Ideeën voor een pasta salade?

Discussie in 'De lounge' gestart door Niicci, 7 jun 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ganzje

    Ganzje Actief lid

    5 nov 2012
    264
    1
    18
    NULL
    NULL
    Pasta koken in boulion, smac in kleine stukjes, rauw uitje , augurk, paprika , peper en zout erggg simpel maar super lekker.
     
  2. Vlinder 85

    Vlinder 85 Bekend lid

    10 mei 2011
    811
    0
    16
    Brabant!
    Penne pasta
    Bacon
    Komkommer
    Pijnboompitjes

    (je kan er eigenlijk erdoor heen gooien wat je wilt, b.v. paprika,uitje)

    Penne koken
    Bacon uitbakken en in kleine stukjes snijden
    Komkommer fijn snijden
    Pijnboompittjes eventjes bruin laten worden in pannetje
    Alles mengen en dressing kan je zelf maken of wat je hebt staan in je koelkast.

    Zelf maken dan doe ik het vet van de bacon een beetje azijn erbij en that´s it!
     
  3. monkeylove

    monkeylove Niet meer actief

    Zo, dit topic sla ik even op zo in de zomermaanden. Echt lekker hoor al die salades.
    Ik maak hem zelf meestal met tonijn of zalm dus niet echt geschikt voor TS, maar je kan de tonijn natuurlijk ook vervangen voor gekruide kip.

    fussili
    bakje cherrytomaten
    zakje rucola
    ui
    3 blikjes tonijn of zalm op oliebasis
    Calve citroen mayo.

    Fussili koken, uitje in stukjes door de fussili.
    Tomaatjes halveren en door de fussili, rucola beetje snijden en erdoor, tonijn of zalm erdoor, zout, peper en dan de citroen mayo, lekker simpel.
     
  4. Chocoladekoekje

    Chocoladekoekje VIP lid

    25 mei 2010
    7.799
    43
    48
    Wij doen hem vaak met maïs, komkommer, spekjes, rucola en roomkaas (er doorheen roeren als de pasta net afgegoten is. Eventueel wat zout en peper toevoegen.
     
  5. troetjuh

    troetjuh Fanatiek lid

    21 okt 2010
    2.654
    34
    48
    Niks
    Op een mooie plekje
    Mmm krijg spontaan honger 😜
     
  6. ona81

    ona81 Bekend lid

    19 aug 2011
    844
    0
    0
    Heerlijk thuis geweest tot onze zoon 8 manden was,
    Fusilli, chorizo UN stukjes, rucola door de net gekookte en afgegoten pasta en de dressing maken van rode pesto gemengd met wat olie. Heerlijk!
     
  7. eef80

    eef80 Niet meer actief

    Blauwe kaas, rucola, balsamico azijn, olijfolie, pijnboompitjes en spekjes.

    gedroogde tomaat, cherrietomaatjes in partjes, pijnboompitjes en verse bsilicum en olijfolie
     
  8. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Heel simpel :)

    - Spaghetti koken en af laten koelen
    - Mayonaise erdoor
    - Stukjes Ananas, hamblokjes (ham uit blik) en stukjes zoete appel erdoor en t is klaar!
    Het klinkt misschien als een rare combinatie, maar het is errug lekker! :D
     
  9. Brabootje

    Brabootje Actief lid

    11 feb 2013
    395
    1
    18
    NULL
    Ik maak 'm altijd met gerookte kip, avocado, tomaat, komkommer, augurk, rucola, gekookt ei en tuinkruiden dressing... Mmmmmh! :)
     
  10. soefdeboef

    soefdeboef Fanatiek lid

    5 aug 2011
    2.049
    0
    0
    Pasta
    Port salut
    Zongedroogde tomaatjes in olie
    Rucola
    Rode, gele en groene paprika
    Evt parmezaanse kaas ter garnering

    En dan standaard dressing maken; olijfolie, balsamico, peper, zout en (liefst verse) kruiden zoals basilicum, tijm, oregano.

    Andere is;
    pasta
    Blauwschimmel kaas
    Stukjes peer en/ of appel en/ of druiven
    Sla mix
    Walnoten

    En wederom bovenstaande dressing.

    Ook die couscous salade vind ik lekker, maar die maak ik altijd mbv zo'n kruidenzakje en dan groenten erdoor wat me lekker lijkt.

    Ik krijg helemaal zin om salades te maken :D!
     
  11. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Pasta
    Kerstomaatjes in twee
    Komkommer in fijne stukken
    Zilveruitjes
    Eventueel stukjes rode paprika
    Eventueel hamblokjes

    Soms serveer ik hem ook gewoon zonder ham, maar als "salade" met fishsticks.
     
  12. mcm78

    mcm78 Bekend lid

    6 mei 2011
    852
    1
    16
    NULL
    NULL
    Bolletje mozzarella in stukjes snijden, bakje kerstomaatjes (gehalveerd) erbij, bosje verse basilicum hakken en er ook in, flinke scheut olijfolie, balsamico azijn, teentje knoflook persen en erbij, zout en peper, goed mengen, en dan de ijskast in. Uurtje laten marineren. Dan pasta koken (penne of fusili), afgieten en heet door het mozzarella-tomaatjes mengsel roeren (zodat de mozzarella beetje smelt). Af laten koelen tot lauwwarm, en dan verse geraspte parmezaanse kaas erover! Mmmmm! :) (Vind hem zelf errug lekker haha! ;) )
     
  13. Niicci

    Niicci Fanatiek lid

    1 apr 2013
    2.700
    49
    48
    Nederland
    Ik ga alles even lezen haha! Zooo wat een reactie's! :)
     
  14. LW85

    LW85 Fanatiek lid

    24 jun 2012
    4.082
    604
    113
    Fusili, af laten koelen.
    2 blikjes tonijn in olie mengen met: peper, zout, fijne gesneden rode ui, gehakte zongedroogde tomaatjes.
    Wat courgette in kleine stukjes gaar maken.
    Dat door de pasta.
    Geroosterde pijnboompitten en rucola erop en klaar!
     

Deel Deze Pagina