Hallo, Ik heb nog 200 ml. kokosmelk in de koelkast staan. Weet iemand iets lekkers waar ik dit voor kan gebruiken? En dan niet bij het avondeten, maar iets als dessert ofzo? Groetjes, Hanna
Kokos-Chocolade Mousse! Wat heb je nodig? - een kokosnoot - een blikje/pakje kokosmelk - 2-3 eetlepels cacao - eventueel een beetje suiker - een blender! Maak de kokosnoot open door 2 gaten te maken met een boor of een hamer + spijker in de 2 donkere ogen van de noot. Laat het kokoswater eruit lopen en vang dit op. Als al t water eruit is breek je de noot open door er flink op te slaan met een hamer (+ evt. beitel of schroevendraaier oid) op een harde ondergrond. Haal de kokos eruit en schil de bruine schil eraf met een dunschiller en doe dan de kokos in de blender. Doe er een blikje/pakje kokosmelk (of room) bij, 2-3 goeie eetlepels cacao en blenden maar! Het moet een papperige substantie worden, dus als het te dik is kun je nog wat van het kokoswater toevoegen. Eventueel naar smaak wat suiker toevoegen Dan in leuke glaasjes/bakjes doen, 30-60 min in de koelkast en dan....... Smullen maar!! Dit is echt zooooooo lekker (maak het regelmatig), alleen erg machtig Zou het dus niet te snel na het avondeten nemen.
Ik gebruik het met bananen en ananassap en dan id blender (met een halve creme fraiche). Heerlijke shake!!
Groene curry soep: Liter groentebouillon Je overgebleven kokosmelk Spekjes (klein bakje) Veel groente (bijv 400 gr voorgesneden groentepakket) Half of heel kopje rijst 2 el groene curry Spekjes bakken, groente erbij, na 3 minuten de bouillon erbij, de kokosmelk (ik gebruik normaal 400ml), 2 el groene curry en de rijst. Kleine 15 minuten laten koken en je hebt een heerlijk soepje!
Wat ik hier weleens met cocosmelk doe, is een smoothie ermee maken. 125ml cocosmelk Handjevol aardbeien, 1 banaan, evt 2/3 ijsklontjes (ik laat ze meestal achterwege) Dat alles in de blender of met een staafmixer en je hebt een heerlijke smoothie. Het is dus geen 200 in dit recept wat ik heb, maar misschien kun je van de aardbeien en banaan er meer in doen en dan toch de 200ml gebruiken? Kun je het delen met anderen.
Twee scheppen suiker, gelantine en tropisch fruit. Een heeeerlijk toetje Suiker in helft van melk oplossen. Gelantine uitknijpen en in de melk/suiker laten oplossen. De rest van de melk erbij. Wat fruit in vormpjes en de kokosgelantine erbij gieten. Laten opstijven in de koelkast.
Lekkere dingen allemaal die hier genoemd worden! ik wilde zeggen in een fruitsmoothie, maar die staat er al. Mocht je t nu nog niet weten, dan kan je een restje kokosmelk ook heel goed invriezen. Met ijsblokzakjes kan je kleine beetjes tegelijk gebruiken. (maar verwar de kokosmelk niet met je eigen melkvoorraad, anders wordt t een heel bijzondere curry )
Je hebt van dr Oetker van die pakjes chocolademousse. Die moet je met 200 ml melk aanmaken, maar kan ook met kokosmelk. Erg gemakkelijk en erg lekker
Rijsttoetje: Zachtgekookte rijst of paprijst met bruine suiker of palmsuiker (gula jawa), en daar kokosmelk over.
Kokos panacotta met bosvruchten; 200 ml slagroom 200 ml kokosmelk 3 el suiker 3 blaadjes gelatine 1 vanillestokje 1 bakje gemalen kokos Diepvriesbosvruchten. Evenveel suiker als bosvruchten. Panacotta op laten stijven in de koelkast. En dat eroverheen doen. Alles bij elkaar opwarm behalve de gelatine en de geraspte kokos aan de kook brengen. Gelatine ondertussen laten weken in koud water. Aan de kook is gelatine uitknijpen en erin doen goed doorroeren met Eem garde tot gelatine is opgelost. Dan storten in gewenst bakje, vorm Of coupe. Op moment dat je hem gaat eten bosvruchten erop en de garneringsmaak de geraspte kokos.
Werd al ongeveer genoemd: Rijstepap maken met de kokosmelk. Dus in plaats van de gewone melk gebruiken. Eventueel een beetje kokos, rozijntjes toevoegen en je hebt een lekker toetje!
Een potje groene/gele/of rode thaise currypasta halen, dit aanfruiten in pan met beetje olie, kipfilet stukjes toevoegen, wat roerbakgroente en de kokosmelk. Serveren met rijst.