ook hier.. moeilijkheden met familie, heeft iemand advies?

Discussie in 'De lounge' gestart door Simmiee, 30 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Tja... Dan kom ik (helaas) toch terug op wat ik eerder schreef; dit is iets waar jijzelf alleen iets mee kan doen om het voor jezelf leefbaar te maken; zonder verwachtingen o.i.d. van je moeder of zus...

    Al is het maar iets met het ene oor in en het andere oor uit... :)
     
  2. Simmiee

    Simmiee Actief lid

    15 apr 2015
    396
    222
    43
    oké na al deze berichten kom ik tot de volgende conclusie

    :roflmao:

    Ik heb echt een mega groot issue met mijn zus en zolang ik niet verhuis of het huis met erf verbouw is er geen ontkomen aan...

    Goodness.. ik denk dat ik doordraai straks :cry:

    edit: en het meest zielige aan dit verhaal vind ik eigenlijk ook nog wel dat mijn zus niet zulke issues met mij heeft. En daar voel ik me dan eigenlijk ook nog heel rot over. Ik voel wat ik voel maar wat vind ik mijzelf eigenlijk onaardig
     
    Oilell en Beausecret vinden dit leuk.
  3. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.030
    25.506
    113
    Maar die privacy heb je nu toch ook? Je hebt een eigen huis tenslotte en daar komt ze niet?
     
  4. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    Ik denk dat jij helemaal niks te willen hebt in deze hele situatie. Waarom zou jij wel 7 dagen per week bij je ouders mogen zijn en je zus niet? Die heeft toch net zoveel recht als dat jij hebt? Ben je niet blij voor je moeder dat beide dochters graag bij hun ouders willen zijn?

    Ik moet ook heel eerlijk bekennen dat de dingen die je benoemt nou niet echt voorbeelden zijn waarbij ik denk ; Nou die situaties kunnen inderdaad reden zijn waarom je het contact wilt verbreken.

    Jij eet wel eens bij je ouders, zij eet wel eens bij haar ouders.
    Jij drinkt koffie bij je moeder, zij drinkt koffie bij haar moeder.

    In die zin vind ik dat je helemaal niet je zus accepteert als je zus, want je kan haar alleen maar luchten op verjaardagen en feestdagen. Wat is de reden dat je vind dat je haar accepteert? Ben je jaloers dat ze sinds 5 jaar net zo veel contact heeft met jullie ouders als zij?
     
    Celika, Eefje00 en jade2011 vinden dit leuk.
  5. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Zo voelt dit voor mij ook wel een beetje. Als je echt niet zoveel van je zus wilt zien (wat om heel veel verschillende redenen helemaal ok kan zijn) dan ben je naast de verkeerde persoon gaan wonen. In mijn beleving heeft je zus, ongeacht hoe het in het verleden ging, evenveel recht om bij je ouders te zijn als jij. Dat jullie elkaar niet liggen is heel jammer en in deze specifieke situatie extra sneu, maar je kunt het ook niet maken je moeder tussen jullie tweeën in te zetten. Behalve misschien als er wel sprake is van gebeurtenissen in het verleden die jou een gegronde reden geven om ‘een hekel’ aan je zus te hebben of zo. Als jullie ‘gewoon’ niet klikken dan kun je hier vrij weinig mee als je het eerlijk wilt spelen. Je moeder moet zich nooit schuldig hoeven voelen over het bezoek van je zus en je zus ook niet. Als je moeder er geen moeite mee heeft dan moet je het gewoon accepteren denk ik. Ik kan me trouwens wel heel goed voorstellen dat je als zus ook graag bij zoiets hechts wilt horen en dat als je zusje naast je ouders woont en zij het altijd erg fijn hebben samen dat je daar niet buiten wilt staan.
     
  6. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.635
    10.536
    113
    Heeft je zus een leven naast het bezoeken van je ouders? Ze heeft geen baan las ik, dat zou al enorm helpen zodat ze niet dagelijks op de koffie kan komen. Heeft ze een relatie, een gezin?

    Ik denk dat ik het ergens wel begrijp, maar ik denk dat hier nog wel meer achter zit. ik herken ook wel het bij elkaar binnen lopen, gewoon voor een kopje koffie. Juist dat je naast elkaar woont zou dat heel prettig moeten kunnen zijn. Als je zus jaren lang weinig contact zoekt en dit ineens wel doet, had je dit niet kunnen incalculeren. Is er iets gebeurd dat het contact nu veel intensiever is?
     
  7. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.632
    7.300
    113
    Je zegt dat jouw zus er meestal vanaf 12:00 uur is, waarom die jij dan niet om 10:00 uur een bakje koffie met je moeder en trek je je smiddags terug.
    Je zegt dat je je dan opgesloten voelt in je eigen huis, maar de meeste mensen hebben maar 1 huis en die voelen zich ook niet opgesloten.

