Ik kijk eigenlijk al terug uit naar de week menu's. Ik haalde hier altijd wel wat inspiratie. Morgen maak in mijn menu voor volgende week en deel ik hem
Foccacia met gehaktballetjes en mozzarella Bloemkool-aardappelgratin met kaassaus Parelcouscoussalade met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren, sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade Flammkuchen met brie en appel Quesadilla's Morgen gaan we zwemmen en ik vermoed dat we daarna dineren bij de grote gele M
Za: Kip tandoori Zo: Broodje hamburger met diverse toppings en (zoete aard.) frietjes Dessert: Eclairs met frambozenmousse en witte chocolade ganache montée, frambozengelei spiraal, frambozenpoeder en verse frambozen Ma: Kabeljauw in romige saus met kappertjes en citroen, pommes duches, gegrilde rode biet Di: Macaroni Wo: Kip in chili-limoensaus, kokosrijst en pikante komkommer Do: Romige Gnocchi met pesto, spinazie en pijnboompitten, kipbraadworstje Vr: Piri piri pulled chicken op wrap, met verse guacamole, e.d.
In willekeurige volgorde voor aankomende week: - kip drumsticks gesudderd in een curry van tomaat, ui, knoflook, garam masala, kurkuma, paprika, korianderpoeder en zout. Fijn gesneden bladspinazie ook even "gesudderd" met ui, koriander poeder en wat zout. Samen met basmati rijst. - Gesudderde rundvleeslappen in grote blokken met ui, Ras El hanout, tomaat en koriander. Met een salade met ei, en aardappels uit de oven. 2 dagen eten we hier meestal van. Voor onze zoon nog wat gekookte broccoli. - Bulgur salade met peterselie, komkommer, rode ui en voor mij nog wat witte kaas. Samen met gehaktballetjes gekruid met Ras El Hanout, komijn, paprikapoeder, zout en gegaard in een saus van tomaat, ui en koriander. De kruiden van het gehakt trekt in de saus! Verder nog geen inspiratie ..
Bietjes, gekookte aardappels en een hamburger. Rijstnoedels met gehakt, ui, broccoli, cashewnoten, dacht oestersaus en nog iets echt zoooo lkkr Zelfgemaakte pizza Macaroni/spaghetti Aardappels spinazie ei en iets van vlees Nasi met extra groente erin, saté, roerei en kroepoek. Iemand nog een recept voor een lekkere hartige taart? Zonder vis
Vrijdag: Zwitserse aardappelschotel, rode kool & een rolladeschijf Zaterdag: Rijst, boontjes en kip Zondag: Krieltjes, koolraap & een hamburger Maandag: Gekookte aardappels, broccoli & een gehaktbal Dinsdag: Pasta Woensdag: Ceasar wraps met crispy chicken Donderdag: Iets bestellen
Zuurkooltaart! Met een mix van van zuurkool (naturel en even afspoelen en fijner snijden), dadels (in reepjes) en katenspek. Mengsel van crème fraiche, eieren en oude/extra belegen kaas. Bodem van bladerdeeg. Een waar feest!
-Gevulde groentensoep met afbakbroodjes - stampot boerenkool - snijbonen, aardappelen en verse hamburger - sperziebonen, aardappelen en braadworst - stampot boerenkool voor de 2de keer - quiche met kip en broccoli - worteltjes, gebakken aardappeltjes en runderlapje Veel avg deze week. Volgende week misschien weer wat anders op het menu. Maar net wat in de aanbieding is.
Zucht, ik woon met zeurpieten. Dan wordt het gewoon een simpele week: -Maandag: biefstuk en gemarineerde bietjes -Dinsdag: bloemkoolpizza’s -Woensdag: bloemkool, krieltjes en vega -Donderdag: pasta met saus van avocado -Vrijdag: pita’s met zelfgemaakte kipgyros -Weekend: zien we nog wel
Nou dit klinkt nog heel avontuurlijk en exotisch voor de noemer 'zeurpieten' . De mijne zijn pas zeurpieten en daar zijn bietjes, avocado en bloemkoolpizza's veel te apart voor . Ik vind het zelf wel lekker klinken!
Ja, heel simpel en heel lekker! Is een van mijn favoerieten: https://www.eetspiratie.nl/krokante-kip-in-pittige-chili-limoensaus/ Voor de djeroek poeroet moet je wel even langs de toko, mocht je dat niet in huis hebben. Meestal hebben ze wel verse blaadjes in de vriezer. Ik heb altijd een zakje in mijn vriezer liggen. En anders kan je dat vervangen door extra geraspte limoen, maar dat is toch anders.
Gister zouden we kipshoarma met paprika en rode ui, met daarbij couscous met zongedroogde tomaat, feta, olijven en komkommer + tomaat eten. Het werd bestellen . Dus nu poging 2 denk ik . Dan schuift alles een beetje op. Geen vaste dagen, is afhankelijk van de houdbaarheid van de verse groente die picnic zo komt brengen. Pastinaaksoep met gevuld gehakt broodje. Boerenkool stampot met runderrookworst Mexicaanse mix met aardappel en hamburger Garnalen met knapperige groente, avocado en ovenfriet Nasi Huisgemaakte gebakken aardappelen met wortels/doperwten en vlees Romige pasta met kip en broccoli Gevulde witlof met pittig gehakt en oven friet. Aardappelen en friet sla ik over, ik eet alleen groente, vlees, garnalen etc. Alle groente die over is, of bijna alle groente die over is daar maak ik op mijn werk in een soupmaker soep van. Kan 1.5 liter in en mijn collega's waarderen dat Ook heb ik mijn ontbijt en lunch al bedacht. Aan ontbijt deze week heb ik: Baked Apple havermout Griekse yoghurt roodfruit eigengemaakte granola Roodfruit smoothie Bananen shake (yfood) Overnight oats etc Lunch: Brocolli soep Linzen/bloemkool massala soep Gemengde salade met gerookte kip Gemengde salade tonijn Groente omelet Eventueel Okonomiyaki Houd in dat we tot volgende week zondag/maandag allemaal gepland hebben.
Dat zou je ook nog kunnen proberen, maar zal ook minder intens zijn. Djeroek poeroet heeft een hele intense limoen geur en smaak.