaien, even een koekepan voorverwarmen en als het vet bruin is balletjes erin, kort aanschroeien, omdraaien weer kort aanschroeien en huppa de pan in samen met een paar handjes vermecelli. De kunst is om de soep dan niet meer te laten koken. Kook je de soep wel dan krijg je inderdaad rubberballen. Dus op de laagste stand met eventueel een verdeelplaatje eronder of bij een plaat grote pan kleinste pit op 1 en laten trekken tot de vermecelli gaar is.
Ik gebruik altijd runder of slavinken. Dat vlees is al goed gekruid. De spek die er omheen zit die bak ik dan apart en snipper ik, als de soep klaar is, over de kommetjes uit.
Ik kruid ze flink met knoflook ketjap zout en peper en wat bieslook. Dan bak ik ze even kort aan en gaan op het laatste pas de pan in..
Ik op t laatst pas, 10 minuten, hoe korter hoe malser, mmm . Gebruik heel soms tartaar dat blijft dan wat rozig van binnen, mmmmm
Vooral niet langer koken, is helemaal niet nodig. Pas wanneer de bouillon kookt en dan 10 min. Verder is rundergehakt minder vet, maar smaakt dus ook droger. Half om half zijn malser balletjes. Je kan ze maken zoals gehaktballen, met beschuitje ei en kruiden e.d. Je kan er ook gewoon alleen wat peper en zout en bijv. een lepeltje mosterd bijgooien.