    Daarnaast zou ik er voor kiezen de tussendeur op slot te doen als je zus er is en je tuin afscheiden (net als de rest van Nederland ;))
     
    Whoopy, Eefje00, Marbloempje en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. Simmiee

    Simmiee Actief lid

    15 apr 2015
    396
    222
    43
    Nee dat klopt. Maar als de mannen bijvoorbeeld buiten werken of in de schuur wordt er 100 x heen en weer gelopen. Het is niet mogelijk om mijn huis echt compleet dicht te houden voor mijn ouders of andersom.
    Het erf op rijden kan maar vanaf 1 kant. Dan sta je dus direct bij mij voor de deur. De waslijn, tuin met speeltoestellen voor dochter e.d. zitten op de andere kant van het erf dus bij mijn ouders achter het huis. Het zitje waar je heerlijk in de zon uit de wind kunt zitten is bij mij naast het huis.. In de manier waarop wij ons leven hebben ingericht ooit hebben we een huis gezocht waarbij we niet perse een eigen tuin o.i.d hebben. Enkel en alleen een eigen huis, maar buiten is alles gedeeld. Inclusief bijvoorbeeld wasmachine e.d.
    Ik doe bijvoorbeeld meestal de was, ook voor mijn moeder. Maar voor de waslijn ben ik altijd aan haar kant.
    Maar naar de schuur gaat het makkelijkst via mijn huis of is een heel eind buiten om lopen. Mijn vader en man lopen dus overdag daar ook door heen.
     
  9. Simmiee

    Simmiee Actief lid

    15 apr 2015
    396
    222
    43

    Ik heb een baan waarbij ik veelal s middags op tijd thuis kan zijn, maar sochtends altijd werk. Dus dat is geen optie. En ik ben met je eens dat de meeste mensen maar 1 huis hebben en zich ook niet zo voelen.. dat klopt denk ik. Maar de meeste mensen voor ook niet zo close met hun ouders of een ander gezin. Onze situatie is natuurlijk niet heel erg doorsnee.

    En ja, net als de rest van nederland. Maar goed het merendeel van Nederland heeft ook buren en schuttingen. ik heb gras, bomen en eekhoorns en in mijn geval dat ook een zus :roflmao:
     
  10. Simmiee

    Simmiee Actief lid

    15 apr 2015
    396
    222
    43
    Maar vooralsnog heb ik wel helder dat ik het wel echt bij mezelf moet houden. Ik heb een probleem en ik moet daarin toch een weg gaan vinden. Dus dank daarvoor allemaal.

    Ik ga eens uitvinden wel situaties voor mij echt lastig zijn en wat een oplossing kan zijn zoals afscheiding buiten/deuren sluiten in huis etc.. Ik heb na al jullie vragen en opmerkingen ook helder dat ik misschien beter moet communiceren naar mijn ouders. Uitleggen dat heen en weer lopen gewoon niet kan als mijn zus er is bijvoorbeeld. Ik denk dat mijn vader dit niet eens door heeft nu.
     
    Whoopy, Tuttebelleke, Evanesco en 3 anderen vinden dit leuk.
  11. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.644
    3.771
    113
    Dit slaat natuurlijk nergens op. Ze voelt zich niet opgesloten omdat ze 'maar' één huis heeft. Ze voelt zich opgesloten omdat ze zich door haar zus beperkt voelt in haar doen en laten op haar eigen erf. Dat zijn twee heel verschillende dingen.

    @ts heeft ze geen geld nodig? Kan ze niet gewoon een baan gaan zoeken :cool:
     
    suus1983 en Gewooniemand vinden dit leuk.
  12. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.030
    25.506
    113
    Ik denk dat het neerkomt op accepteren. Jammer de bammer, je bent geen enigkind.
    Misschien kun je werken aan de band tussen jullie zussen, zoeken naar wat je verbindt. Interesses, humor, gelijke levensfase (beide kleine kinderen) ?
    Misschien een idee om eens samen te gaan shoppen, elkaar buitenhuis te zien?
    Misschien vragen of ze tijdens haar bezoekjes kan helpen met de taken? Lunch maken, huishouden, boodschappen. Misschien gaat ze zo meer familie voelen en minder eeuwig bezoek?
     
  13. Simmiee

    Simmiee Actief lid

    15 apr 2015
    396
    222
    43
    Dat is mijn eeuwige opmerking uit frustratie :roflmao: maar helaas.. nee dit is categorietje ww en dan ziek en dan zoveel weken werken en dan weer ww en ziek denk ik? En als je de hele dag op bezoek gaat dan scheelt dat heel erg in de kosten :rolleyes:

    Zo daar was even mijn emotie frustratie...:roflmao:
     
    Oilell en juf1987 vinden dit leuk.
  14. Simmiee

    Simmiee Actief lid

    15 apr 2015
    396
    222
    43

    Oh alsjeblieft niet :roflmao:
    Vroeger ooit waren we heel close. Maar daarvoor zijn we nu volwassen te verschillend en uit elkaar gegroeid. Ik vind haar als mens ook oprecht niet leuk.
    En als mijn moeder vraagt of ze even wil helpen in de tuin omdat bukken voor haar zo moeilijk is.. dan zegt ze: Nee.. thuis tuinier ik ook niet. dus dat ga ik bij jou ook niet doen o_O
     
  15. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.604
    5.886
    113
    Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe jouw zus over jou denkt? Is dit gevoel wederzijds of heeft ze geen flauw idee dat je zo'n moeite met haar hebt?
     
  16. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.030
    25.506
    113
    Ik probeer het te begrijpen hoe het kan om je zus -waar je ooit close mee bent geweest- zo ontzettend niet leuk te vinden zonder dat er echt iets is gebeurd.... Het lukt me niet :p
     
  17. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.632
    7.300
    113
    Oh sorry hoor dat ik haar woorden anders interpreteer dan jij :confused:
     
  18. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Wees blij.
     
  19. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.030
    25.506
    113
    ?
     
  20. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Nou dat je je dat niet kunt voorstellen, dan is daar bij jou waarschijnlijk geen sprake van.
     

Deel Deze Pagina