Slowcooker recepten

Discussion in 'De lounge' started by Damali, Nov 9, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Damali

    Damali Fanatiek lid

    Aug 18, 2008
    1,238
    170
    63
    Ik heb een slowcooker van Crock pot gekocht.

    Ik werk 3 lange dagen van 9 tot 18 uur en ben eigenlijk op zoek naar recepten die je echt om 8 uur aan kan zetten en niet meer na om hoeft te kijken.

    Zelf ook wel aan het neuzen geweest. Bij veel recepten zie ik staan dat je bepaalde dingen zoals o.a. vlees eerst even moet aanbakken, is dat ook echt nodig?

    Alvast bedankt voor het delen van jullie recepten. :)
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Aanbakken is niet per se nodig. Maar ik doe het bij sommig vlees wel voor de kleur: gehaktballen, draadjesvlees enz.
    Maar voor het gaar krijgen hoeft het zeker niet.
    Kip in allerlei marinades, spaghettisaus e.d. is allemaal klaar zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Natuurlijk wel macaroni, spaghetti en rijst koken bv.
     
  3. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,272
    25,745
    113
    #3 Adje, Nov 9, 2020
    Last edited: Nov 9, 2020
    Nee, aanbakken hoeft niet per se. Maar bij sommige gerechten is het wel lekkerder. Aanbraden geeft wel extra smaak, vooral bij rund- en varkensvlees.
    En rundergehakt voor in de bolognesesaus rul ik wel eerst. Dat scheelt ook vocht in hé saus, aangezien je dat dan eerst kan laten verdampen.
    Kip bak ik eigenlijk nooit aan.
     
  4. Beheer

    Beheer Administrator
    Staff Member

    Feb 11, 2005
    16,274
    2,976
    113
  5. Damali

    Damali Fanatiek lid

    Aug 18, 2008
    1,238
    170
    63
    Das fijn dat het niet nodig is! Dankjewel!
     
  6. Damali

    Damali Fanatiek lid

    Aug 18, 2008
    1,238
    170
    63
    Fijn, dankjewel!
     
  7. Damali

    Damali Fanatiek lid

    Aug 18, 2008
    1,238
    170
    63

Share This Page