Wie eet hier volledig biologisch?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tjilpje, 2 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Vroeger deden ze dit toch ook? Ik doe altijd het brood uitleggen (ontdooien) en tegelijk zet ik de roomboter alvast uit de ijskast dan is het zacht genoeg.

    Voor iemand die het vroeg: Wij gebruiken roomboter van campina (grasboter) ongezouten.
     
  2. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Dankje voor de tip. Zal daarin eens gaan verdiepen.
     
  3. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Nou kan toch zeggen het bevalt echt goed!! Zelfs mijn vriend vind dat. Hij loopt zelf nu ook op bijna alleen de biologische producten af :D Is echt vee lekkerder en voel mij ook veel beter zo raar! Halen ook nu vers brood bij een watermolen waar geen 'rotzooi' wordt toegevoegd echt lekker. Betalen wel een euro meer per brood maar je merkt echt verschil. Ik ben (beter gezegd wij zijn) blij dat ik ben overgestapt :)
     
  4. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Haha, ik bedoel met roomboter UIT de koelkast natuurlijk: roomboter BUITEN de koelkast!!!:D
     
  5. Me81

    Me81 Bekend lid

    9 mei 2011
    780
    0
    0
    NULL
    NULL
    Rijstolie bevat nog ongeveer 47% onverzadigde vetten. Onverzadigd eet je imo best onverhit.

    Kokosolie is veel verzadigd vet, verzadigd eet je imo verhit
     
  6. Me81

    Me81 Bekend lid

    9 mei 2011
    780
    0
    0
    NULL
    NULL
    Best eet je boter met het Demeter keurmerk, dat is nog een stapje beter dan Bio.
    Gewone grasboter uit de super is niet zo heel bijzonder. Het groene gras wat koeien eten is vergelijkbaar met een koekjes dieet bij mensen. Belangrijk is dat koeien gevarieerd bio hebben gegeten en dat groene gras geeft weinig variatie.
     
  7. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Onverzadigd alleen zegt niet zoveel.

    Er zijn oliën met een hoog percentage onverzadigd vet waarin je uitstekend kunt wokken, bakken en braden, zoals daar zijn een pinda-olie of rijstolie. Dit zijn olieën met een zeer hoog kookpunt waarbij geen schadelijke stoffen vrijkomen. Heel Azië wokt in deze olieën en we weten dat Aziaten weinig overgewicht en hart- en vaatziektes kennen.

    Waar je mee op moet passen zijn extra vierge olieën (dus ook kokosvet!) en olieën met linolzuur zoals zonnebloemolie.
     
  8. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Interessant topic, deze ga ik maar eens even helemaal doorlezen als ik wat meer tijd heb :)

    Wij zijn beetje bij beetje ook steeds meer over aan t gaan op biologisch.
    Een hoop producten kopen we bij de biologische supermarkt en we gaan (als alles gaat lukken met het regelen hiervan) binnenkort samen met mijn moeder een groentetuin beginnen waarin we groente en fruit zelf volledig biologisch willen kweken.
    Onze vleesconsumptie willen we ook flink verminderen en we eten op dit moment 2-3x per week vegetarisch al.
    Brood bak ik al steeds vaker zelf van biologisch meel.
    Verzorgingsproducten zoals bijv bodycreme, shampoo en handverzorging maak ik al een tijd zelf met natuurlijke (zoveel mogelijk biologische) ingredienten (ik werk veel met sheabutter, kokosolie en bijenwas bijv) en hier voelen wij ons erg prettig bij :)
    We letten steeds meer op toevoegingen ed ook in voeding en producten, maar we vinden dit nog wel lastig hoor.
    Je bent t gewoon zo gewend om bepaalde dingen te eten/gebruiken, omdat je het zo lekker vindt, en hier is niet altijd een (biologisch) alternatief voor te vinden.
    100% biologisch zal m ook niet worden voor ons, maar we doen wel ons best om het zoveel mogelijk te doen :)
     
  9. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    13 dec 2009
    3.378
    2
    0
    100% bio is heel lastig omdat je ook weleens bij anderen eet of buiten de deur.overigens merk ik dat steeds meer mensen maar ook restaurantjes, gelegenheden ook bio hebben!mag nog veel meer van mij, maar er is een begin.

    Het is prijzig maar de moeite waard zoveel mogelijk.

    Mag ik vragen hoe je shampoo maakt?en crème?lijkt me wel wat haha!
     
