zou dit allergie kunnen zijn?

Discussie in 'De lounge' gestart door melloncollie, 15 mei 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Vorige week werd ik wakker met een dichtgeplakt oog. Het oogwit was wat rood, ooglid gezwollen. Dus ik dacht oh een oogontsteking. Yelena heeft dat ook nog steeds, misschien van haar overgenomen. mijn linkeroog jeukte ook en was licht rood.
    Dus een ooggel gekregen bij de apotheek, daar ging het niet in 1e instantie mee weg maar ik gebruikte wat meer (een lijntje in plaats van een druppeltje) en toen leek het wel te verbeteren. Echter, ik gebruik het nu al een week en het blijft toch wel.

    Nu heb ik vooral last van jeuk in mijn ogen en ik word elke ochtend wakker met een soort verstopte neus en tranende ogen. Ik kan prima door mijn neus ademen wat later op de dag maar ik klink erg verkouden. Veel mensen vragen ook of ik verkouden maar dat is niet zo. De laatste maanden nies ik wel meer, echt 5 a 6 keer op een dag en dan 2 keer achter elkaar. Had ik vroeger nooit!
    Ik heb sinds een jaar of 5 ook last van eczeem op mijn been....ga vooral veel krabben bij spanning (dan gaat het ook ineens meer jeuken) en nu lijkt die plek alleen maar groter te worden. Gek genoeg had ik er tijdens de zwangerschap geen last van en was die hele plek verdwenen.

    Nu vraag ik me af...zou het toch geen allergie zijn...misschien voor huisstofmijt? Ben verhuisd een jaartje terug, allicht is het milieu voor de beestjes beter? Heb ook wel cavia's en een kat in huis, maar volgens mij ben ik daar niet allergisch voor.
     
  2. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    0
    36
    Zou volgens mij best een allergie kunnen zijn.
    Ik moet s morgens altidj eerst een uurtje of 2/3 niezen en snotteren en daarna is het over, heb dan ook wel huisstofmijt allergie.
     
  3. R1lana

    R1lana Fanatiek lid

    24 mrt 2009
    4.465
    0
    0
    Huisvrouw
    Venhuizen
    Dat lijkt wel hooikoorts ?
    Anders zou ik een allergie test doen.
     
  4. Kirby

    Kirby Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.175
    0
    0
    Roeselare
    Kan zeker een allergie zijn, een allergietest zou kunnen uitwijzen waaraan je allergisch bent, tenzij je zelf al een vermoeden hebt.
     
  5. Moesje1

    Moesje1 Niet meer actief

    klinkt als hooikoortst en een allergie.. je kan anders bij je HA ff een allergietest opvragen! ik nieste ook de hele dag door en was altijd verkouden vanwege me allergie.. ben er gelukkig net aan geopereerd en het is nu veel beter!
     
  6. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Het eerste wat in mij opkomt als ik je verhaal lees, is ook hooikoorts.

    Heb geen flauw idee of het te testen valt op de 1 of andere manier, maar misschien komt dit ook wel naar voren in een allergie-test? Ik zou het gewoon een gokje wagen ;)
     
  7. maranka

    maranka VIP lid

    27 mrt 2007
    10.842
    0
    36
    Ik vind het ook als hooikoorst klinken. Misschien even wat oogdruppeltjes bij de drogist halen.
     
  8. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    De maanden maart, april en mei zijn de maanden van de hooikoorts.

    Ik heb ook dikke jeukerige ogen en als ik het heel erg heb krijg ik ook last van mijn hoofd( dus en pijn)

    Inderdaad even laten testen.
     
  9. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Ik herken de klachten wel; ik heb zelf hooikoorts, huisstofmijtallergie en honden/katten/knaagdieren allergie.. (Ik heb wel gewoon huisdieren hoor ;))
    Idd even langs de huisarts voor een allergietest die ze op je huid doen. Dan weet je binnen een half uur waar je precies allergisch voor bent.
     
  10. melloncollie

    melloncollie Niet meer actief

    Hey was ik zomaar dit topic vergeten haha! Uh zwangerschapsdementie ofzo maar dan te laat. :p

    Van de week weer 3 dagen dat ik heel verkouden klonk, volle neus maar wel kunnen ademen door mijn neus. Heel vreemd. Ik heb ff iets homeopatisch gehaald. Kijken of dat helpt als ik weer klachten heb.
     
  11. Lientje

    Lientje Fanatiek lid

    24 nov 2005
    4.063
    0
    0
    Financieel advies
    Zeeland
    Geopereerd aan een allergie? Hoe gaat dat? Ik grossier in allergieen. Ik ben allergisch voor katten, paarden, konijnen, honden, huisstofmijt, soja, pollen. Als ze me er op een of andere manier vanaf kunnen helpen wil ik daar graag meer over weten.
     
  12. Lana81

    Lana81 Bekend lid

    28 jun 2008
    518
    0
    0
    Hier inderdaad hetzelfde probleem, van de 10 dingen waar ze op testen, was ik voor 9 allergisch... dus als er een operatie bestaat wil ik het graag weten!
     

Deel Deze Pagina