Ik heb de eerste 4 maanden niets geslikt (omdat ik niet wist dat ik zwanger was ) En zoals t er naar uit ziet verwachten wij gewoon een gezond kindje. Dus ik denk dat t wel mee zal vallen.
Ik denk dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Ik vergeet ook weleens mijn meds en het gaat nog steeds goed. denk dat de dosis niet zo snel zakt hoor.
gewoon zo vaak mogelijk n denken..meer kun je niet doen toch? ik deedze bij mn man in zn medicijnen-doosje, als hij zn med moest nemen (en hij mag ze echt niet vergeten ) gaf hij mij mn foliumzuur
Op de 20 weken echo vroeg mijn arts of ik foliumzuur had geslikt voor de zwangerschap. Ik antwoordde met nee, want dat ben ik pas gaan slikken toen ik wist dat ik zwanger was. Hij zei, dat een open ruggetje alleen voorkomen kan worden als het bij de bevruchting geslikt is. Foliumzuur is verder heel gezond voor de zwangerschap, maar je voorkomt er dan geen open ruggetje meer mee. Maar goed, bij ons zag alles er goed uit..
Ik vergeet het ook zo nu en dan. Toen ik mijn implanon had laten verwijderen was ik gelukkig wel meteen begonnen met het slikken ervan. Diezelfde maand was het raak. Ik slik het nog steeds. Denk dat ik het gewoon de hele zwangerschap ga doen, anders liggen ze er toch maar wat.
foliumzuur is wel belangrijk , het vermindert de kans op een kindje met een open ruggetje met 65% dus ik zou het gewoon wel slikken. tevens lees je her en der op internet dat extra foliumzuur ookd e kans op een miskraam kleiner maakt. Extra foliumzuur helpt miskramen voorkomen Nijmegen (NL) - Het aantal vrouwen dat twee of meer keer een miskraam krijgt is hoger dan verwacht. Er lijkt sprake te zijn van een klinisch ziektebeeld. Slikken van foliumzuur vermindert het risico op een herhaaldelijke miskraam. Foliumzuur kennen we al van het voorkomen van neuralebuiseffecten, het open ruggetje, en als bescherming tegen aderverkalking. Nu blijkt dat de kans op een miskraam verkleint als aanstaande moeders foliumzuur slikken. De Nijmeegse gynaecologe in opleiding Willianne Nelen onderzocht in haar promotie-onderzoek het ontstaan van meerdere miskramen. Ze keek daarbij naar de (mogelijke) rol van stoornissen in de homocysteïne-stofwisseling, het stollingssysteem en in het ontgiftingssysteem. De gemiddelde kans van een volgende miskraam is 30 procent. Slikt de moeder foliumzuurtabletten dan neemt de kans af tot 11 of 18 procent afhankelijk van respectievelijk de verlaagde foliumconcentraties of verhoogde homocysteïne concentraties in het bloed van de moeder. kortom ik zou toch kijken of je het altijd in kan nemen ...
Klopt dan moet je 5mg foliumzuurslikken maar dat moet je samen met 50mg b6 en 1 mg b12 slikken. Ik weet het want ik heb zelf hyperhomocysteinemie.
Extra foliumzuur rond de conceptie vermindert kans op aangeboren hartafwijkingen Ingrid van Beynum, die deze week promoveerde aan het UMC St Radboud, heeft aanwijzingen gevonden dat extra inname van foliumzuur de kans op sommige aangeboren hartafwijkingen kan verminderen. Sinds 1993 is bekend dat extra inname van foliumzuur rondom de conceptie de kans op een kind met een open ruggetje verlaagt. Ingrid van Beynum: De afgelopen jaren heb ik onderzoek gedaan naar foliumzuur en aangeboren hartafwijkingen. Hartafwijkingen zijn de meest voorkomende aangeboren aandoeningen bij babys. Ik heb de Nederlandse EUROCAT-database geanalyseerd waarin alle aangeboren afwijkingen in Noord-Nederland worden geregistreerd. Daarin vonden we dat gebruik van extra foliumzuur rondom de conceptie het risico op aangeboren hartafwijkingen met twintig procent verlaagt. Voor sommige hartafwijkingen, zoals gaatjes in het tussenschot van het hart, was de risicovermindering het sterkst. Van Beynum bestudeerde ook genetische varianten - zogenoemde single nucleotide polymorfismen (SNPs) - in de foliumzuur en homocysteine stofwisseling. Daarbij onderzocht ze onder andere het verband tussen deze SNPs en aangeboren hartafwijkingen. Van Beynum: Het polymorfisme van het MTHFR-gen dat een lager niveau van het foliumzuur veroorzaakt, geeft een verhoogde kans op een aangeboren hartafwijking. Bij moeders met deze genetische variant die geen foliumzuur hadden gebruikt, is de kans op aangeboren hartafwijkingen bij het kind nog hoger. Mede gezien het relatief hoge aantal aangeboren hartafwijkingen is het gevonden preventieve effect van foliumzuur een extra aanmoediging voor vrouwen met een kinderwens om extra foliumzuur te gebruiken. Bron: UMC St Radboud Nijmegen - Oktober - Extra foliumzuur rond de conceptie vermindert kans op aangeboren hartafwijkingen