Mama's (to be) van tweelingen en drielingen

Discussie in 'Ik ben zwanger' gestart door Lorna8, 17 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Lorna8

  Lorna8 Lid

  17 jul 2017
  5
  0
  1
  Vrouw
  Hallo allemaal,
  Vandaag is mijn eerste dag op dit forum.

  Ik heb al even gezocht, maar ik kon zo gauw niet een groep vinden van mama's (to be) van tweelingen of drielingen. Na een lange weg gegaan te hebben, ben ik nu zwanger van een drieling..!
  Ik merk dat ik er nogal ondersteboven van ben en graag in contact zou komen met hoe mama's van meerlingen de zwangerschap en de periode daarna ervaren (hebben).

  Onlangs zijn mijn man en ik ingelicht over de kansen en risico's van een drielingzwangerschap in twee verschillende ziekenhuizen en we staan de komende weken voor de verschrikkelijke keuze om 1 van de 3 te reduceren om de andere 2 een betere kans te geven en de kans op vroeggeboorte te verkleinen.
  Of om definitief te kiezen voor een drielingzwangerschap.
  Ik hoop van jullie te horen!
   
 2. megamutsje

  megamutsje Bekend lid

  14 feb 2017
  521
  166
  43
  Vrouw


  Ik heb hier geen ervaring mee. Maar ik wil je wel heel veel sterkte wensen.
  Wat een onmenselijke keuze.
   
 3. NavyCrimson91

  NavyCrimson91 Niet meer actief

  Allereerst, van harte gefeliciteerd! Heel bijzonder, een drieling zwangerschap!

  Er zijn hier verschillende leden (geweest) die een drieling hebben.
  Maar je zou ook even kunnen kijken in het topic 'zwanger van een tweeling', die staat bij zwangerschap clubs geloof ik.
  Daar zijn vast een hoop mama's die je willen helpen!

  Maar heftig hoor... die keuze, wat vreselijk om te moeten maken.
  Maar is er iets speciaals aan de hand dat ze aandringen op een reductie? Want ik dacht dat drielingzwangerschappen toch niet heel ongewoon zijn...
  Ik wens je in ieder geval heel veel sterkte en kracht toe de komende tijd!
   
 4. Lorna8

  Lorna8 Lid

  17 jul 2017
  5
  0
  1
  Vrouw
  Megamutsje en Navycrimson, dank voor jullie snelle reacties!
  Ik zit even te kijken, maar kom er niet helemaal uit hoe ik navigeer naar 'Zwangerschapsclubs', weten jullie dat?
   
 5. Lorna8

  Lorna8 Lid

  17 jul 2017
  5
  0
  1
  Vrouw
  Dank je wel!
   
 6. Dubbelgeluk

  Dubbelgeluk VIP lid

  18 mei 2013
  11.876
  10.800
  113
  Het LUMC is volgens mij specialist in meerlingzwangerschappen. Ik zou daar contact mee opnemen om je goed in te laten lichten.
  Hebben ze duidelijk hun eigen vruchtzakje, of delen ze die met elkaar? Dat heeft wel impact op de risico's, al kunnen alle scenario's goed en verkeerd aflopen. Sterkte met de keuze en ik wens je een fijne zwangerschap toe.
   
 7. LibelleClaire

  5 jul 2017
  79
  104
  33
  Vrouw
  Jeetje Lorna8, allereerst gefeliciteerd, wat een nieuws, zwanger van een drieling!! Zat je in een hormoontraject wat de kans op meerlingen vergroot? Ik zelf ben nu zwanger na meerdere rondes injecties en er waren 2 rijpe eitjes voordat ik ovitrelle (eisprong injectie) zette... Dus ergens... is er kans dat.... Maar ik durf nergens meer op de hopen. Als ik bij de echo een gezond kloppende hartje is dan ben ik helemaal gelukkig.
  Wat een moeilijke keuze voor jullie. Ik ben erg benieuwd wat jullie gaan doen. Ik hou ondertussen oren en ogen open. Ik heb een vriendin die een aantal maanden geleden bevallen is van een tweeling, misschien kan ik je met haar in contact brengen, mocht je dat willen? Laat maar weten, is een hele lieve meid, misschien kan je haar email adres geven oid.

  Succes en liefs!
   
 8. Selina1984

  Selina1984 Fanatiek lid

  14 mrt 2011
  1.460
  11
  38
  Vrouw
  Wauw een drieling gefeliciteerd.

  Ik ben zwanger van een tweeling en heb dus geen ervaring met reductie e.d.

  Hier is het ook nog een twee-eiige tweeling en dus minder risico's. Merk wel dat het zwaar is voor mijn lijf (kan ook komen omdat dit mijn 3e zwangerschap is). In het begin moest ik heel erg wennen en zal het gezicht van mijn man tijdens de eerste echo nooit meer vergeten. Wij hebben al 2 kinderen, dus moesten toen ineens gaan nadenken over een andere auto e.d. Gelukkig is ons huis groot genoeg, i.i.g. tot aan de pubertijd, dus tijd genoeg om te kijken hoe we dat gaan oplossen dan. Ik ben de eerste 17/18 weken erg misselijk geweest (nog heftiger als bij de 2 zwangerschappen ervoor) en kon niks. Niet eens voor de kinderen zorgen. Dat was dus wel even erg pittig. Toen dat over was kwam er bekkeninstabiliteit om de hoek kijken. Vandaar dat ik deze zwangerschap ook erg zwaar vind. Heb ook geen idee hoe ver mijn buik nog kan groeien, want heb niet veel rek ik in mijn buik :p.

