Hoe hoog moet bed op klossen?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door rce86, 12 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. rce86

    rce86 Bekend lid

    19 sep 2008
    605
    0
    0
    Gastouder
    Utrecht
    Hoi!

    We hebben gister ons bed op klossen gezet, maar ik vind het echt rot!
    Ten eerste heeft ons bed uitstekende poten die dus nu nog meer uisteken! Dit heb ik opgelost door handoeken om de klossen te leggen zodat Als ik me teen stoot het in ieder geval geen pijn doet.
    Maar dan.. ik heb het gevoel dat mijn bed hoger is dan een normaal bed... Ik ben 1.75 en moet nu echt met een hupsje uit bed kopen, ook heeft mijn bed een rand dus mijn achterbenen hebben het bij het uitstappen en me knieen bij het instappen te verduren.
    Snappen jullie het nog? hebben jullie een idee hoe hoog je bed moet komen te staan?
    en anders tips? :p

    Liefs!
     
  2. MamavanJordy

    MamavanJordy Fanatiek lid

    14 aug 2006
    4.408
    0
    36
    Kraamverzorgende
    Helmond
    Volgens mij moet de hoogte van je bed 70 of 80 cm zijn op klossen van de kraamzorg en vk.

    Je kan evt. een opstapje gebruiken om in en uit bed te komen. Evt. een handdoek over het randje stoppen zodat je niet zo schuurt of een piepschuim kokertje wat je aan 1 kant open snijd zodat je het erom heen kunt leggen.
     
  3. augurkjes

    augurkjes Niet meer actief

    80 cm hoog, vanaf de grond tot het bovenste gedeelte van het matras.

    Hier heb ik een bed in de woonkamer staan voor bevallen alleen die is maar 70 cm hoog, dus hoop niet dat ze moeilijk gaan doen, en me eigen bed heb ik niet op klossen staan, als de kraamhulp dan niks wilt doen met het bed no problemo me mama verschoont me bedje dan :)

    Ik doe het boven ook niet omdat ik erg slecht sliep zo hoog en er misselijk van werd. Ben zefl 1,83 lang maar me bed op klossen boven was een drama. Kwam er niet in of uit, verging van de pijn door hechtingen die los lieten dus dat wil ik niet nog een keer :)
     
  4. Cilla24

    Cilla24 Fanatiek lid

    23 sep 2008
    2.810
    0
    0
    verkoopster
    bij ons komt ie met de klossen eronder op 72 cm en ik vind t hoog zat (ik ben 1,62) dus als ie nog hoger moet kan ik er wel een trap naast zetten ipv een opstapje
     
  5. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Ik heb een bed dat niet op klossen kan!
    Ik heb een houden hoofdbord, dat zit vast aan mijn bed. Dat zijn dus de 'poten' aan de ene kant.

    Daar kunnen geen klossen onder want dan sloop ik mijn bed. :(
     
  6. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Ons bed is al vrij hoog, zonder klossen namelijk 65 cm. Ze doen t er maar mee, want er kunnen geeneens klossen onder. (Is een boxspring van 180x200)
    Daarbij komt nog dat ik 80 cm best wel hoog vind, ookal ben ik zelf 1.78, als ons bed 80 cm hoog is kom ik er echt niet meer normaal in of uit hoor.
    En ben niet van plan om een krukje oid ernaast te zetten, want ik stap geheid een keer mis met mn slaperige kop en dan lig ik op mn gezicht ;)

    Verder vind ik het sowieso een rare hoogte, want iemand van 1.50m heeft NIKS aan een werkhoogte van 80cm. Iemand van 1.80m natuurlijk wel, maar niet iedereen is zo lang.

    Ze doen het er maar gewoon mee dus en anders vraag ik wel om de kleinste kraamverzorgende :)
     
  7. MamavanJordy

    MamavanJordy Fanatiek lid

    14 aug 2006
    4.408
    0
    36
    Kraamverzorgende
    Helmond
    Nou, ik ben 1,60 en ik merk het toch echt wel als een bed niet op klossen staat of zo hoor. Het is niet verplicht om jullie ongemak te bezorgen, maar voor een goede werkhoogte voor ons. Wij willen over 10 jaar graag ook nog goed kunnen werken en een goede rug hebben. Ga maar na als je bijv. 10 x achter elkaar treft dat een bed niet op klossen staat. Dan houden wij geen ruggen meer over. We moeten niet alleen de controles doen, maar ook bij bijv. helpen met de borstvoeding is op hoogte werken belangrijk voor ons. Maar goed, dit heb ik elders ook al een keer gezegt.

