verpleegkundigen in opleiding aanwezig?

Discussie in 'De lounge' gestart door Anne1985, 25 sep 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anne1985

    Anne1985 Fanatiek lid

    17 okt 2007
    1.364
    6
    38
    Is er iemand die een BBL of HBO opleiding verpleegkundige volgt? Ik zou graag wat dingentjes willen vragen :D
     
  2. Karagoz

    Karagoz VIP lid

    14 apr 2006
    7.984
    0
    36
    Moeder en verzorgende
    ergens in het land
    ik ben geen verpleegkundigen in opleiding maar een verzorgende in opleiding..
     
  3. luukske

    luukske VIP lid

    5 sep 2008
    6.682
    0
    0
    verpleegkundige
    limburg
    hoi hoi

    ik ben verpleegkundige....

    gr mirian
     
  4. germini

    germini Fanatiek lid

    29 mei 2008
    1.373
    0
    0
    ik ben verpleegkundige, maar begeleid wel leerlingen die BBL verpleegkunde niv. 4 doen.
    WEet niet of ik je kan helpen?
     
  5. Marsupilami

    Marsupilami Fanatiek lid

    12 dec 2006
    2.072
    309
    83
    verpleegkundige
    Ik ben ook een verpleegkundige en begeleid soms nog leerlingen. Zowel BBL als HBO. Wel steeds minder omdat wij een leerlingpraktijkbegeleider hebben.
     
  6. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.050
    2.186
    113
    Brabant
    me 2, dus vraag maar raak..
     
  7. Anne1985

    Anne1985 Fanatiek lid

    17 okt 2007
    1.364
    6
    38
    Ik heb besloten een 'carriereswitch' te maken en eindelijk verpleegkundige te worden. Ik wilde het al heel lang,maar het is er nooit van gekomen.

    Ik twijfel tussen de BBL opleiding of een HBO opleiding. Ik neig erg naar de MBO opleiding omdat ik persoonlijk denk dat ik dan genoeg hooi op mijn vork heb, met een gezinnentje erbij.

    Ik ben benieuwd of er mensen zijn die met de BBL opleiding parttime werken? En hoeveel het ongeveer verdiend? Is het echt salaris of is het een soort stagevergoeding? Werk je de hele opleiding in 1 ziekenhuis? En kies je tijdens de opleiding een specialisatie? Kortom, heeeel veel vragen dus!

    En niet onbelangrijk, zijn jullie gelukkig met jullie beroep als verpleegkundige, wat vinden jullie fijn en wat juist niet?
     
  8. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    In 'mijn' tijd ahum, moest je met bbl in elk geval 32 uur werken, ik weet niet of dat nu nog zo is en of dat haalbaar is? Dat is bij mij de reden geweest dat ik af moest haken uiteindelijk. Het waren teveel uren.
    Verder werkte ik in 1 ziekenhuis (hoewel je tegenwoordig zoveel fusies hebt, dat je misschien wel op die manier in 'andere' ziekenhuizen kunt werken. En we hadden officieel 1 externe stage. De eerste periode dat je fulltime naar school gaat heb je een vergoeding -zakgeld- en daarna heb je echt salaris dat ieder jaar oploopt.

    Maar oke, ikb en in 2001 gestopt ;) dus andere hebben vast wat 'up-to-datere' info ;)
     
  9. Elke1984

    Elke1984 Niet meer actief

    Anne, op de praktische vragen kan ik je geen antwoord geven aangezien ik in België woon. Ik ben vorig jaar afgestudeert als geriatrisch verpleegkundige en werk sinds een goed jaar in een psychiatrisch ziekenhuis op een opname-afdeling gerontopsychiatrie. (een mond vol...)
    Ik doe m'n job hééééééél graag! Vind het echt een geweldige job. Toen ik startte, had ik als doel op een intensieve zorgen-afdeling voor baby's te gaan werken maar tijdens de lessen en stages ging m'n hart meer naar ouderen. Vond het enorm interessant en dankbaar! Heb nog geen moment spijt gehad van deze specialisatie. Wij moesten in derde jaar een specialisatie volgen of verdergaan met de algemene opleiding. De opleiding duurt hier 3 jaar. Ik ben bachelor (geen idee hoe dat bij jullie noemt), dit betekent dat ik hoofdverantwoordelijke of dergelijke kan worden).
    Ik heb deze zwaardere versie van verpleegkunde gekozen omdat niemand geloofde dat ik dat aan zou kunnen. Ik had tijdens de middelbare opleiding 'maar' beroeps gevolgd... Ben toch maar lekker afgestudeerd met onderscheiding! ;)

