Mooi hoor, voor 21u besteld, morgen in huis. Dacht het niet, stomme externe verkoper van bol.com wilde eigenlijk bij Coolblue bestellen, maar gisteren stond hij op niet leverbaar en vandaag terug wel. Ik ben daar zon klein kind in, als ik iets wil, wil ik het nu
heerlijk topic.. I love slowcooker! ik heb de crock-pot 4,7 liter en een silvercrest (lidl) van 3 liter..
Ik heb trouwens een Bestron DSC65 - deze is 6,5L en heeft een aardenwerken schaal. (Ik heb gezocht, maar voor zover ik kan zien zijn deze nergens meer leverbaar) Deze is van mijn moeder geweest en heb ik, na haar overlijden enkele jaren geleden, een nieuw thuis gegeven. Ze was er altijd erg enthousiast over en ik vond dat ik het dus ook een kans moest geven Tegenwoordig gebruik ik 'm zoveel - ook om de vriezer te vullen voor makkelijke dagen - dat ik aan het kijken ben geweest voor een grotere... Maar nu ik zie dat mijn 6,5L al behoorlijk groot is vergeleken met wat de meesten hebben (ik had geen idee, haha) zou ik me bijna gaan schamen dat ik een 8L gevonden heb voor op mijn wensenlijstje (Een James Cook met aardenwerken schaal en deze kost maar € 55,-!) Ik gok dat die onder de kerstboom gaat komen
Mag ik vragen waar je die hebt gevonden? Ik ben nu wel nieuwsgierig, misschien is dat ook wel een optie
Oh, het merk is Andrew James zie ik... (het zegt me allemaal niks...) Hier een link in ieder geval: https://www.deslowcookery.nl/a-44841304/slowcookers/andrew-james-slowcooker-8ltr-zwart/ Hij is er ook in het rood
Maar stel ik maak krieltjes met sperziebonen bijvoorbeeld. Doe ik daar geen water bij dan? Ik ben echt ene leek hoor maar ik hou heel erg van recepten die heeeeeeel lang moeten garen op vuur of oven maar doordat ik bijna nooit uren de tijd heb eten we het veel te weinig dus in dat opzich klinkt een slowcooker ideaal
Je kan zeker wel iets van vocht aan toevoegen, maar ik zou het er niet in laten zwemmen. Juist omdat het tijdens het garen nog wel natter wordt. En er komt ook warmte in de pan op de plekken waar geen vocht zit. Met veel water zou de smaak ook verwateren denk ik. Maar ik weet dat er wel mensen op die manier koken met de slowcooker, dus dat is ook een kwestie van uitproberen. https://www.eetspiratie.nl/kip-met-groenten-uit-de-slowcooker/ Dit recept laat ook wel zien hoe het een beetje werkt. Er wordt een sausje gemaakt, maar dat zou je ook kunnen vervangen voor bv bouillon. Je ziet in het recept dat het sausje zelf al heel weinig vocht heeft.
En dan nog een hele stomme vraag. Maar stel je zet alles klaar voor je naar je werk gaat en wil de slowcooker 3 uur later laten aan gaan. Loop je dan niet het risico dat bv je vlees bederft omdat het ligt te wachten in die pan buiten de koelkast?
Met groentes alleen, zou ik dat zeker aandurven, maar inderdaad met kip of andere soorten vlees zou ik dat niet doen. Niet alle slowcookers hebben ook die functie van ‘uitgestelde start’. Dus het is een kwestie van hem juist aanzetten als je weggaat of iig vroeg genoeg zodat je gerecht genoeg garing krijgt (runderlappen moeten bv zeker 8 uur, kip moet meestal maar 4 uur) en dan heb je dus wel een timer nodig. Dan gaat je apparaat na de ingestelde kooktijd op de warmhoudstand en het houd je gerecht warm en zo kan het ook niet bederven.
Precies! Er staat trouwens ook veel informatie op facebook in de groep ‘slowcooker recepten’. Daar komen veel recepten voorbij, maar ook veel vragen en antwoorden over gebruik en bepaalde bereidingswijzen. Daar heb ik in het begin nog wel regelmatig gebruik van gemaakt.
Ik heb hem deze morgen voor het eerst gebruikt! Heb volgend recept gevolgd, het stond wel helemaal onder water toen het klaar was, terwijl ik gewoon het recept heb gevolgd. Maar het was wel lekker. Vriend was ook overtuigd, hij voelde zich plots heel gezond https://www.recepten.be/recept/toscaanse-kip-in-crockpot-slowcooker/