    Skatje: je kan ook een extra matras op jouw zijde van het bed leggen tijdens de kraamweek. Dan is het bed toch op hoogte. We verschonen alleen het bed dan niet vanwege dat de andere kant dan nog te laag is.
     
  8. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Natuurlijk is het voor je rug belangrijk, ik heb zelf in t ziekenhuis gewerkt en weet hoe snel je pijn in je rug kan krijgen ;)
    Maar dingen als het bed verschonen ed, dat doet mijn man allemaal wel als de kraamzorg het niet wilt doen ivm werkhoogte.

    Verzorgende taken bij de kraamvrouw (de belangrijkste dingen zoals evt hechtingen ed) kunnen toch ook wel zittend gedaan worden, op de rand van het bed? Of ben ik nu echt zo stom? :(
     
  9. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    vorige week kraamzorg intake gehad. ik vroeg ook over de klossen onder het bed.
    ik ben namelijk al 8jaar rugpatient en mijn bekken zijn nu verrot aan het worden.
    heb nu al moeite met mijn bed in en uit komen. maar ze zei dat ik tóch klossen eronder moest zetten omdat ik thuis wil bevallen. wij hebben ook nog eens een schuine wand bij het hoofdeind. dus als klossen er onder moeten, staat mn bed midde in de kamer (en tis hier al zo klein!) dan kan je dus niet meer om het bed heen lopen maar daar zei ze niks over. wilde het haar laten zien dat het praktisch onmogelijk is maar dat hoefde ze niet te zien. ik moest het even met mijn vk overleggen dan zei ze. dus donderdag maar aan mn vk vragen
     
  10. surf

    surf VIP lid

    21 mei 2007
    14.595
    1
    36
    Noord-Holland
    ik had gehoord dat het bed ongeveer 70 cm hoog moet zijn.
    bij ons vorige bed vorig jaar, hadden we het netjes op klossen gezet (8 stuks), maar daardoor kon ik zelf niet meer goed in en uit mn bed. Toen maar een krukje weer erbij gekocht zodat ik ook in en uit kon stappen. Dat ging toen best goed.

    Nu hebben we sinds kort een nieuw bed, boxpsring met matras en topping, die is dus al 70 cm, lekker makkelijk!
     
  11. MamavanJordy

    MamavanJordy Fanatiek lid

    14 aug 2006
    4.408
    0
    36
    Kraamverzorgende
    Helmond
    Kristel: is ook allemaal niet aanvallend bedoeld he. Maar we hebben maar 1 rug en de kraamzorg is best een zwaar beroep dus ik vind dat we daar zuinig op moeten zijn haha.
    Maar over je vraag. We moeten ook de baarmoeder voelen en dat kan echt niet zittend. Daar moet je namelijk helemaal plat voor liggen, zonder kussen onder je hoofd. Temperaturen lijkt me zittend ook niet zo fijn of staan dat je voorover buigt haha. Bij ons moet temperaturen het liefst rectaal namelijk, dus ik liggen toch fijner denk ik voor de meeste kraamvrouwen. Dan nog over de hechtingen, liggend krijgen we toch een beter beeld daarop dan zittend, lijkt me ook niet echt fijn zitten met je benen zover uit elkaar. We maken het bij ons ook altijd schoon met watjes (vulvair toilet heet dat), moet je ook voor liggen. Pols tellen kan dan evt. wel weer zittend. Temperaturen ook als je een oorthermometer hebt, maar wat ik al zei bij ons meten we het liefst de temp rectaal.

    Roozjuh: lastig hoor. Kan je dan niet evt. een extra matras op je bed leggen of een extra bed ergens kwijt? Ik heb bij mijn vorige zwangerschap trouwens veel last gehad van mijn bekken, ik heb toen al met 35 weken geloof ik het bed omhoog gezet omdat ik in en uit bed komen makkelijker en fijner vond dan zo laag iedere keer. Ook het bed verschonen ging toen makkelijker. Ik gebruikte een krukje om in en uit bed te stappen omdat ik zelf ook klein ben.
     
  12. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    @ MamavanJordy:
    heb helaas geen extra matras. wij wonen ook in een jongerenwoning nog helaas. erg klein hier dus en een bed beneden zal niet passen. zit al te puzzelen waar ik de box straks neer moet zetten. ik ga de klossen dan maar gewoon in huis halen en zie over paar weekjes wel of ze er onder gaan of niet. misschien dat we t gewoon proberen, werkt het is het mooi mee genomen. gaat het niet, tja pech gehad dan hoor. ik moet ook aan mijn rug denken.
    hier staat ookal een krukje klaar om straks in en uit mn bed te komen :)
     
  13. MamavanJordy

    MamavanJordy Fanatiek lid

    14 aug 2006
    4.408
    0
    36
    Kraamverzorgende
    Helmond
    Roozjuh: kan je ook geen extra matras lenen van je ouders, schoonouders, kennissen of vrienden? Ik roep ook maar wat. Hopelijk past het tegen die tijd allemaal.
     