    Kortom, ik vind het een prachtig beroep en zeker de moeite om je hard voor in te zetten! :)
     
  10. Marsupilami

    Marsupilami Fanatiek lid

    12 dec 2006
    2.072
    309
    83
    verpleegkundige
    Ik heb de BBL vorm gedaan. Wel vanwege vooropleiding verkort, dus in 2 jaar. Een medeklasgenootje werkte daar dan 28 uur en ik gewoon 36 uur. 28 uur was het minimum om aan vereiste uren te komen. Salaris kan ik je niets over zeggen. Dat moet je in een arbeidsvoorwaardengesprek horen hoe dat voor jou persoonlijk zit.
    Ik vind dat ik zeker geen slecht salaris mee naar huis neem. Werk nu bijna 28 uur per week. Maar als je ziet dat je de helft van de weekenden per jaar , gedeelte feestdagen, avond en nachtdiensten en ruzie over wanneer vakantie moet maken dan is het in vergelijking geen vetpot. Dan vind je vast met enige opleiding een baan van maandag tot vrijdag voor hetzelfde salaris. Als je het niet graag doet vind je het het ook allemaal niet waard en gooit je het bijltje er al snel bij neer.

    Ik vind het een heerlijk beroep. Maar op zijn tijd ook het meest ondankbare werk wat er is. Het is niet alleen maar helpen, klaarstaan en bedankt worden. Ook hier lees ik vaak kreten als, dien een klacht in of ....die had ik een klap verkocht. Soms terecht hoor, maar ook verpleegkundigen zijn mensen, maar zo worden we vaak niet bekeken door patienten en hun naasten.

    Lees deze maar eens door, komt erg kort bij de waarheid :D
    zo gaat je dienst er soms aan toe.

     
  11. Noatje

    Noatje Fanatiek lid

    12 apr 2008
    3.488
    0
    36
    N-BR
    Ik heb in 2004 en 2005 gesolliciteerd voor BBL verpleegkunde; je moet inderdaad een contract hebben voor 32 uur en je verdient het eerste jaar zo'n 1024,- p.m. wat elk jaar oploopt...

    Dit is nog steeds (redelijk) uo-to-date merkte ik want ook ik zit te denken volgend aar september BBL te starten. Denk eraan dat je wel moet solliciteren voor februari '09, schrijf zoveel mogelijk ziekenhuizen aan.
    er zijn immersmeer dan 200 gegadigden or zo'n 20 plaatsen....;)
     
  12. Anne1985

    Anne1985 Fanatiek lid

    17 okt 2007
    1.364
    6
    38
    Hoi Noatje, Is dat salaris bruto of netto? Ik ben al ziekenhuizen aan het aanschrijven, maar ik weet eigenlijk niet of dit de goede volgorde is. Eerst een baan vinden in het ziekenhuis of eerst aanmelden voor de opleiding? Hoe heb jij dat gedaan?

    @all, bedankt voor de duidelijke informatie. Ik heb er echt heel veel zin in! (ook dat het stukje van Brenda77, waar ik me ineens heel veel bij voor kan stellen)

    Andere informatie en ervaringen zijn nog steeds meer dan welkom!
     
  13. Anne1985

    Anne1985 Fanatiek lid

    17 okt 2007
    1.364
    6
    38
    en ik vraag me af of je school/boekengeld ook betaald word?
     
  14. Noatje

    Noatje Fanatiek lid

    12 apr 2008
    3.488
    0
    36
    N-BR
    Eerst een baan in het ziekenhuis zoeken dat is belangrijkste, zelfs te laat aanmelden met uitleg dat e nog geen werkplek had is meestal geen probleem.

    Het salaris is dacht ik bruto, maar hier komt nog wel toeslag denk ik bij voor weekend en nachtdiensten (die je wel verplicht bent als je 18 jaar of ouder bent ;))

    De meeste ziekenhuizen betalen een gedeelte en soms zelfs heel het bedrag van je schoolgeld, boekengeld twijfel ik over. Maar die uitleg krijg je bij je gesprek denk ik wel.
     
  15. famke84

    famke84 Actief lid

    21 nov 2007
    279
    0
    0
    verpleegkundige
    Friesland
    Ik doe nu de HBO-V BOl variant. Heb hiervoor MBO-V gedaan. Ben wel over twee weken afgestudeerd ;)

    Dus vraag maar als je wat wilt weten!
     