  10. Tjilpje

    Tjilpje Fanatiek lid

    3 mrt 2010
    1.950
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wie heeft er antwoord op de vraag van Mukkie? over de shampoo en creme?:D
     
  11. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland

    Die ervaring hadden wij ook! De eerste weken hadden we heel vaak van die momenten als "oh ja, zo smaakt een appel! Zo smaakt een komkommer!" Heerlijk!
     
  12. naomi1985

    naomi1985 Actief lid

    17 nov 2012
    131
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wat een leuk topic is dit! Ik zal binnenkort alles eens doorlezen.

    Wij eten zoveel mogelijk zonder additieven en steeds meer biologisch. Vlees eten helemaal biologisch. Hier zit een slager die zelf vee heeft.
    Brood bak ik veel zelf en bij de bakker verkopen ze een brood zonder toevoegingen, die koop ik ook.

    Vandaag was ik bij de supermarkt en daar was alles van bio+ in de aanbieding. Ik heb een voorraadje ingeslagen.

    Nu ben ik nog opzoek naar zwangerschapsvitamines met zo weinig mogelijk toevoegingen zoals een glansmidden, vulmiddel e.d.
    Heeft iemand daar ook een suggestie voor?
     
  13. Sugarblossom

    Sugarblossom VIP lid

    23 jul 2010
    5.439
    11
    38
    Vrouw
    Nederland
    E nummers houden wij ook in de gaten. Je schrikt ervan in hoeveel producten dit wel niet zit. Ik koop soms biologisch en bewust maar niet altijd portemonnee loopt dan aardig op. Het rare was zelfs dat ik de bio citroenen lekkerder vond dan de gewone citroenen hihi. Toch ben ik er wel een voorstander van, van biologisch.
     
  14. Sugarblossom

    Sugarblossom VIP lid

    23 jul 2010
    5.439
    11
    38
    Vrouw
    Nederland
    Wat handig! Zou ik dan ook gedaan hebben :)
     
  15. beebielove

    beebielove Bekend lid

    18 jan 2012
    957
    33
    28
    jep hier ook, naja zoveel mogelijk bio en eco.. boodschappen bij ekoplaza, bio groentehandel en vlees eten we 1x p.w.

    Daarentegen als we bij anderen eten doen we 'niet moeilijk'
     
  16. beebielove

    beebielove Bekend lid

    18 jan 2012
    957
    33
    28
    oh en zo min mogelijk zuivel! :) Indien mogelijk wel van de geit..
     
  17. naomi1985

    naomi1985 Actief lid

    17 nov 2012
    131
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat doen wij ook niet nee. Ook op vakantie en tijdens het eten in een restaurant is het allemaal wat soepeler.

    Ik las net een lijst van groenten en fruit die je niet biologisch hoeft te kopen omdat ze nauwelijks bespoten worden of waarvan de schil genoeg bescherming biedt.
     
  18. Linnie1985

    Linnie1985 Fanatiek lid

    17 mrt 2010
    3.406
    0
    0
    NULL
    Gouda
    Waar zag je die lijst? Daar ben ik wel benieuwd naar.
     
  19. RiTi

    RiTi VIP lid

    24 mrt 2009
    7.587
    0
    0
    Utrecht
    Wij eten bijna volledig biologisch, maar ook echt geen probleem als het een keer anders loopt (eten bij anderen, wat vergeten en aanvullen uit gewone supermarkt).

    Grofweg kan je stellen dat groente en fruit uit nederland vaak minder gifstoffen bevat dan uit sommige andere landen, dat scheelt al. Op weetwatjeeet .nl staat een gifmeter.

    Je kan overigens ook biologisch ongezond eten hoor.
    Daarnaast zit er tussen de verschillende bio merken ook heel erg veel kwaliteitsverschil. Het behalen van het keurmerk geeft niet altijd het beste/lekkerste product, het blijft mensenwerk en daarnaast natuurlijk ook gewoon handel.

    We eten wel gluten, vis, vlees en zuivel. Maar vaak spelt ipv tarwe en geit ipv koemelk (of rijst-havermout-notenmelk oid als het om baksels gaat).

    Het is er in geslopen, deels door smaak, gemak van een fantastische biowinkel op de hoek (toen) en bewustwording van voedsel. We voelen ons er prettig bij, omdat het (vaak) vriendelijker is voor mens en dier (bijv. bloemen en bijen).
    Helaas is het niet altijd even duurzaam, voor biologisch eten is bijzonder veel meer water nodig wat niet echt gunstig is.
     
  20. naomi1985

    naomi1985 Actief lid

    17 nov 2012
    131
    0
    0
    NULL
    NULL

Deel Deze Pagina