  14. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    @MamavanJordy: Ik bedoelde dat de kraamverzorgende dan op de rand van het bed zou zitten, zodat je niet hoeft te bukken en dus je rug hoeft te belasten ;)
     
  15. Annemarie76

    Annemarie76 Fanatiek lid

    25 nov 2008
    2.765
    0
    0
    wijkziekenverzorgende
    West-Stellingwerf
    Ik heb gister met de intaker van kraamzorg een heel gesprek gehad over de klossen onder een bed..
    Ons bed moet op 5 klossen ( steun in t midden onder de matrassen).
    Ze gaf ook uitleg dat een kraamhulp best veel zorg aan het bed geeft en dat het dus echt niet anders kan..
    Als ik het vervelend vond ons eigen bed op hoogte te zetten, mocht t ook een 1 persoonsbedje zijn, zolang de KV maar op de 80 cm haar werk kan verrichten.

    Het lijkt mij doodeng, om snachts uit bed te komen.. Maar goed.. dan moet ik mezelf maar aanleren toch t lampje aan te doen. Voor de hoge stap zal een opstapje onmisbaar worden voor mij.

    Blijkt het nachten met slecht slapen op te leveren, dan gaan de klossen er onder uit en dan komt er een logeerbed te staan, waar KV dan de controles kan doen en mij begeleiden bij BV.
     
  16. MamavanJordy

    MamavanJordy Fanatiek lid

    14 aug 2006
    4.408
    0
    36
    Kraamverzorgende
    Helmond
    Kristel: ok thanks voor je uitleg haha. Maar dan nog moet je steeds draaien met je rug om het goed te kunnen zien dan en de controles te kunnen uitoefenen. Dus ook niet bevordelijk voor een goede werkhouding.
     
  17. Suzie83

    Suzie83 Niet meer actief

    Dus je moet ook klossen hebben als je in het zkh bevalt? Goed om te weten. Dacht dat het dan niet hoefde.
     
  18. Bibiche

    Bibiche Fanatiek lid

    21 okt 2006
    2.509
    0
    0
    Ik ben zelf in het ziekenhuis bevallen en ik heb mijn bed niet op klossen gedaan. We hebben een boxspring en die is echt niet op te tillen, matrassen alleen al zijn loodzwaar. Ik heb toen ook gezegd dat ik geen klossen onder het bed ging doen. De kv verschoonde wel het bed maar als ze het niet had gewild had mijn man het gedaan. Voor de rest heeft ze temp altijd via mijn oksels opgenomen, baarmoeder heeft ze wel gevoeld op het bed maar was zo gepiept, en bv gaf ik voornamelijk zittend in een stoel.

    Ik moet er niet aan denken met hechtingen en al uit bed te moeten springen :( mijn bed is al erg hoog genoeg zo.
     
  19. Ellen1982

    Ellen1982 Actief lid

    18 jun 2008
    363
    0
    0
    Verzorgende ig
    Eindhoven
    Hier hetzelfde! Ik heb het kraamburo gebeld en uitgelegd...en vertelt dat ik in het zkh wil bevallen en geen borstvoeding ga geven. Ze zei dat het opzich wel goed opgelost was, als mijn vriend mee zou helpen met het bed verschonen (of het anders alleen zou doen). Anders heb ik nog een 1 persoonsmatras bij de hand wat ik op het bed kan leggen als ze me wil verzorgen om de een of andere reden of als de kleine er is en hij op bed gewassen wordt. Ik moest het gewoon overleggen met de kraamhulp, mocht die er problemen mee hebben dan leg ik gewoon het 1 pers. matras erop, dan kom ik op ongeveer 80 cm uit...
    Snap wel dat hun ook goede werkhoogte willen, ik werk zelf ook in de zorg en je hebt maar 1 rug, maar een boxspring of een gewoon bed is nog altijd een groot verschil vindt ik.
    Dus maak je niet te druk..
     
  20. gemini

    gemini Lid

    28 nov 2008
    19
    0
    0
    Ik heb precies hetzelfde....maar heb er een oplossing voor gevonden..dankzij een vriendin van mij.
    Zij heeft er een paar kratten onder gezet,en dat is ideaal ,heb er in totaal 9 ondergezet .
    Misschien is dat het ook een oplossing voor jou! ;)
     

Deel Deze Pagina