  16. Anne1985

    Anne1985 Fanatiek lid

    17 okt 2007
    1.364
    6
    38
    Hoi Famke, wat goed zeg! Kun je het goed combineren? Het studeren en je kindje? En als ik zo brutaal mag zijn, hoeveel studiefinanciering kreeg je totaal toen je MBO deed? (ik neem aan dat je toen ook de BOL opleiding deed?)
     
  17. famke84

    famke84 Actief lid

    21 nov 2007
    279
    0
    0
    verpleegkundige
    Friesland
    Uhm ik weet niet meer hoeveel ik toen kreeg want ik was toendertijd af en toe op mezelf om stage te lopen dus toen kreeg ik weer meer. JMaar dat is ook afhankelijk van je inkomen van de ouders.

    Nou het combineren gaat wel maar was wel erg lastig hoor... Gelukkig heb ik mijn MBO-V gedaan dus dat scheelde wel een heel eind.
     
  18. Jufffie

    Jufffie Niet meer actief

    Ik heb PABO-diploma op zak en wil HBO-V gaan doen.

    Wat raden jullie mij aan?
    Deeltijd of duaal?
     
  19. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Ik ben zelf 3 jaar geleden begonnen met de Mbo-BBL opleiding to verpleegkundige.
    Ik ben er wel na het eerste jaar mee gestopt omdat ik in de praktijk erachter ben gekomen dat het lichamelijk te zwaar voor me is :( Ik heb namelijk nogal gewrichtsklachten ed...

    Maargoed, je moet solliciteren bij een ziekenhuis of instelling (die dus BBL-leerlingen aanneemt) om te beginnen. Word je daar aangenomen dan melden zij je aan bij de school waar ze mee samenwerken voor de opleiding, dus dat scheelt alweer :)

    Wat betreft het kiezen voor een specialisatie, daarvoor moet je allereerst bij jezelf bedenken of je in een ziekenhuis wilt werken, een psychiatrische instelling of een gehandicapteninstelling.
    Dat zijn in het begin de eerste 3 dingen waar je in principe uit kan kiezen.
    Psychiatrie en gehandicaptenzorg is al vrij gespecialiseerd en eenmaal daar zal je niet heel veel verschillende keuzes kunnen maken wat betreft specialisatie.
    Om die reden kiezen de meesten voor het ziekenhuis.
    Tijdens je gehele opleiding kom je op verschillende afdelingen terecht in het ziekenhuis waar je dan 'stage' loopt.

    Het eerste jaar van je opleiding is vooral heel veel theorie in je hoofd stampen met tussendoor een paar korte stages om je theorie in de praktijk te mogen uitvoeren.
    Het eerste jaar krijg je (zoals ze dat noemen) zakgeld van de instelling waar je aangenomen bent.

    Vanaf het tweede jaar ga je 1 dag in de week naar school en gemiddeld 4 dagen werken (kan ook de ene week 6 dagen werken zijn en de andere week 2 bijv). Je wordt gewoon ingeroosterd wanneer je nodig bent en je werkt dus gewoon mee met het team naarmate wat je mag doen. En beetje bij beetje mag je dus steeds meer werkzaamheden verrichten.

    Verder zal het vanaf het 2e jaar dus ook steeds meer een baan voor je worden dan een opleiding en dat vond ik zelf een heel fijn idee :)

    Wat betreft een specialisatie kiezen, je krijgt dus in het ziekenhuis meerdere aspecten en afdelingen te zien en in het 4e jaar (als ik het goed heb) kan je je meer gaan verdiepen in die richting.

    Een echte specialisatie kiezen (zoals bijv, 1e hulp, of Intensive Care) dat doe je NA je opleiding, want daarvoor moet je een vervolgopleiding doen.

    Zo, het is een heel verhaal, maar ik hoop iig dat je er wat aan hebt en dat ik vragen beantwoord heb die eerder nog niet beantwoord zijn.

    Succes!

    P.s. Probeer een zo uitgebreid mogelijke brief over jezelf te schrijven en probeer het spontaan en echt voor 100% vanuit jezelf te laten komen. Er zijn echt heel veel aanmeldingen, maar weinig plaatsen en als je brief al niet opvalt zal je waarschijnlijk ook niet uitgenodigd worden voor een gesprek....
     
  20. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Op de vraag van studiefinanciering:

    Dat ligt ten eerste aan het inkomen van je ouders, MAAR als je geregistreerd samenwoont of getrouwd bent (en dus niet meer afhankelijk bent van je ouders) dan ligt het aan het inkomen van je partner...
     

Deel Deze Pagina