Het ultieme gehaktballen recept..

Discussie in 'De lounge' gestart door moontje2008, 6 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. moontje2008

    moontje2008 VIP lid

    7 aug 2008
    9.366
    87
    48
    Vrouw
    Docente Engels
    Achterhoek
    Ok.. Weer een kookvraag :D

    Ik vind lekkere stevige gehaktballen met een krokant korstje echt heerlijk, maar krijg dat nooit voor elkaar, ze smaken flauw of vallen van ellende uit elkaar.. Dus wie heeft er lekkere recepten, en wat voor soort gehakt gebruik je dan?

    Fijne avond allemaal!

    X
     
  2. Michelle89

    Michelle89 Bekend lid

    20 sep 2009
    924
    0
    0
    Deurne (NB)
    1 kilo half om half gehakt,
    2 beschuitjes
    2 eieren
    peper en zout,

    Door elkaar mengen, ballen er van draaien! en bakken maar :)
     
  3. Michelle89

    Michelle89 Bekend lid

    20 sep 2009
    924
    0
    0
    Deurne (NB)
    Ohja, zorg dat je gehaktballen rondom goed glad zijn voor je ze in de pan doet, anders vallen ze inderdaad uit elkaar ;)
     
  4. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik gebruik rundergehakt, dan uitje fijnsnijden, door het gehakt heen, eitje erdoor, paneermeel, italiaanse kruiden, peper en zout. Dan eerst op hoog vuur aanbakken, dan krijg je een lekker krokant laagje en dan 45 minuutjes op laag vuur gaar laten worden. Goed water erbij..anders worden ze droog
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Zo maak ik ze altijd:

    300 gram biologisch rundergehakt
    1 biologisch ei
    2 beschuiten
    gehaktkruiden (Silvo)

    Op redelijk hoog vuur aanbraden en dan nog een kwartiertje gaar sudderen. Echt superlekker en ze vallen net niet uit elkaar :)
     
  6. Kristel86

    Kristel86 VIP lid

    4 feb 2008
    8.631
    851
    113
    Vrouw
    Niet helemaal wat je vraagt, maar voor mij zijn dit de lekkerste gehaktballen:

    - Rundergehakt
    - Ui
    - Paneermeel
    - Rauw ei
    - peper/zout/kruiden naar smaak

    Ui snipperen en door het gehakt heen "kneden"; ei erbij, lekkere scheut paneermeel en kruiden naar smaak.
    Alles mengen, ballen maken en hoppakee, in de pan ermee! (met deksel)
    Het lekkerst is het als je op het einde wat jus (zakje oid) erbij maakt in de pan en de gehaktballen hier nog even 10-15 min in laat sudderen :D
     

Deel Deze Pagina