Wie helpt mij aan een baksel die aan al deze onmogelijke eisen voldoet?

Discussie in 'De lounge' gestart door Nina Sanders, 26 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik snap dat, ik vind gemak alleen wel heel veel waard. En als ik lees waar je allemaal rekening mee moet houden dan is dat alles behalve gemakkelijk. Als iemand niet hoeft heb jij thuis een extra gebakje ;)
     
    Bailey07, Nina Sanders en Sado vinden dit leuk.
  2. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    23.296
    16.695
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik zou er geeneens aan beginnen ;)
    Ik zou kant en klaar iets neerzetten.
    Ik betaal liever iets meer dan al die omslachtige baksels.
    Succes!
     
    Nina Sanders, Sado en DQueen vinden dit leuk.
  3. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Dat is ook weer waar. En lactose vrije melk ook wel een idee ja
     
  4. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Ik ook hoor, maar als ik uiteindelijk 30-50 euro kwijt ben aan een aardigheidje omdat ik met verlof ga terwijl ik er net werk, dan vind ik dat ook weer overdreven. Ga ik er liever zelf sushi van haken bij wijze van :roflmao::|. Nee zonder gekheid, je begrijpt me denk ik wel. Ik ga nog even kijken en beslissen vandaag want iets simpels neer zetten wil ik wel doen. Dus: geen uuuuuuuuuren in de keuken met 80 ingrediënten.
     
    Anouk2005 vindt dit leuk.
  5. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.399
    5.305
    113
    Ideetje? Vegetarisch dan?
    Wel leuk en lekker en dan zit je niet met glutenvrij, etc.
     
  6. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Het was meer als in: dan bestel ik liever zelf een keer sushi voor dat geld;)
     
    Bailey07 en DQueen vinden dit leuk.
  7. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    [​IMG]

    ;)
     
    Sado, Louise11110, Novi en 7 anderen vinden dit leuk.
  8. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Ik denk dat ik voor een bananenbrood of de hier genoemde speculaas cake ga!
     
    Eefje00 vindt dit leuk.
  9. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.399
    5.305
    113
    Ja, dat snapte ik, maar ik wilde je er gewoon op wijzen, dat het misschien een briljant idee van jezelf was :p

    Maar het idee van @Mystiek is nog veel beter. Alleen de vraag: hoe houd je dat bevroren.....
     
    Nina Sanders en Mystiek vinden dit leuk.
  10. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Bedenk ik me net nog, wat wij op de zaak regelmatig doen als we trakteren (doet het personeel ook op deze manier). We hebben een lijst van de banketbakker met wat ze in hun assortiment hebben, een dag voor trakteren turft iedereen aan waar die trek in heeft zo blijft er eigenlijk haast nooit iets over.
     
    Bailey07 en Nina Sanders vinden dit leuk.
  11. Lovel

    Lovel Actief lid

    16 jan 2012
    235
    3
    18
    Vrouw
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  12. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Dit is iets voor mijn zoontje! Die is dol op appelmoes (welk kind niet?). Zou het het liefst elke dag willen door zijn eten maar dat mag hij niet. Als we uiteten gaan krijgt hij meestal wel een kroketje. Met appelmoes. Maar wel op een broodje, dus zonder de friet, dat dan weer wel ;)
     
  13. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    50.510
    36.472
    113
    Wel een goed idee, maar bij een banketbakker ben je minimaal 2 euro pp kwijt en dat is volgens mij juist niet se bedoeling?
     
    Nina Sanders en DQueen vinden dit leuk.
  14. DQueen

    DQueen Niet meer actief

    Ik weet niet om hoeveel collega's het gaat. Maar door zoveel verschillende allergieën die ts benoemt denk ik dat je bij een gewone bakker niet ver komt met dit idee.
     
  15. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.827
    31.397
    113
    Vrouw
    Merk en bloem zou je kunnen vervangen door boekweitmeel, amandelmeel of kokosmelk.
    En melk of room door amandelmelk of kokosmelk
    Wil je echt suikervrij? Of wel bijvoorbeeld honing voor een zoete smaak.
     
  16. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.827
    31.397
    113
    Vrouw
    Houd er bij het bakken wel rekening mee dat het echt glutenvrij blijft. Als voorbeeld. Mijn neefje mag ook geen gluten. Als hij zijn glutenvrije boterham smeert met pasta, en ik heb daarvoor mijn mes in diezelfde pasta pot gehad, hij daarvan ziek kan worden. Van die rond gluut, van mijn boterham, die aan mijn mes is blijven plakken en vis de pasta op zijn boterham terecht is gekomen.

    Dus.... Eerst alles helemaal schoon. Dan bakken. En pas als je baksel helemaal klaar en ingepakt is weer iets aanraken wat gluten kan bevatten.

    Persoonlijk zou ik er eigenlijk gewoon voor kiezen een doos chocolaatjes oud mee te nemen
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  17. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Wij vervangen gewoon altijd specifieke producten in normale recepten met een alternatief :)
    (Onze dochters en ik moeten glutenvrij eten i.v.m. onze gezondheid en daarnaast hebben zij beiden de eerste jaren diverse voedselallergieën gehad - ons zoontje ook (via de bv) - dus inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik ervaring heb met het maken van allergeenvrije gerechten en baksels ;))

    Zo doen wij een hele hoop met de glutenvrije cakemix van AH, voor bijv. taarten met een (chocolade) cakebasis + 1 of 2 lagen vulling ertussen en (Brood)Mix B van Schär voor o.a. appeltaarten.

    Verder zou je koemelk kunnen vervangen met, zoals eerder gezegd lactosevrije melk - als het puur om de lactose gaat tenminste. Mocht het toch om koemelkallergie gaan dan is dit geen optie en zou je amandelmelk of glutenvrije havermelk kunnen gebruiken :)

    Qua boter kun je kiezen voor Wajang margarine; deze is koemelkvrij (bevat alleen soja als allergeen) en zorgt voor een resultaat vergelijkbaar met roomboter.

    In veel baksels kun je bijv. honing als vervanging van suiker gebruiken; is dat een optie?
    Anders is stevia misschien nog een idee, maar daar heb ik zelf dan geen ervaring mee.

    Dit is wat ik zo 1,2,3 even kan bedenken :) (Ik ben moe en niet zo helder meer)
    Mocht je vragen hebben, stel ze gerust in ieder geval!
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  18. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Ja honing kan prima maar dan moet ik het niet proeven want ik vind honing echt ongelofelijk smerig!

    Dank voor de tips allemaal.
     
  19. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.616
    22.057
    113
    Dit vind ik ook een goed idee.
    Eventueel iets kleins erbij zoals maismeelmuffins (heb ik ooit gemaakt en viel echt in de smaak, ieder allergeen kan je in principe vervangen).
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  20. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Is ook wel zo. Misschien neem ik idd een doos chocolaatjes mee en maak ik een simpele lactose vrije bananenbrood. Dan heb ik geloof ik voldaan aan alle eisen haha..
     
    citroenrasp vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina