Ik eet ook inmiddels een half jaar (bijna) geen suiker meer. Ik ben niet zo'n zoetekauw als jij, maar vond het ook moeilijk. Het is gewoon een kwestie van wennen, want eerst vond ik suikervrije dingen vies, nu vind ik veel suikerproducten vies. Als ontbijt eet ik suikervrije muesli met rozijnen en gedroogde cranberry's. Ik ben geen liefhebber van hartig broodbeleg, dus dat was even zoeken. In pure hagelslag zit vaak geen suiker, pindakaas ook niet en ik heb hoemoes ontdekt..erg lekker! En ik varieer met kaas; port salut, brie. En als ik thuis lunch, maak ik weleens een omelet met roerbakgroente. Tussendoortjes: Smikkeltoetjes van AH Nootjes Fruit Blokje kaas Lees dit topic ook eens door: http://www.zwangerschapspagina.nl/algemene-clubs/446095-the-no-sugar-babes.html
Suiker is de allergrootste verslaving van mensen! Mijn tip.. zoek uit wat voor jouw werkt en doorbijten.... Is echt heel moeilijk maar het moet... Voor mij werkt fruit eten (max 2 stukken per dag) in tijden van hele erge suikerbehoefte goed, maar ik weet dat voor sommige dit juist averechts werkt door de fruitsuikers. En wat voor mij wel weer echt belangrijk is... ik reageer heel erg op granen, maakt niks uit wat.. (aardappel, rijst, pasta, brood, boekweit, havermaut etc etc) Daarvan gaat je suikerspiegel schommelen waar je meer trek van gaat krijgen... En ik merk dat echt heel duidelijk... Laat me maar lekker brood eten en ik heb de volgende dag een 'probleem'. (lees, alles kastjes afzoeken naar iets lekkers!)
Ik probeer ook heel erg te minderen met suiker. Ik maak wel eens een soort eetdagboek in Word-bestand. Dus alles wat ik op een dag eet typ ik dan, vervolgens maak ik alles waar suiker in zit rood, zodat ik later kan zien hoeveel rood (producten met suiker) ik heb gegeten. Het idee is dan om te kijken hoe ik die producten kan vervangen door een beter alternatief. Maar... nu loop er tegen aan dat ik volgens mij te veel andere dingen ga zitten eten (bijv. als tussendoortje) en dan met name kaas, brie, dat soort dingen... Of (wal)noten. Ik kan wel blijven eten..... En wat eten jullie 's ochtends bij de koffie als tussendoortje? Rond de klok van 10? Groetjes, Hanna
Bij mij is het echt wel degelijk van granen, ik heb het zelf uitgeprobeerd en ondervonden. Eet ik een tijd geen granen, dan heb ik absoluut geen behoefte aan zoetigheid. Zodra ik granen eet komt het weer opzetten. Granen veroorzaken echt een schommeling in je bloedsuikerspiegel. De een heeft er alleen minder last van dan de ander. Ik slik idd vitamine D en C en neem allerlei superfoods afgestemd op mijn lijf/behoefte.
Is er een website/app waarbij je makkelijk kunt checken of er (verborgen) suikers in een product zitten?
Ook ik ben sinds kort begonnen met koolhydraat arm te eten. Ben sinds begin december 4,5 kilo kwijt. Ik hoefde niet af te vallen, maar wilde gewoon gezonder eten. Ik heb het boek 'Grip op Koolhydraten' van Yvonne Lemmers gelezen. Echt super interessant! Daar staat heel duidelijk uitgelegd wat je beter wel/niet kunt eten, wat je kunt eten als je snakt naar suiker.. Ook werkt ze met groen, oranje en rode lijsten. 1x per dag een koolhydraat uurtje, waar je dus gewoon avondeten kunt eten en bijv ook je fruit. Het is echt heel makkelijk vol te houden en heb helemaal niet het gevoel dat ik op dieet ben! Een aanrader dus.
meestal eet ik een reep milka bij de koffie. nu heb ik druiven op . toch suiker maar wel natuurlijke. huis is nog nooit zo schoon geweest haha. zoek afleiding. ben sinds vandaag ook begonnen met vitamine c tabletjes. kan nooit kwaad
Ik heb die boeken hier ook in huis, maar ik at op gegeven moment toch echt véél te veel vette dingen. Kaas, salami, brie - dat 'mag' dan allemaal. Maar ik moet gewoon echt leren: vol = gewoon vol. Heb nu de boeken van Amber Albarda in huis. Spreekt me nu iets meer aan, maar ik blijf worstelen met de suikers.... en de vele groenten die je eigenlijk moet eten... Ook als lunch...
Dat is ook wel een goeien! Gewoon huis gaan opruimen en huishouden gaan doen... Ik zit ook altijd te bedenken - maar ik voer het nog steeds niet uit - dat áls ik trek heb ik dan maar 'gewoon' een stuk fruit moet pakken....
Om 10 uur in de ochtend? Nee, niks. Ik ontbijt ergens na 7 uur, en na een uur of 12 neem ik lunch. Waarom zou ik dan om 10 uur nog iets eten?
Nee, als je geen trek hebt, niet nee. Maar wat neem jij bij je ontbijt? Ik heb wel een tijdje havermoutpap genomen. En dan niet met gewone melk, maar met amandelmelk, maar de enige amandelmelk bij ons in de supermarkt, daar zit suiker in. En rijstmelk heb ik ook wel gedaan, maar dat hebben ze nu niet meer. Hoe zit het met sojamelk? Is dat goed/verantwoord? Maar wat ik wilde zeggen, met die havermoutpap zat ik ook wel een hele ochtend goed vol moet ik zeggen.
Ik ben er ook op aan het letten, een aantal weken nu weer. Niet alleen op de suikers maar ook me eetpatroon aanpassen. Niet teveel eten. Maar hoelang ik ook geen suiker zou eten, en ookal wen ik eraan, ik blijf een lekkerbek. Dat is wel lastig. En omdat het goed ging had ik voor mezelf 1 dag ingelast dat ik dan mocht snoepen (plus wat meer van ontbijt, lunch, avondeten). Alleen merk ik dat dat averechts werkt. Want dan heb ik de volgende dag weer enorm behoefte aan suikers en grotere hoeveelheden eten. Lastig..
Ik heb helaas deze verslaving ook en ben wel flink aangekomen Daarbij heb ik ook nog een zoutverslaving. Ik ga even lekker meelezen.
Wisselt. Gisteren had ik mok soep van avond ervoor als ontbijt, van prei, snijboon, broccoli en tomaat, met een boterham er bij. Vandaag havermout met heet water (ik hou niet van melk), lijnzaad, rozijntjes en kaneel en een beetje honing.
Smaakt dat niet heel waterig? Met alleen maar water? Of moet je dan de havermout al een nacht laten weken? Ik deed het dus altijd zo: melk/rijstmelk/amandelmelk in steelpannetje, havermout erbij. Op laten warmen en idd. lijnzaad en kaneel erbij en lekker opeten.
Ik doe havermout metlijnzaad, kaneel en rozijnen in een kom en giet er dan kokend water op, even roeren, paar minuten laten staan, soms snufje zout erover, klein beetje honing. Soms maak ik ook bircher benner muesli: geraspte appel met havermout nacht laten weken.