De blauwe en rode hebben een mooi voetje en zijn goed gelukt. De 'oranje' hebben maar een heel klein voetje en zijn wat platter gebleven. Waarschijnlijk omdat dat toch meer kleurstof in zit door het mengen van rood en geel. Ik ga ze morgen vullen, dan maak ik wel een foto van het eindresultaat. Vullingen staan nu nog stevig te worden in de koelkast.
Ziet er goed uit! Ik schuif ze ook net in de oven, ben benieuwd want heb de bakmat gebruikt die niet altijd een succes is. Heb jij wel eens zelf tompoucen (en dus bladerdeeg) gemaakt? Leek me ook wel leuk voor koningsdag, maar schoot me pas net te binnen en we zitten in quarantaine dus denk niet dat dat nog wat gaat worden.
Oh spannend! Nee nog nooit gemaakt. Bladerdeeg staat wel op mijn lijstje (al een eeuwigheid), maar dat schuif ik dus altijd voor me uit
Mooi! En goed oranje ook! Welke kleurstoffen heb jij. Ik ben niet zo tevreden over het merk dat ik nu heb...
Wat voor vulling maak jij? Ik zie net een recept op YouTube maar daar moeten ze op 180 graden in de heteluchtoven
Ik heb nog zo’n kant en klaar pak staan En het ergste is dat ik geneigd ben die te maken voor morgen Eetbarbaar dat ik ben
Dit recept: https://www.zwangerschapspagina.nl/threads/wat-staat-er-in-jouw-oven.712944/page-3#post-23561392 Maar komt overeen met dit recept (op 10 gr eiwit na) en dit is beter leesbaar: https://rutgerbakt.nl/friandise-recepten/macarons/zelf-macarons-bakken-stap-voor-stap/ (En ik hou 115 graden aan voor de suikerstroop)
Vulling moet ik nog bedenken, misschien iets met sinaasappel? Oh nee dat is wel heel erg hoog! Ik heb ze nu 25 minuten op 125 graden gedaan zonder te drogen en ze lijken best goed gelukt, hadden misschien nog iets langer gekund. Loop ook nog steeds wel te knoeien met temperatuur en tijd.
Dames: dit is de eerste keer en ik heb nog nooit zoiets lelijks gezien Kijk die tuutjes In m’n recept staat dus 180 graden maar dat lijkt me toch niet?
Die tuutjes horen eigenlijk zelf al een beetje weg te zakken na het opspuiten. Welk recept gebruik je? Moet je het ook laten drogen en dan afbakken? Ik vind 180 graden ook wel heel erg hoog. Bij mij gaat het echt maar een kwartiertje op 150 graden. En vooraf laat ik het ongeveer een uur drogen.
Één of ander recept van YouTube Ik ga ze gewoon bakken en dan zie ik het wel. Misschien spuit ik wel verkeerd
Oh dat is zeker spannend dan Ik ben heel erg benieuwd! Ik maak met spuiten altijd een snelle en korte draaibeweging en kantel daarna mijn spuitzak een beetje omhoog, zodat er niet nog wat uit kan lopen. Maar hier heb je waarschijnlijk niks aan, aangezien het toch heel lastig uitleggen is als je het niet kan zien
Ben benieuwd hoe ze uit de oven komen! Als je beslag precies de goede dikte is zakken de puntjes inderdaad weg, anders is je beslag vaak nog net wat te dik. Spuiten is inderdaad ook lastig, ik doe het ook zoals @Adje zegt, maar je moet er echt handigheid in krijgen.