Cupcakes!

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Vlinderbloem, 8 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Voor een nieuw te openen bedrijf in Enschede 60 cupcakes gemaakt.
    4 verschillende smaken:
    Vanille met een aardbei mee gebakken en aardbeien crème.
    vanille met een hazelnoot/chocolade balletje en hazelnoot crème.
    Vanille met een framboos mee gebakken en frambozen crème.
    Chocolade met stukjes witte chocolade en chocolade crème.
     
  2. Babbs

    Babbs Niet meer actief

    @Liftrasa, ziet er mooi uit! Krijg er trek van!

    Morgen ga ik voor het eerst cupcakes maken. Heb er al veel over gelezen. Nu wil ik zelf botercreme gaan maken (voor een toef), maar ik zie veel verschillende recepten op Internet. Vooral de verhouding boter/poedersuiker verschilt nogal. Wat zouden jullie me aanraden? En is zo'n toef niet heel machtig, want het is toch een hap zoete boter die je neemt...En gebruiken jullie ook vanille suiker of essence erin?
     
  3. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Ik maak niet zo vaak cc's, maar wil toch eens komen showen als t mag ;)

    Deze heb ik vd week gemaakt!
    Gevuld met bbr en afgesmeerd met witte chocola
     
  4. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    En deze heb ik dezelfde avond ook gemaakt:
     
  5. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    Ik maak altijd merenque botercreme.
    Deze smaakt minder naar boter dan de boter/poedersuijer variant.
    En tja cupcakes met een toef creme zijn inderdaad machtig ;)

    Hier het recept wat ik gebuik.

    ingrediënten:
    140 gram eiwitten
    280 gram kristalsuiker
    280 gram roomboter* (of 420 gram voor de 1-2-3 verhouding) op kamer temperatuur en in stukjes.
    * op erg warme dagen is het verstandig een gedeelte van de roomboter door margarine of kokosvet te vervangen (maximaal de helft). Dit zorgt voor meer stabiliteit van je crème.

    Werkwijze:
    Neem een kom die op een pan heet water past. Handig is de kom van je mixer als die hittebestendig is. Doe de eiwitten en de suiker in een kom en klop ze goed door elkaar. Zet de kom boven de pan met kokend water; dit wordt ook wel au bain marie genoemd. Blijf nu voortdurend kloppen totdat de suiker gesmolten is en het mengsel goed heet is. Haal de kom uit de pan en mix op hoge snelheid totdat het mengsel stijve witte pieken maakt. Dit duurt zo'n 10 minuten. Zet nu de mixer op een lage stand en doe de boter er stukje voor stukje erbij, terwijl je blijft mixen.

    Als alle boter opgenomen is, zet je de mixer op een hogere stand en klop je de crème totdat hij er luchtig uitziet. Voeg eventuele smaakmakers toe, meng goed met een spatel en schraap langs de randen van de kom. Mix de crème nogmaals een minuutje goed door. De crème ziet er nu mooi glad en luchtig uit en voelt zijdezacht aan. De meringue botercrème is een week te bewaren in de koelkast. In de vriezer 3 maanden houdbaar.
     
  6. dagdroom

    dagdroom Bekend lid

    30 jul 2009
    598
    0
    0
    Mooi! waaruit bestaat de versiering?
     
  7. Babbs

    Babbs Niet meer actief

    Bedankt Liftrasa, ik laat morgen weten hoe het geworden is!
     
  8. Sann

    Sann VIP lid

    27 jan 2007
    16.307
    2
    38
    Brabant
    Waar heb je die oranjerode ondergrond mee gedaan?
     
  9. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Dat is geraspte kokos wat ik rood gekleurd heb :)
     
  10. mama32

    mama32 Bekend lid

    14 mrt 2010
    949
    0
    0
    Ik ben werkzaam als apothekersassistente!
    Zuid Limburg
    Net de eerste keer cc's gemaakt... Pfoeh wat een werk zeg. Ik had marsepijn van de aveve, maar wat plakt die.. Is dat normaal of doet fondant dat een stul minder??
     
  11. Smallville

    Smallville VIP lid

    1 jul 2006
    10.358
    0
    0
    stukken minder met fondant... tenminste vind ik
     
  12. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    @eliesje heeel leuk die hello kitty!!

    @liftrasa mooi, die sleutels vind ik erg leuk is dat een malletje?

    @kirstel erg leuk ! Was het lastig die kokos kleuren?

    Fondant plakt in mijn ogen net zo, ligt er ook aan welke mp je gebruikt. Ik heb eigenlijk altijd die van Zeelandia 1:3 werkt erg goed en lekker!
     
  13. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    Ik vind zelf fondant veel minder plakkerig dan marsepein! Maargoed de een vind dit, ander vind dat... Is persoonlijk. ;)

    Ik gebruik zelf ook marsepein van Zeelandia, is hele fijne marsepein en inderdaad heeeeel erg lekker! Niet zo mierzoet.


    Ik weet dat het een CC topic is, maar wou hem toch even showen. :) Mijn eerste taartje na de workshop!
     
  14. liftrasa

    liftrasa Fanatiek lid

    6 feb 2008
    1.522
    0
    0
    enschede
    @buffysummers Is inderdaad een silicone mal.
    Heb ik zelf gemaakt met sillicreation.
     
  15. 00Wendy00

    00Wendy00 Fanatiek lid

    30 jul 2008
    4.713
    2
    38
    Iris: Mooi strak zeg!

    Zo, vandaag Dane zijn verjaardag gevierd. De visite is het net weg.

    Ik had er van de week 6 als proef gemaakt en dit was voor het echie..

    Bekijk bijlage 163879
     
  16. eliesja

    eliesja VIP lid

    3 okt 2005
    8.226
    0
    0
    @t Home
    wauw mooi hoor
     
  17. eliesja

    eliesja VIP lid

    3 okt 2005
    8.226
    0
    0
    @t Home
    leuk gedaan!
     
  18. eliesja

    eliesja VIP lid

    3 okt 2005
    8.226
    0
    0
    @t Home
    @wendy, leuk gelukt, nog gefeliciteerd!

    Vanaf de verjaardag van de oudste ga ik ook zelf cakjes maken, geen taart meer hier. (de laatste wordt van buffysummers;))

    Zit boordevol ideeen. Moet alleen wachten met grote inkopen doen tot onze keuken klaar is, heb niet zoveel plek om al die spullen kwijt te kunnen.;)

    heb trouwens de bestelde spulletjes vandaag ontvangen, dure hobby, maar wel errug leuk!
     
  19. eliesja

    eliesja VIP lid

    3 okt 2005
    8.226
    0
    0
    @t Home
    ...wil ook gaan experimenteren met de vulling, als ik bv het cakebeslag blauw wil kan ik dan gewoon die kleurvloeistof gebruiken die ik gebruik voor de marsepein?

    en als ik bruine cakjes wil, hoef ik alleen maar cacao te gebruiken toch?
     
  20. Mamak

    Mamak Fanatiek lid

    8 jun 2008
    3.424
    48
    48
    thuis
    Ja.. dat kan.. gewoon kleurvloeistof erin maar wel één in gelvorm hoor.. dus geen van de toko.. maar bv americolor of wilton gebruiken..

    Bij bruin kan je cacao gebruiken maar dan kijrgen ze wel choco smaak.. je kan ook gewoon bruine kleurstof erin doen
     

Deel Deze Pagina