Dag dames, De afgelopen tijd ben ik mijn levensstijl aan het veranderen. Dit is vooral gericht op eten. Ik ben alleen nogal inspiratieloos als het op eten aankomt en verval daarom steeds in hetzelfde. ik ben daarom op zoek naar een veelzijdig kookboek waarbij gezonde recepten met verse producten centraal staat. In het kookboek staan het liefst ontbijt, lunch en diner recepten vermeld. En aangezien ik geen keukenprinses ben... graag zo simpel mogelijk hebben jullie tips of ideeën?
Het boek: Afvallen met gezond en vooral lekker eten. Ik heb m thuis en er staan super lekkere recepten in die ook makkelijk te maken zijn.
Ik lees mee. Ik heb de laatste dagen recepten van het internet geplukt en deze gebundeld. Vaak bij een boek vind ik de helft niet lekker of is te lang om te maken
Dat is een leuke blog idd. Heb ik ook weleens wat afgehaald. Happy healthy is ook goed. Daar heb ik het kookboek van liggen.
Zo gezond is dat toch niet? Als het kookboek tenminste zo'n beetje hetzelfde is als het gelijknamige blog. Ook niet per se ongezond hoor. Maar niet echt healthfreakachtig gezond ook zeg maar.
Het is even een hele andere insteek, maar omdat ik met dezelfde dingen zat is het wellicht toch een idee voor je/jullie: Een slowcooker i.c.m. gezonde recepten hiervoor van Pinterest. De slowcooker voor het gemak van het koken: Je doet de ingrediënten erin en zoveel uur later is het klaar. (Soms moet je van tevoren of tussendoor nog iets doen ermee, maar in de basis is het wel écht zo simpel ). En Pinterest om persoonlijk bij elkaar te zoeken wat je wél allemaal lekker vindt (en waar je tijd voor maken kan.) Wanneer een recept goed bevalt kun je het uitprinten en er uiteindelijk een eigen "kookboek" van maken
Ik zal mij er eens in verdiepen. Echter ik vind het geen fijn idee als zo een ding heel de dag aan staat als ik aan het werk ben. Dan kan ik ook tussendoor niets doen als het nodig is. Het gaat er mij om dat ik pas half 7 thuis ben en ik eigenlijk max 30 minuten bezig wil zijn met het eten omdat ik 19.00 al erg laat vind om te eten. Maar ik zal eens kijken of het een optie is. Tot nu toe heb ik al aardig wat recepten gevonden zo los die tot nu toe allemaal erg lekker zijn
De koelkast - bijvoorbeeld - staat ook altijd aan Een slowcooker werkt in dat opzicht niet anders; de temperatuur is constant en het apparaat is erop gemaakt om langdurig (veilig) aan te staan. (Dat je eten verpietert o.i.d. gebeurt alvast niet. Ja, misschien als je iets 3 dagen erin laat zitten? Geen idee?) Ik doe er bijv. ook regelmatig 's avonds iets in, voor het slapen gaan, en als we wakker worden hebben we direct heerlijk ontbijt (inclusief heerlijk geurend huis waar je graag je bed voor uitkomt ) Ik begrijp i.i.g. zeker dat het niet voor iedereen weggelegd is, hoor, dus ik zal er verder dan ook over ophouden Hopelijk krijg je nog meer leuke tips voor recepten en kookboeken Edit; Oh, sorry, ik dacht even dat je TS was. Nou ja, ook voor jou hoop ik dat er nog meer bruikbare tips komen
Dat was ook altijd mijn "bezwaar" tegen een slowcooker. Ik ben altijd extreem voorzichtig met apparaten en kan ook nogal obsessief zijn met het fornuis opnieuw en opnieuw checken of alles uit is. En een apparaat dat verhit, zij het langzaam, vind ik gevoelsmatig toch anders dan een apparaat dat koelt. Maar nu ben ik denk ik wel zover dat ik me daar overheen kan zetten. Maar kan me goed voorstellen dat niet iedereen het kan. Net zoals de broodbakmachine aanzetten 's nachts.
Ik had dat inderdaad ook; het heeft hier ook wel even geduurd voordat ik het aandurfde om de slowcooker 's nachts aan te hebben of terwijl er niemand thuis is... Een koelkast is in dat opzicht ook niet direct een geweldige vergelijking. Misschien komt een CV-ketel dan al meer in de buurt?
wij eten met name vegetarisch. Kun je ook dergelijke recepten klaarmaken met de slowcooker of is het meer voor vlees? Ik heb namelijk geen idee
Jazeker, dat kan absoluut Ik maak gerechten ook regelmatig vegetarisch; dan vervang ik het vlees(product) gewoon met iets anders passends. (Ik gebruik geen specifieke vegetarische recepten i.i.g.) Ik gebruik het o.a. voor pastasauzen, soepen, stoofgerechten (met en zonder vlees) en complete gerechten waarbij ik alleen nog wat rijst, pasta of mie apart moet koken, maar dat is zo gepiept Je kan er ook allerlei soorten ontbijt of lunch in maken met havermout, noten, eieren, fruit, etc.
Ik kook nooit vanaf de recepten op de blog, dus of het exact hetzelfde is weet ik niet.. maar wat ik vooral fijn vind is dat alles zonder pakjes en zakjes gemaakt wordt en je dus zelf ook kunt bepalen wat in de gerechten komt. Vaak doe ik er iets meer groente in dan in het recept staat en geen extra zout in het gerecht. Naast de “gewone” aardappels, vlees, groente gerechten vind ik het een verantwoorde afwisseling.