  Momenteel is het vooral erg druk in mijn buik en dus erg gezellig. Ook geestelijk gaat het nu wat beter, ook al vraag ik me nog wel een beetje af hoe we dat straks gaan doen qua verzorging van 2 in 1 keer.

  Maar denk dat een zwangerschap van een drieling anders is dan van een tweeling. Je wordt veel in de gaten gehouden ( ik heb elke 4 weken een echo en controle, een vriendin met een een-eiige tweeling moet elke 2 weken voor een echo en bij een drieling zal dat nog wel vaker zijn).

  Veel sterkte met beslissen wat jullie 'moeten' doen. Inderdaad goed laten voorlichten op de juiste plek, waar ze dus weten waar ze over praten. Het is i.i.g. een heel bijzondere tijd.
   
 9. kleinebeer

  kleinebeer Bekend lid

  5 feb 2017
  623
  334
  63
  Jeetje wat heftig om die keuze te moeten maken. Is daar medisch een reden voor? Dacht dat drielingen 'gewoon' geboren konden worden.

  Iets heel anders, maar op dit youtube kanaal deelt een stel hun ervaringen. Zij zijn een paar maanden geleden vader en moeder geworden van een drieling en hebben tijdens de zwangerschap (en nu nog) alles gefilmd en gedeeld. Zelfs de bevalling!

  https://www.youtube.com/channel/UCiCaFQhwPgKPJ1r3yI1R4Yw/featured
   
 10. Hommeltje

  Hommeltje Niet meer actief

  Lorna,toch felicifeer ik je en hoop ik dat jullie ervoor gaan. Voor alle drie. Vooral nadat ik dit filmpje heb gezien @kleinebeer. Echt een superleuke vlog!!
   
  kleinebeer vindt dit leuk.
 11. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  9.110
  3.377
  113
  Vrouw
  Gefeliciteerd! Dat lijkt mij schrikken!
  Ik zou zelf niet reduceren, tenzij 1 van de kindjes echt ziek is of een handicap heeft. Maar verder zou ik het aan moeder natuur overlaten. Wie van de 3 moet je in hemelsnaam kiezen?!
   
  Citroentje93 vindt dit leuk.
 12. Leo78

  Leo78 Bekend lid

  10 feb 2012
  910
  394
  63
  Wauw gefeliciteerd! Geen ervaring behalve dan dat ik zelf eentweeling ben.
  Bah wat klinkt dat akelig, reduceren. Hoe gebeurt dat en zijn daar nog risico's bij?
   
 13. Meisje93

  Meisje93 VIP lid

  21 mrt 2015
  32.071
  14.402
  113
  dit!

  moet hierbij gelijk denken aan "vier keer zoveel geluk"
  die kregen een vierling. werd ook geadviseerd om 1 of 2 vruchtjes weg te halen.
  dit konden ze niet. en ze hebben 4 prachtige meiden gekregen.
   
  Citroentje93 en aicirtap vinden dit leuk.
 14. Zonnebloem92

  Zonnebloem92 VIP lid

  4 dec 2012
  10.846
  4.212
  113
  Vrouw
  Zuid Holland
  Gefeliciteerd, wat bijzonder!
  Wat een vervelende situatie en een onmenselijke keuze, is er een bepaalde reden waarom ze je hier op wijzen?
  Persoonlijk zou ik niet kunnen/willen kiezen, of 1 van de 3 moet iets mankeren.
   
 15. hendrikaH

  hendrikaH Nieuw lid

  2 aug 2017
  3
  0
  1
  Vrouw
  ook ik heb recent te horen gekregen zwanger te zijn van een drieling na een fertiliteits behandeling. Alleen woon ik in het buitenlanden dat maakt verschil. Er is geen moment dat de artsen hebben gesproken over het reduceren van de zwangerschap. En het bespreken van die optie in een stadium waar het nog niet nodig is is voor mij een typische Nederlandse (misschien te nuchtere) gedachte.

  Ik ben zwanger van een 1-eiigige tweeling en de derde is apart. De tweeling hebben elk hun eigen embryonische zak, maar delen een placenta. De doktoren gaven bij mij aan dat de harslagen sterk genoeg waren voor een goed resultaat maar dat ze pas in week 20-25 kunnen bepalen of de placenta voldoende is voor beide. tot die tijd hoef ik dus helemaal geen keuzes te maken.

  Ik ben benieuwd wat voor keuze je hebt gemaakt. Voel je je trouwens ook zo voor eeuwig en altijd compleet uitgeput?
   
 16. Elizia

  Elizia Bekend lid

  6 jul 2017
  992
  352
  63
  Vrouw
  Ten eerste natuurlijk van harte gefelicieerd. Ik heb zelf geen ervaring met een meerlingzwangerschap, maar wat lijkt me dat een onmogelijke keuze zeg. Zijn jullie inmiddels tot een beslissing gekomen? Heel veel sterkte hiermee en alle geluk!!
   

Deel Deze Pagina