Langer dan een jaar bezig...

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Aislyn, 7 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Aislyn

  Aislyn Fanatiek lid

  16 feb 2011
  2.448
  1
  38
  Dordrecht
  Hoi allemaal,

  Ik ben benieuwd wie er hier allemaal al langer bezig is dan een jaar om zwanger te raken.

  Mijn vriend en ik zijn in januari naar de huisarts gegaan omdat we toen een jaar bezig waren. En nu zijn er zomaar weer een paar maanden voorbij gegaan met alleen maar onderzoek. Bij mij is tot nu toe niets afwijkends gevonden. Bloedtest gedaan, echo, samenlevingstest. Allemaal in orde, ik heb een bewezen eisprong. Bij mijn vriend is zaadonderzoek gedaan en dat was wel heel slecht. Maar omdat hij koorts heeft gehad wil het allemaal niets zeggen. En dus moet ik weer wachten tot ze opnieuw zijn zaad kunnen onderzoeken. Verder gaan ze niets doen voorlopig.

  Ik ben benieuwd of dat bij jullie ook allemaal zo ging en zo lang duurde. Voor mijn gevoel doe ik niets anders meer dan wachten. En vooral wachten op een ongesteldheid die iedere keer ongenadig doorbreekt.

  Mijn vriend is er allemaal vrij kalm onder, maar ik ga er zowat aan onderdoor. Hij lijkt het vooral erg voor mij te vinden en niet zozeer voor zichzelf. Nadeel is wel dat ik me hierdoor ontzettend alleen voel.
   
 2. pantertje

  pantertje Bekend lid

  31 dec 2010
  531
  0
  0
  hi hier hetzelfde hoor. (wij zijn 9 maanden bezig en do as 1e afspraak met gyn)
  wij vrouwen zijn gevoeliger en trekken het ons allemaal heel erg aan. En de meeste mannen blijven er allemaal veel relaxter onder. dit doen ze bewust , ze willen niet dat t hun leven gaat beinvloeden en het is niet dat hij het niet even graag een kindje wil als jij hoor. Helemaal niet, maar dat is nou eenmaal de manier waarop ze er op reageren.
  Maar wees er blij mee, laat hem vooral geen stress krijgen, daar gaat hij alleen maar slechter van presteren en het is ook slechter voor zijn zaad :)
  Als je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat, kan je altijd op deze site met andere vrouwen kletsen die in hetzelfde schuitje zitten.
  Pantertje
   
 3. fidel2010

  fidel2010 VIP lid

  26 aug 2010
  6.659
  212
  63
  NULL
  NULL
  hey

  ook ik sluit me hier bij aan, kijk maar naar me onderschrift.. nu nog 2 daagjes op het wachtbankje maar de temp was al iets naar beneden dus ik denk dat we weer een ronde verder moeten, had het zo gehoopt voordat alles zo definitief werd
   
 4. Aislyn

  Aislyn Fanatiek lid

  16 feb 2011
  2.448
  1
  38
  Dordrecht
  @ Pantertje: Succes bij de gyn donderdag! Ik had met negen maanden ook al wel naar de dokter gewild, mijn gevoel zei me dat er iets niet goed zat. Mijn vriend wilde echter wachten totdat we een jaar bezig waren. Hij is zo rationeel erover. Misschien komt het ook wel omdat ik teveel bezig ben met mijn eigen gevoel dat ik het bij hem niet goed kan zien. Hij zegt zelf ook wel dat het voor hem gewoon anders is.

  @fidel2010: Ik temperatuur eigenlijk niet, ik vind het heel moeilijk om dat iedere dag op dezelfde tijd te doen. Ik heb een heel regelmatige cyclus dus ik weet bijna precies wanneer mijn eisprong is. Afgelopen zaterdag heb ik hem volgens mij zelfs gevoeld, hele lichte krampjes had ik toen. Heb je nog andere tekenen gehad dat je ongesteld moet worden?

  Na de teleurstellende resultaten van mijn vriend heb ik heel erg weinig hoop op een spontane zwangerschap. Ik denk niet dat het aan de koorts ligt, natuurlijk is dat heel slecht voor het zaad, maar als hij zonder koorts wél goed zaad had gehad dan had ik voor mijn gevoel al lang zwanger moeten zijn.
   
 5. Flippo123

  Flippo123 Niet meer actief

 6. Marjolijn

  Marjolijn Fanatiek lid

  22 aug 2010
  1.154
  0
  0
  NULL
  NULL
  @Aislyn: Misschien vind je het leuk om je bij ons clubje te voegen?
  Wij zijn allemaal een jaar tot ruim een jaar bezig. Ook lopen velen van ons in het ZH voor onderzoeken.

  http://www.zwangerschapspagina.nl/zwanger-worden-clubs/254987-2011-2e-jaar.html

  Voel je welkom!

