lekkere smeerseltjes voor op stokbrood

Discussie in 'De lounge' gestart door loesje1982, 9 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    ik weet dat er hier lekkerbekken tussen zitten, dus kom maar op met de zelfgemaakte smeerseltjes voor op stokbrood! :D

    mn man is zondag jarig, we vieren t klein omdat we in de zomer een grote bbq doen, nu had ik voor bij de borrel lekker stokbrood gedacht met smeerseltjes, anders dan de geijkte hapjes.

    ik kom alleen niet verder dan heksenkaas (zelf maken) en eiersalade. ook heb ik een blauwschimmelkaasje in huis.
     
  2. miracle of love

    miracle of love Bekend lid

    17 apr 2010
    679
    0
    16
    Filet americain, kip kerrie salade zelf tonijnsalade maken

    Wat ik altijd maak voor op brood is bruschetta dit is hoe ik hem altijd maak (je hebt zoveel varianten):

    Tomaten klein snijden.
    Veeeel Olijfolie, basilicum, oregano, zout en een beetje knoflookpoeder er doorheen en ik rasp altijd een beetje grana padano (=kaas) eroverheen uurtje laten intrekken en dan smullen maar...mmmmm :D

    Heb nu alweer trek :)
     
  3. tulip

    tulip Niet meer actief

    - in verschillende winkels (c1000, ah) heb je potjes met kruiden, die je of met water of met olie (goed opletten, verschilt per potje) moet mengen en dan heb je een heerlijke aioli voor op stokbrood. Ze zijn er in verschillende smaken.
     
  4. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    Zelf pesto maken! kei simpel en zoooo lekker! :)

    bosje bascilicum, ongeveer 50 gr (geroosterde) pijnboompitten, parmezaanse kaas, 3 teentjes knoflook, zout en dan malen en uiteindelijk veel olijfolie toevoegen. :D echt heerlijk!
     
  5. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    @miracle: doe je gewoon verse tomaten?

    @tulip: waar vind ik die potjes, een c1000 is hier wel in de buurt, bij de kruiden of ergens anders?
     
  6. belinda203

    belinda203 Bekend lid

    23 mrt 2008
    784
    0
    0
    verzorgende I.G.
    Odijk
    -tapenade
    -pesto rood en groen
    -kruidenboter
    -roomkaas(bv Philadelphia)
    -filet americain
    -makreefilet
    -stukjes zalm,paling of haring)
    -diverse soorten kaas
    -smeerkaas met sambal
    -misschien uit de oven met geitekaas en honing
    -je hebt van Buko een bakje roomkaas met ananas,lekker fris!

    Zoiets???? :D
     
  7. miracle of love

    miracle of love Bekend lid

    17 apr 2010
    679
    0
    16
    O'ja zelfgemaakte kruidenboter.

    Pakje gezouten boter, deze alvast helemaal fijn prakken met een vork. Daarna zout, knoflookpoeder (kan ook vers) en bieslook door de boter roeren en voila zelf gemaakte kruidenboter :D
     
  8. miracle of love

    miracle of love Bekend lid

    17 apr 2010
    679
    0
    16
    @ loesje: Ja gewoon verse tomaten ik neem wel altijd trostomaten of zo'n grote bak met van die kleine tomaatjes die vind ik altijd net wat lekkerder smaken dan de gewone tomaten (zijn vaak wat waterig ;))
     
  9. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik heb ze ook van de c1000, ze staan hier tussen de conimex en pasta producten, daar heb je een rijtje tussen met al dat soort producten en anders tussen de kruiden denk. Het zijn 5 hoekige potjes van c1000 merk.
     
  10. loesje1982

    loesje1982 Fanatiek lid

    4 apr 2011
    2.070
    0
    0
    Hier
    daar kan ik al wat mee, zal morgen eens kijken wat ze hebben, vind zelfmaak dingetjes vaak lekkerder dan gekocht
     
  11. Yupgup

    Yupgup Fanatiek lid

    18 mrt 2011
    3.745
    0
    36
    Onze grote beer en kleine welpje!
    Gelderland
    'gewoon' wat lekkere dingen fijnmalen... bijv. (gedroogde) tomaat met kappertjes, it. kruiden en tonijn, olijfolie erbij, heerlijk.

    Feta, zure room en rode (evt. zoete) pepertjes is hier ook favoriet. Peper en zout naar smaak.

    Ook eten we hier graag tzaziki= griekse yoghurt met komkommer (fijngesneden), knoflook en wat basilicum. Even googelen voor wat variatierecepten.
     
  12. Uk80

    Uk80 Fanatiek lid

    Bieslooksaus! Heerlijk!

    Verse bieslook in stukjes knippen door de mayonaise, zout en peper erbij en klaar ben je. Even een paar uurtjes van te voren maken (of een dag van te voren) en dan smaakt het veel lekkerder!
    Je kunt ook half mayonaise en half turkse yoghurt doen.
     
  13. MissBianca

    MissBianca Fanatiek lid

    11 jun 2011
    1.143
    12
    38
    Uden
    Ohh ik krijg honger van jullie berichten!
    Wat ik ook heel lekker vind, is de bourgondische vleessalade van de Jumbo.
     
  14. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    pittige kip van de c1000 zo verslavend:D
     
  15. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Boehoehooooooeeeeee (tranen vliegen in het rond). Ben aan de lijn en dan ga ik dìt topic lezen...... dom dom DOM:$
     
  16. tulip

    tulip Niet meer actief

    ach loetje, haha, ook niet doen dan he;)??
     
  17. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Hihi, ik doe aan zelfkastijding:D (snel weer weg hier)
     
  18. sneeuwpop

    sneeuwpop Fanatiek lid

    11 feb 2010
    2.273
    0
    0
    gehakt rul bakken als dat klaar is een nasi mix erdoor doen
    zeer lekker en warm opdienen.
    nasi mix wel even maken op recept dan, ik die van knorr altijd
     
  19. Jusi

    Jusi VIP lid

    4 mei 2007
    8.057
    2
    38
    Eiersalade:
    Kook een stuk of 6 eitjes, hardgekookt.
    Snipper een uitje, prak de eitjes en gooi er wat mayonaise, zout en peper bij. De boel door elkaar mixen met een vork, en klaar is je eiersalade!

    Zalmsalade:
    Blikje zalm, ontgraat de zalm als dat nodig is.
    Snipper een uitje, doe dat bij de zalm. Gooi er wat mayonaise bij en mix het geheel, en je hebt zalmsalade.
     
  20. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Romige knoflooksaus van de AH uit t versvak (ronde bakjes).
    Superlekker op stokbroodjes!
     

Deel Deze Pagina