  (En wie weet brengt het je geluk ;). Vorige maand voegden 3 nieuwe meiden zich bij ons en 2 daarvan zijn nu zwanger :) Geeft ons ook goede hoop!)
   
 7. fidel2010

  fidel2010 VIP lid

  26 aug 2010
  6.659
  212
  63
  NULL
  NULL
 8. zeeuwsmeisje81

  zeeuwsmeisje81 Actief lid

  13 dec 2010
  261
  0
  0
  hai hai,

  Fijn he om te lezen dat je niet de enige bent !

  ook ik ben al vanaf dec 2009 bezig en heb net de male molen achter de rug..
  Alles is goed, maar en samenleving ken ik niet?wil je dit aub uitleggen???

  Wij hebben nu met de gyn afgesproken dat we tot juni blijven oefenen en dan weer terug gaan voor verdere stappen.... welke weet ik niet !!

  Ik heb echt wel eens van die dagen dat ik bang ben dat het ons niet gegund wordt, maar blijf hoop houden dat het goed komt !!!
  Suc6 !!!!!
   
 9. Aislyn

  Aislyn Fanatiek lid

  16 feb 2011
  2.448
  1
  38
  Dordrecht
  Voor de samenlevingstest moet je vlak voor je eisprong naar de gynaecoloog. De avond ervoor is het de bedoeling dat je seks hebt. De gynaecoloog neemt wat slijm af met behulp van een eendebek. Dit gaan ze bekijken onder de microscoop. Als het goed is moeten ze nog zaadcellen zien bewegen. Als er iets mis is met het slijm van je baarmoedermond dan kunnen de zaadcellen niet overleven. De eerste keer (begin februari) was ie negatief, maar afgelopen donderdag was ie positief. Stiekem hoop ik dat dit betekent dat mijn vriend zijn zaad dus al aan het herstellen is. Stomme rotkoorts, ik hou hem voortaan uit de buurt van iedereen die griep heeft.
   
 10. zeeuwsmeisje81

  zeeuwsmeisje81 Actief lid

  13 dec 2010
  261
  0
  0
  bedankt voor de uitleg !!

  ben ook wel erg benieuwd voor je !

  Zoals je kan zien moet ik over 2 dagen ongi worden, en heb al ruim een week steken in mn onderbuik, die anders nooit heb, vanmorgen al een vroege test gedaan... die was negatief, denk dat wij onze hoop op de volgende ronde moeten vestigen...

  groetjes en suc6 !
   
 11. Aislyn

  Aislyn Fanatiek lid

  16 feb 2011
  2.448
  1
  38
  Dordrecht
  Het vervelende is dat tekenen dat je ongesteld moet worden heel veel lijkt op tekenen dat je zwanger bent. Heel veel vrouwen hebben juist in het begin kramp in hun baarmoeder als ze zwanger zijn heb ik gelezen. Hoewel een week voor je NOD wel erg vroeg is, volgens mij heb je dan nog nauwelijks zwangerschapshormonen.

  Zo'n vroege test zegt niets, dat kan heel makkelijk een negatief resultaat geven terwijl je wel zwanger bent, of een positief resultaat en dat het dan een dag erna alsnog mis gaat. Dus als je nog twee dagen hebt te gaan en je hebt nog geen tekenen dat je ongesteld moet worden dan zou ik niet opgeven. Hoewel ik zelf ook heel goed snap dat je geen valse hoop wilt krijgen. Ik duim toch nog even voor je.
   
 12. fidel2010

  fidel2010 VIP lid

  26 aug 2010
  6.659
  212
  63
  NULL
  NULL
  idd een negatieve test zegt niet altijd wat, de vorige keer bij mijn MK teste ik pas 8 DAGEN overtijd positief... dat hield de spanning er ook wel in, al voelde ik me echt anders als anders..

  probeer iig nooit tevroeg te testen, want je kan alleen jezelf er verdriet mee doen, 1 test negatief, of 2 test heel licht positief waarna je na een vmk krijgt, terwijl dit normaal ongemerkt gebeurt en dit bespaard zo heel wat verdriet, is mijn ervaring teminste..
   
 13. fidel2010

  fidel2010 VIP lid

  26 aug 2010
  6.659
  212
  63
  NULL
  NULL
  en dames hoe is het hier ondertussen ????
   
 14. anamie

  anamie Lid

  20 apr 2009
  82
  0
  0
  Wij zijn nu 2 jaar bezig om zwanger te worden.
  3 keer een vroege miskraam gehad. Ik weet niet of ik nog wel naar de huisarts wil omdat ik al 38 ben. Als de onderzoeken lang duren ben ik zo over de 40 en dat wil ik ook niet. Zaterdag weer ongesteld geworden na 26 dagen. Heb dus wel een regelmatige cyclus gelukkig. Hopen dat het dit jaar nog gaat lukken en anders stoppen we er mee, hoe moeilijk dat ook is.

  Groetjes
   

Deel Deze Pagina